Nova moda, deca žele da ostanu u Srbiji!

Autor: Miloš Marković
petak 17.07.2015.
10:35
Izvor: Sportske.net

Novi trend u srpskom fudbalu, da li je zlatna generacija zaista garant bolje budućnosti srpskog fudbala.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Moderne fudbalske tekovine, uslovljene lošom situacijom u srpskom fudbalu, pre svega u finansijskom i infrastrukturnom smislu, neretko su poslednjih godina uslovljavale prerane odlaske u inostranstvo.

Teško je i pobrojati bisere koji su napustili Srbiju poslednjih nekoliko godina, koji su pre nego što su ostavili dublji trag u svom klubu sreću potražili podsuncem tuđeg neba.

Ipak, trenutno je aktuelna nova moda, naša deca svojim primerom šalju poruku koja uliva optimizam u srca fudbalske Srbije.

Počećemo od kapitena zlatne generacije sa Novog Zelanda.

Predrag Rajković je potpisao nov ugovor sa Crvenom zvezdom, jasno istakao nameru da dodatno iskustvo i znanje stekne u svom dvorištu pre nego što krene put inostranstva.

Njegova priča nije toliko jednostsvna, jer čitava situacija ne zavisi isključivo od njegove želje. Isti je slučaj i sa njegovim saigračem, Markom Grujićem, koji na stolu ima nemačku ponudu tešku milion i po evra.

Ipak, 'Sport' prenosi da je Grujić odbio da ode iz Zvezde, želi da ostane i pomogne svom timu, za inostranstvo ima vremena.

Zvezdan Terzić je svakako zadovoljan takvim stavom zlatnih Orlića, ali i sam priznaje da u trenucima kada je ugrožena egzistencija, mnogo je činilaca od kojih zavisi ostanak ili eventualni odlazak.

"Pre naše želje da zadržimo mlade igrače, važnija nam je egzistencija kluba na duže staze.", rekao je on.

Tumačeći ovaj pozitivan stav mladih srpskih fudbalera svakako se mora odati priznanje i selektoru Paunoviću, koji je očito ostavio jak utisak na naše mlade fudbalere.

Dokaz tome jeste i Andrija Živković.

Jedan od najboljih fudbalera na Svetskom prvenstvu je jasno rekao da ostaje, da je Partizan emocija koju stavlja u prvi plan, te da ima vremena za inostranstvo.

Podjednako zrelo razmišlja i Mijat Gaćinović.

Mladi fudbaler Vojvodine je bio na meti holandskog Groningena, interesovanje je iskazalo još evropskih klubova, ali njegova poruka je jasna.

"Ne idem p osvaku cenu. Ostajem u klubu dok ne stigne ponuda koja zadovoljava svestrane. Ako toga i ne bude, naravno da ostajem u Vojvodini. Dugo sam u klubu, Vojvodina mi je u svemu pomogla, nadam se da sam se odužio.", istakao je Gaćinović.

Dakle, neka nova moda...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srba Stamenkovic
Friday, 17.07.2015
15:42

Ovoj cetvorici svaka cast ali sta cemo sa Antonovom koji je otisao u Grasopers i bice rezerva(kapiten im je onaj levi bek Hrvat) i Babicem koji je presao u B tim Real Sosijedada.Setite se posle EP u Litvaniji Andrija Lukovic je iz Rada otisao u B tim PSV i gde je sad.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Friday, 17.07.2015
15:02

VELJKOVICA ZA PRESEDNIKA DRZAVE !! Ovo je njegov savet sigurno,svaka cast momci !!

avatar
Ivica Iliev Sportske
Friday, 17.07.2015
14:50

U našoj ligi se odavno ne stvaraju kvalitetni igrači. Svaki talentovani klinac treba do 20 godine da napusti JSL ako misli da postane igrač. U suprotnom postaće Milijaš

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 17.07.2015
16:41

Milijas proglasen za najboljeg stranca u Wolvsima imao milionski transfer i platu,nadavao se golova i golova sa 30tak metara,za reprezentaciju kidao,dao nekoliko golova,ne brukaj se

avatar
Ivica Iliev Sportske
Saturday, 18.07.2015
02:10

Voleo bih da vidim izvor za tu tvrdnju. Jeste da Vulfsi nisu imali mnogo stranaca i da se Milijaš nije obrukao ali nikako ne može biti pre Ludovica Polleta, Marcusa Hahnemanna ili legendarnog Henria Camare.

avatar
SrdjanMaksa
Friday, 17.07.2015
17:16

Pa.. Ko onda stvara ovu decu? Milijaš, kojeg nabrajaš, proglašen za legendu Wolwsa.. Stvarno si se obrukao sa ovim komentarom.

avatar
Делија_момак
Friday, 17.07.2015
14:31

Браво, надамо се да је ово весник неких срећнијих и лепших времена за наш фудбал!

avatar
jv
Friday, 17.07.2015
13:18

U nasoj ligi mogu biti starteri i postati igraci,u jacim ligama bi propali na klupi. Nasi klubovi nemaju novca za igrace pa treba forsirati decu. Pre su svi mladi odlazili i vecinom propadali,a klubovi malo ili nista zaradili. Kad su to shvatili i klubovi i igraci su promenili razmisljanje.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 17.07.2015
12:24

Dugo je leto, do kraja avgusta ima vise od mesec dana, taman dovoljno da vodeci ljudi klubova lepo sracunaju procente od prodaje, da se ne zalete na prvu loptu, nije mala stvar 5 ili 10 ili cak mozda 15% ipak to ide u njihov dzep, ko brine za kasu kluba, za neku cistacicu ili radnika na odrzavanju terena ili trenera u mladjim kategorijama...

avatar
scylla98
Friday, 17.07.2015
11:40
avatar
ludikure
Friday, 17.07.2015
11:18

u svakom slucaju je bolje da ostanu jos godinu -dve nego da se potucaju po bliskim istocima korejama i kinama

avatar
Friday, 17.07.2015
10:43

Tako je momci, svaka cast! A ti Terzicu i slicni skontajte malo da ce te za koju godinu u zeti vise para, samo strpljivo! Jos jednom svaka cast mocmi, nadam se da ce doci bolje vrijeme za nas fudbal, ali to kad dodje neki fudbalski strucnjak na mjesto Saveza!

avatar
Slaven Memisevic
Friday, 17.07.2015
13:32

Terzic ne ume da razmislja dalje od narednog dana,zato je i dopao nama

avatar
baldekeita
Friday, 17.07.2015
10:41

Uz porodicu velike zasluge za ovakvo razmisljanje sigurno snosi i Veljko Paunovic.

avatar
SrdjanMaksa
Friday, 17.07.2015
17:18

Mislim da si potpuno u pravu - porodice igraju ogromnu ulogu.