Njegova vizija se ostvaruje, Iliev sad jedva čeka Evropu!

Autor: Beta Beta
sreda 19.04.2017.
15:13
Izvor: Beta

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da pobedu u "večitom" derbiju nad Crvenom zvezdom doživljava kao krunu svog rada, ali je naglasio da je ovo tek početak posla i ostvarivanja vizije koju je imao kad je došao u taj fudbalski klub.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Atmosfera u Partizanu dan posle pobede od 3:1 nad Zvezdom u gostima bila je razdragana, ali i radna.

Crno-beli su se izjednačili po bodovima sa crveno-belima, ali titula još nije osvojena. Sva tri gola u derbiju postigli su strani igrači, pojačanja koja su dovedena u letnjem i zimskom prelaznom roku.

"Stvarno ovo doživljavam kao veliki uspeh, kao krunu rada, ali, s druge strane, i obavezu da bude još bolje i da tu viziju koju imamo uspemo da sprovedemo u narednom prelaznom roku i da Partizan na svakih šest meseci bude sve jači i jači". rekao je Iliev agenciji Beta u kratkom razgovoru između dva sastanka.

Iliev je krajem oktobra postao sportski direktor crno-belih, a u javnosti je prvo naišao na skepsu, ali je sada kazao da je od početka imao viziju. Posle pobede nad Zvezdom, načina na koji je to uradjeno i time što su stranci dali veliki doprinos, te njegove reči dobijaju na težini.

"Od mog dolaska sam imao čistu, jasnu sliku, i video ono šta treba da bude, šta se dešava i šta će se dešavati. Ovo za mene nije neko iznenađenje.

Kaže se da je lako biti general posle bitke, ali ovim se dobija na vrednosti, kvalitetu i poštovanju.

Svi te u startu gledaju kao ludaka, ekscentrika i nazivaju te svim mogućim pogrdnim imenima, ali kada imaš ideju i ljubav prema klubu kakvu ja imam, ništa te ne pogađa, već te čini još jačim i daje dodatnu energiju da to što radiš je pravo"
, rekao je Iliev.



Sportski direktor Partizana je u svom prvom prelaznom roku najavljivao "bombe" i uporno govorio u javnosti da "zna šta radi", uprkos skepsi javnosti.

"Dobro, priznajem da sam i ja tu malo preterao, jer sam zaboravio jednu činjenicu: našem narodu je preko glava svih tih obećanja - 'dovodimo ovo-ono', 'biće ovako-onako'...

Stalno se nešto priča i na kraju izvinjenja i opravdanja. Nisam se pravdao nikome, samo sam mogao da potvrdim da li sam pogrešio ili pogodio, da prihvatim i snosim odgovornost za svaki promašaj ili grešku koju napravim"
, rekao je Iliev.

"Sigurno je sada lakše, jer sve što smo doveli je toliko superiorno kada govorim o strancima, jer oni su ti koji treba da nose ekipu. Zato su i najplaćeniji i zato se dovode. Bio sam stranac 10 godina i znam šta se očekuje od stranca. Ako pogledamo konkretno derbije, posle svakoga se pričalo u superlativu o Partizanovim strancima", rekao je Iliev.

On je priznao da tim nije imao priliku da se pokaže u Evropi i ponovio je da Evropa ostaje prioritet Partizana.

"Svi klubovi u Evropi imaju mnogo uspona i padova u sezoni koja počinju krajem avgusta i početkom septembra. Imaju mnogo padova i kikseva u prvih mesec-dva.

Posle ih nema u decembru, januaru, februaru...Posle toga dolazi proleće, kada su svi timovi u najvećoj formi. I mi smo, ali nama je tada bitno samo u domaćem prvenstvu, a ne u Evropi.

Partizan je klub koji svu svoju energiju usmerava ka Evropi. U poslednjih 13 godina igrali smo devet puta igrali u Evropi (u grupi), od čega dva puta Ligu šampiona. To su prioriteti i za narednu sezonu"
, rekao je Iliev.

Partizan je protiv Zvezde igrao ofanzivno i bio dominantan tokom većeg dela meča, a Iliev o igri i treneru Marku Nikoliću i njegovoj pripremi meča nije mnogo pričao.

"Partizan je igrao kako treba da igra, i kako igra pod Markom. Kada Partizan igra svoju igru niko ne može da nam parira. Nemam šta mnogo da pričam o Marku, svi znaju kakav je trener. Ja sam pokazao šta mislim o njemu samim tim što sam ga doveo u Partizan. Ja ga poštujem i cenim, a on stalno potvrdjuje svoj kvalitet. Zato jedva čekam Evropu, on je taj koji to zna da vodi", rekao je Iliev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 19.04.2017
22:14

Ivice sve je to super ali ako Leonardo, Everton i Uros ne budu tu za kvalifikacije onda ovo ne znaci nista osim sto smo ih zgazili

avatar
Bafana
Wednesday, 19.04.2017
19:53

Iliev zna da dovede dobrog igrača pogotovo strance jedino se Gogua nije pokazao kao pojačanje ali to je nažalost zbog njegove glave lude.Nije mi jasno samo sto smo nagomilali igrače na sredini terena (Everton, Jevtović , Radin , Neca, Djurickovic , Marjanovic , Kosovic , Leonardo, Jankovic , Ilić ) možda sam nekoga i zaboravio i svaki prelazni rok dovodimo novog levog beka iako po meni i Subic ( pozajmica) i Bogosavac ( valjda prodat a možda i poklonjen ) mogu da budu dobro rezervno rešenje a vec par godina niko da dovede krstenog desnog beka i stopera isto . A na kraju krajeva o čemu mi pričamo kada ce glavni igrači da odu i onda opet sve ispočetka . Milenković , Djurdjevic, Leonardo gotovo sigurno idu a to su nam glavni igrači uz Evertona .

avatar
Wednesday, 19.04.2017
20:45

Zaboravio si Stevanovica:-D

avatar
lginq
Wednesday, 19.04.2017
18:48

Samo to nastavi da radiš svoj posao, do sada eto ispalo da si pogodio sa pojačanjima. Ali obavezno prestani sa saopštenjima, hvalisanje, non stop javljanjem u medijima...

avatar
Wednesday, 19.04.2017
20:45

Samo da prekine svaku komunikaciju sa novinarima i resen je problem:-D

avatar
Sporske me ugasile
Wednesday, 19.04.2017
17:15

Samo bez preterivanja Ivice ,korak po korak. Drzi ga euforija posle pobede u derbiju pa malo preteruje. Ja licno mislim da su sanse vrlo male za Zvezdu i za Partizan da igraju u Evropi naredne sezone. Zvezdu obicno pokopa tezak zreb ,a Partizan ima vecih problema onda kad je favorit,pre ce izbaciti neko poznato ime nego nekog sampiona Turkmenistana. Ali ako se obe ekipe poprave,pojacaju,onda mozda mogu i da uvecaju svoje sanse

avatar
Tommy_Shelby
Wednesday, 19.04.2017
17:06

Svi smo sumnajli u ovog coveka i njegova pojacanja ali iskreno mene je on odusevio ovim igracima. Od Ivana Tomica kao sportskog direktora nismo imali ovakve igrace. Tomic doveo Diaru,Moreiru,Jucu a ovaj Evertona,Djurdjevica,Leonarda,Tawambu. Svaka cast!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 19.04.2017
16:59

Ivice baci jednu kašikaru 😁

avatar
Wednesday, 19.04.2017
15:55

Dobro je, Bobe ludi, stvarno malo spusti gas, u pravu je Daren. Dovedite sad centralnog veznog, jako me boli kad vidim kako to izgleda na sredini terena! Naravno, ima tu jos dosta toga sto jos mora da se nabavi u ovom narednom prelaznom roku, ali, kad bih birao samo jednu jedinu poziciju, tri tacke...

avatar
Branislav
Wednesday, 19.04.2017
15:53

Kad ti igra zavisi od jednog - dva igraca (citaj: Leonarda i Djurdjevica), nema sta da trazis u Evropi. O Zvezdi bolje da ne komentarisem, jer kad se igraju vaznije utakmice, nema nas nigde. I jedni i drugi ce se provesti kao bosi po trnju.

avatar
Vladanko
Wednesday, 19.04.2017
15:41

Prijatelju sve cestitke na pobedi,inace sam zvezdas,ali si se mnogo bre nalozio!Daleko je evropa i nama i vama,na zalost.

avatar
Wednesday, 19.04.2017
16:54

reklo bi se malo vise vama nego nama ...

avatar
svojnasvome
Wednesday, 19.04.2017
17:05

Mozda vama....alo samo je rekao istinu. ....partizan u poslednjih 13 godina igra 2 LS i 7 LE...to su cinjenice.....kao sto je cinjenica da po kvalitetu nemamo trenutno dostojnog protivnika u srbiji