Nova ostavka u Vojvodini

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.07.2014.
16:53
Izvor: Sportske.net

U utorak se sportskoj javnosti u Srbiji obratio gospodin Božidar Beronja, tekstom svoje ostavke na mesto generalnog sekretara FK Vojvodina.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

On je ostavku podneo predsedniku Skupštine kluba Milanu Davidovu, pozivajući ga da zakaže vanrednu sednicu Skupštine, kako bi se njegova ostavka usvojila i izabrao novi generalni sekretar.

A što se tiče razloga ostavke, on leži u, kako Beronja smatra, nesposobnosti da se problemi rešavaju na profesionalan, sportski i savestan način.

Tekst njegove ostavke prenosimo u celini:

''Predsedniku Skupštine
gospodinu Milanu Davidovu

Poštovani predsedniče,

obaveštavam vas da ovim putem podnosim ostavku na funkciju generalnog sekretara FK Vojvodina.

Tokom mog odsustva zbog godišnjeg odmora donesene su mnogobrojne kadrovske i poslovne odluke u FK Vojvodina, sa kojima se kao sportski radnik i advokat energično protivim. Kulminacija lošeg rukovođenja je odluka da se nad našim voljenim klubom u godišnjici jubileja neovlašćeno pred Privrednim sudom pokrene stečajni postupak kao alibi za nesposobnost da se problemi pred kojima se klub nalazi rešavaju na profesionalan, sportski i savestan način, te ovim putem jasno napominjem da ne želim da budem deo tima koji će odvesti klub u stečaj, jer za to niko nije dao mandat.

Zahvaljujem se na saradnji i nadam se da je sada svima jasno zašto je gospodin Vojislav Gajić podneo neopozivu ostavku još prvog dana svog mandata, te predlažem da u skladu sa članom 26. Statuta kluba u najkraćem mogućem roku zakažete vanrednu Skupštinu radi usvajanja moje ostavke i izbora novog generalnog sekretara.

Generalni sekretar
Božidar Beronja''
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke