NOVA RUNDA - Iliev uzvraća udarac!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.02.2016.
12:20
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev replicirao je Živkoviću senioru i otkrio nove detalje vezano za "sagu" o mladom fudbaleru crno-belih.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Jučerašnji dan obeležilo je novo otvoreno pismo za javnost koje je otac Andrije Živkovića dostavio medijima, a koje smo u potpunosti preneli OVDE!

Očekivalo se da će neko od predstavnika kluba iz Humske replicirati, a prvi je to učinio predsednik Radne grupe Vladimir Vuletić. Njegovu izjavu mogli ste da pročitate OVDE!

Nakon pomenutog operativca FK Partizan, medijima se obratio i Ivica Iliev koji je u Nikoziji usmenim putem odgovorio na navode iz pisma Jovice Živkovića.

Svoje obraćanje Iliev je započeo molbom.

"Zamolio bih gospodina Jovicu Živkovića, da prepusti ulogu zvezde svom sinu kojem ta uloga i pripada. Ja osećam da on trenutno živi pet minuta svoje medijske slave, međutim, njegovo vreme je prošlo i ovaj svet ostavljamo mlađima" rekao je Iliev.

Sportski direktor crno-belih potom se okrenuo iznošenju argumenata i činjenica za koje tvrdi da su jedini validni u priči oko Andrije Živkovića.

Podsećajući na prvo pismo Jovice Živkovića, Ivica Iliev je otkrio šta je bilo "markirano" u ugovoru koji je otac mladog igrača predočio javnosti u prvom obraćanju.

"Pisalo je da je Andrija najplaćeniji stipendista, da je imao stipendiju od 1.500 evra kada su drugi primali 150, pisalo je da sa 16 godina ima profesionalni ugovor od 96.000 evra, najveći u istoriji FK Partizan u tom uzrastu! To znači da mu je Partizan mnogo toga dao" ističe Iliev.

Nakon toga, sportski direktor Partizana osvrnuo se i na pojedine reči koje je Jovica Živković olako upotrebljavao u svom pismu.

"Ne bih da komentarišem reč – roba. Kako Jovica gleda sina pokazao je u ugovoru, stavio je tapiju od 25 odsto na njega" dodaje Iliev.

Govoreći o ucenama Jovice Živkovića, operativac Partizana otkrio je kako je tražio da Andriji budu isplaćena sva dugovanja do poslednjeg dinara.

"Sve što se dešava ne predstavlja napad na Andriju, već kulminaciju onoga što se dešavalo u prethodnih šest meseci. Ova Uprava je pokušala da izvuče najbolje iz ugovora koji je sigurno najlošiji po Partizan u čitavoj klupskoj istoriji. Mi smo se šest meseci borili i klub je dao sve od sebe pokušavajući da izvuče najbolju situaciju. U tih šest meseci klub je bio izložen dodatnim pretnjama i ucenama gospodina Jovice Živkovića" otkriva Iliev.

Što se tiče priče oko toga kako će Andrija pomoći klubu kada za to dođe vreme, Ivica Iliev podseća da bi najveća pomoć bila potpisivanje blanko ugovora koji mu je ponuđen.

"Andrija je mogao da pomogne tako što bi sprečio da Partizan bude na gubitku. Nije on kriv, ali je mogao da pomogne i to tako što bi pristao na blanko ugovor koji je prvi put u istoriji kluba ponuđen nekom igraču" kaže Iliev.

Pored toga, sportski direktor Partizana predočio je i to kako je protekao razgovor sa Andrijom Živkovićem kada je u Nikoziju stigao sa pomenutim blanko ugovorom.

"Andrija mi je došao sa stavom: 'Vi ste vređali moju porodicu'. Pitao sam ga kako? Rekao je da sam napomenuo da su alavi. To nije vređanje, alavost je karakterna osobina. Upitao sam ga da li je bahatost ako od ovog ugovora dobijete pet miliona evra i još milion i po za platu, a kažete da je malo. On je ćutao... Ćutanje je znak odobravanja" istakao je Iliev.

Nekadašnji as crno-belih nije propustio priliku da se zahvali Jovici Živkoviću na tome što ga je u svom drugom pismu "pecnuo" i podsećao javnost da je dva puta napuštao humsku bez obeštećenja.

"Zahvalio bih mu se što me je javno 'pecnuo'. Proračunoto nije 'pecnuo' našeg kapitena Sašu Ilića, iako po kuloarima ima šta da kaže i o njemu, kao i o svakom ko ne iznosi samo hvalospeve na račun njegovog sina" kaže Iliev i dodaje,

"Tačno je, iz Partizana sam dva puta otišao bez obeštećenja. Kad sam imao 32 godine, uprava nije htela da produži ugovor. U prvom mandatu, koji je trajao šest godina, otišao sam kao slobodan, ponovo mi niko nije ponudio da produžimo saradnju. Kada sam odlazio – činio sam to posle plasmana u Ligu šampiona" zaključio je sportski direktor Partizana.

Ivica Iliev je na kraju obraćanja poručio ocu Andrije Živkovića da i svom sinu dopusti da napusti Partizan nakon učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golman
Friday, 05.02.2016
00:46

Sto se svi pravite mutavi???? Objavite vise taj stetan ugovor po Partizan, kakav je i sta je, ko ga je potpisao, ko nije, pa da se vise skinete sa svih mogucih sportskih portala!!!! Neka i policija radi malo svoj posao!! A sto se tice Andrije, posle ovolikog blacenja od strane uprave, potpisao bih novi ugovor, ali juce, pa da je i blanko na dvadeset strana :) Nije sve u parama, ali za pojedince u upravi izgleda da je obrnuto. A i Iliev se pravi pametan, kao da je on podigao Partizan iz pepela svojim znanjem, a ne da je imao samo koristi od njega i ko zna kako odlazio i vracao se i kakve su tu mutljavine sve bile..Drzi se Andrija, do kraja samo jako!!!!

avatar
BazokGrobarile
Thursday, 04.02.2016
21:05

Setih se jednog lepog citata koji odgovara ovoj situaciji: 'Ivice, to sto si uradio na terenu pre vise od 5 god, govori o tebi da si bio veliki igrac, a ovo sto sada govoris ne pokazuje i da si veliki covek, a nekad se samo to ceni'. Podrska za dete! Tvoje je proslo i odlazi.

avatar
mileta
Thursday, 04.02.2016
20:36

Nesto mi tu nikako ne stima.Jovica trvdi da je Andrija prodat mimo njihovog znanja fondu Pinija Zahavija a on u tom ugovoru ima 25% prava na njega.Znao je on dobro.Ne branim ovu upravu gora je od Djurine milion puta,ali mislim da su Zivkovici ovde glavni krivci.nU to kako ce sesti 1.7 i pricati o novom ugovoru ne bi poverovala ni deca u obdanistu.

avatar
dbpfc
Thursday, 04.02.2016
17:55

Ilijev pokusava da skupi poene na osnovu bivse uprave....al isti je on kao i oni..

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
15:25

Treba videti da li je moguce da vratimo Radovica ili Adamovica, ovako vise ne ide. Cak i da primadona potpise novi ugovor u julu u sta cisto sumnjam, nece ostati i u narednoj sezoni sa nama, a treba uigravati...

avatar
Krcunijo najboLa si!
Thursday, 04.02.2016
17:56

Adamovic pod hitno! Mire teze!

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
18:11

Nikad se ne zna! Mire je u svakom slucaju bolji igrac, ali i stariji...

avatar
Totti 83
Thursday, 04.02.2016
14:29

Da li je moguce izneti taj ugovor u javnosti?

avatar
Thursday, 04.02.2016
14:28

Cutanje nije znak odobravanja. Sta ovaj prica??? I idalje cutanje iz uprave na reci Jovice pricacemo od 1.6.2016. prvo sa Partizanom, zasto na to cute??? Bukvalno nikako ne pominju da Andrija moze da odigra ovaj ugovor do kraja pa da uzme novi od 1.6. a Ilijev se ponasa ko da nije nikad bio fudbaler.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
15:17

Sta sta prica?! Malo mu je jer abnormalno halav! Inace, od 1.7, ne od 1.6.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
15:20

A nema sta oni da pominju tu mogucnost, svi znamo da to moze da se desi, ali ni uprava ni mnogi navijaci (vise) ne veruju da ce ovi na kraju to stvarno i da potpisu, cak ni sam Andrijin tatko u svom poslednjem obracanju nije rekao da ce sigurno potpisati nego da ce prvo sa nama da razgovaraju, a pre toga je bilo da 90% dolazi do obnove ugovora...

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 04.02.2016
14:21

Bez da se osvrćem na situaciju oko Andrije, još uvek nemam jasan stav... želim da kažem nešto za drugi Ilievov odlazak iz Partizana. Te sezone je bio naš najbolji strelac, i rekao da je da odlazi, oooodlično se sećam, zato što ZNA da takvu sezonu ne može da ponovi. Sećam se odlično te izjave. A ne zbog toga što mu uprava nije ponudila novi ugovor. Dakle Ivica, čovek kojeg toliko poštovah, je slagao sada ili pre 5 godina, što je apsolutno irelevenatno jer lažovom te ne čini KADA lažeš, već DA LI lažeš.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
15:23

Otkud znas da pre toga nije dobio signal od uprave da mu nece ponuditi novi ugovor pa je posle rekao to sto je rekao? Uvek postoji i ta mogucnost.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
17:36

Nije toliko cudno kad se uzme u obzir da je tada imao vec 32 godine, ali dobro. Nemojte ni vi toliko protiv Ivice, bojim se da gresite dusu...

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 04.02.2016
17:09

Uprava ne želi da produži ugovor sa najboljim strelcem - to mi je jako, jako čudno, al ok, nebitno je to. Sve i da je to istina, ko što kažeš ti, kako bi nazvao taj njegov čin? Da misli jedno a kaže drugo? Pa nakon pet godina ipak kaže to prvo? Da nije diplomatija možda? :D

avatar
LazarPFC
Thursday, 04.02.2016
14:21

Ja posle svih medijskih tekstova , izjava uprave i Zivkovica ne znam kome da verujem, i sta se ovde desava, ako kvari atmosferu u ekipi neka ide odmah, jer ovo moze da utice i na druge igrace, nadam se najboljem, ali izgleda da ce se zavrsiti najgore, nazalost.

avatar
Miletaaaaa
Thursday, 04.02.2016
14:16

Lagano Andrija..batali i oca i Partizan. Kofere,nadji nekog menadzera,a zele te mnogi i put pod noge! Ovdje ako ostanes,cijena ce ti samo pasti,a i postaces losiji covjek ako budes u blizini ovakvih!

avatar
degrobarizator
Thursday, 04.02.2016
14:11

Kada neko ko je bio profesionalni fudbaler pise ovakve nebuloze muka me hvata. Fudbal je sport ali je pre svega POSAO. Klub DAJE igracu ali i UZIMA od igraca. Da je Zivkovic netalentovan sigurno ne bi dobio to sto je dobio, nije u pitanju nikakava ljubav nego cist interes da mu Partizan nije ponudio tu lovu ponudio bi je neko drugi.nTesko mi je da napisem ali moram, primetan je nedostatak inteliencije kod predsednika Ilieva. Ne vredjam samo konstatujem.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Thursday, 04.02.2016
17:52

kao prvo kvinsi miler je bolestan po znakom pitanja je a kao drugo iliev je sportski direktor a ne predsednik.

avatar
degrobarizator
Thursday, 04.02.2016
20:36

Sta je, da je IQ -10.

avatar
Miskovic Milena
Thursday, 04.02.2016
14:07

Ilijev odlazi, ovako se ne ponasa prema sampionu sveta ;)

avatar
Milica Pavlovic
Thursday, 04.02.2016
14:04

Ivice odlazi! Sramotno ponasanje prema jednom detetu! Mrs iz Partizana, ovde ti nije mesto!

avatar
Poznavalac
Thursday, 04.02.2016
13:51

Ovaj iliev je dno dna tj.u rangu jednog nadja.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
13:39
avatar
Krcunijo najboLa si!
Thursday, 04.02.2016
17:59
avatar
REVOLT 24. III 2016.
Thursday, 04.02.2016
18:28
avatar
Mihajlo_NS
Thursday, 04.02.2016
13:36

Ilijev vs Zivkovic Imperija Uzvraca udarac epizoda 7

avatar
Sukica9
Thursday, 04.02.2016
13:27

Iliev napolje! Kakvo je ovo ponasanje za sportskog direktora? Covek nema granicu