Nova Zvezdina goleada!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.07.2014.
20:18
Izvor: Sportske.net, Nebojša Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde u dve odigrane utakmice na pripremama u Sloveniji postigli čak devet golova! Ako se po jutru dan poznaje...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Bolja igra Crvene zvezde i još jedna ubedljiva pobeda na pripremama u Sloveniji. Posle drugoligaša Veržeja (4:2), pao je i slovenački prvoligaš Krka iz Novog Mesta 5:2. Prvo poluvreme je režirao Nenad Milijaš sa dve sjajne asistencije. Najpre je piruetom zavrteo mozak defanzivcima Krke i onda iz okreta, majstorski, levom spoljnom spojio sa golom Nikolu Mijailovića kome nije bilo teško da pogodi za 1:0.

Posle pola časa igre, opet je zvezdin kapiten u glavnoj ulozi. Njegov idealan centaršut u gol je pretvorio i drugi bočni defanzivac Marko Petković posle dobrog skoka i udarca glavom. Treći gol bio je pravo remek delo Aleksandra Kovačevića koji je prihvatio loptu od Savićevića i onda sa skoro 30 metara uputio neodbranjiv udarac. „Konačno da se i meni posreći, makar na prijateljskoj utakmici“ – otelo se defanzivnom vezisti koji je mnogo puta u toku prošle sezone pokušao da zatrese mrežu na slična način ali je uvek nedostajao koji centimetar.

Oko 600 gledalaca, od koji je većna bila sa crveno-belim šalovima, a njih 20-ak organizovano navijalo iz jednog boksa na zapadnoj tribini, moglo je u drugom poluvremenu uživo da se uveri kakvog bisera Zvezda ima u svom vrtiću. Nakon što je zakucao loptu pod prečku i realizovao penal za koji se izborio Onjilo, Milijaš je dirigentsku palicu prepustio Luki Joviću, a ovaj poletarac pokazao još jednom da na njega može ozbiljno da se računa.

Pozitivna drskost koje ima na pretek pomaže mu da svaki slobodan prostor koji se ukaže iskoristi tako što će bez oklevanja krenuti direktno ka golu. Tako se i našao u šansi koju nije iskoristio, ali je samo tri minuta kasnije omogućio Despotoviću da postigne prvenac u dresu Crvene zvezde. Slovenci su smanjili rezultat posle čudnog penala, jer je glavni sudija procenio da je mladi Ristić posle uzajamnog povlačenja grubo odgurnuo Katreveca u šesnaestercu u trenutku kada je lopta i dalje bila u igri. Kahriman je i na drugoj utakmici primio gol sa bele tačke (zanimljivo da je Rajković i dalje nesavladan u Sloveniji), a konačnih 5:2 postavio je Jan Novak kada je iskoristio statičnost zvezdinih štopera i neometan iz blizine zatresao mrežu.

Ekspedicija srpskog šampiona u nedelju se vraća za Beograd, ponedeljak je slobodan dan, a u utorak u ranim jutarnjim satima zakazan je let za Belgiju. Crvenu zvezdu očekuju dve jake provere protiv Genka i Mehelena na čijoj se klupi nalazi bivši strateg beogradskog tima Aleksandar Janković.

Povratak u Čatež predviđen je za 22. jul, a u toj poslednjoj fazi priprema Lalatović je planirao 4 kontrolne utakmice. Skoro je izvesno da će jedan od rivala i to na terenu u Austriji biti nemački Hanover.

KRKA – C. ZVEZDA 2:5 (0:3)

0:1 – Mijailović 18’, 0:2 – Petković 29’, 0:3 – Kovačević 34’, 1:3 – Hibejšeh 52’ (p), 1:4 – Milijaš 61’, 1:5 – Despotović 71’, 2:5 – Novak 78’. 

 C. ZVEZDA: Rajković (Kahriman) – Petković (Đorđević), Lazić (Jovanović), Pavićević (Arauho), Mijailović (Ristić) – Kovačević (Gogić) – Savićević (Jokić), Milijaš (Jović), Lazović (Onjilo), Gavrić (Karaklajić) – Rakić (Despotović).  




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke