Njegov gol odveo je ''Orliće'' na krov sveta, vreme je za pohod na SP u Rusiji!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.03.2016.
15:48
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Još od istorijskog uspeha na Novom Zelandu svi željno iščekujemo da ga vidimo u seniorskoj reprezentaciji Srbije. Izgleda da je konačno došlo vreme i za to.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Čovek odluke u prošlogodišnjem finalu U20 Svetskog prvenstva, kada je presudio Brazilcima u 117. minutu utakmice, za konačnih 2:1 i titulu prvaka sveta naših ''Orlića'', uskoro će obući dres ''Orlova''.

''Mondo'' danas prenosi svoja saznanja da mu je selektor našeg nacionalnog tima Radovan Ćurčić uputio zvaničan poziv za predstojeće prijateljske mečeve protiv Poljske u Poznanju (23. mart) i Estonije u Talinu (27. mart), pa će to biti prilike da Nemanju Maksimovića konačno vidimo i u dresu ''A'' reprezentacije Srbije.

Taj poziv je Nemanja zaslužio i ranije, igrao je tokom jeseni i u Ligi šampiona sa ekipom Astane, ali ne sumnjamo da će i sada opravdati poverenje i potvrditi da zaslužuje mesto među ''Orlovima'' u susret početku kvalifikacija za Mondijal u Rusiji.

U prilogu možete da se podsetite njegovog istorijskog pogotka protiv Brazila, a isti izvor navodi da bi još jedan debitant trebalo da se nađe na Ćurčićevom spisku.

To je napadač Brage Nikola Stojiljković, koji ove sezone pruža odlične partije u dresu ovog portugalskog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 09.03.2016
13:18

Napred Srbija.

avatar
Milos90
Tuesday, 08.03.2016
22:48

Koliko sam se razdrao za ovaj pogodak probudio sam zenu i dete

avatar
Igornopolis
Tuesday, 08.03.2016
22:19

Tako je!!!! Maksa bre! Neko ima mozga bar malo da zapocnemo ovaj ciklus sa najboljima iz novog zelanda i nasim starijim zvezdicama, mozda nesto i napravimo. Moram da verujem da ce novozelandjani uneti novu energiju i pobednicki mentalitet a samim tim i bolju atmosferu u ovo trulo orlovsko gnezdo. Srecno Maksa majstore mladi.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 08.03.2016
18:23

Imamo zaista dobre centralne i ofanzivne vezne, ali krila su problem. Tosic jednostavno nije neki igrac, Markovic nije u formi, Tadic nije krilo, a Zivkovica budale upropastise (mislim i na upravu Partizana i na taticu i menadzera) , ostaje jedino Kostic, sto znaci da se mora ili ipmrovizovati sa Tadicem ili Ljajicem ili istrpiti Markovica. Mojih startnih 11 po trenutnoj formi:nRajkovic - Ivanovic, Nikola Maksimovic, S.Mitrovic Kolarov - Matic(Milivojevic), Milinkovic-Savic(Grujic) - Kostic, Tadic (Ljajic), Markovic - Stojiljkovicnna klupi opet imamo Stojkovica,Bisevca,Antonova,Bastu,Tomovica, Gruju, Maksu, Luku Milivojevica, Djuricica, Ljajica, Sulejmanija, Skuletica... sto je dosta dobro. Samo nam treba pravi motivator na klupi, neka verzija naseg Cira Blazevica, a Curcic to sigurno nije !

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 08.03.2016
20:26

Krila su nam pesma u poređenju sa centralnim bekovima. Marković, Kostić, Tošić, pa i Ljajić, Tadić mogu da ulete po potrebi, čak i sa pozivanjem Žileta ne vidim ništa sporno... , a zato su nam štoperi tiha jeza, Biševac koji je odigrao 10ak utakmica u 2015. i 2016. godini, Maksimović čijih se bravura iz Zvezde svi sećamo i koji je klasičan menadžerski igrač kog' svaki prelazni rok traži 5 najvećih svetskih klubova, ali eto nešto se urotilo, pa nikako da se proda, te Stefan Mitrović koji, koliko god dobar dečko bio, nije kvalitet ni za daleko slabije reprezentacije (ako takvih trenutno ima).

avatar
REVOLT 15:23:57
Tuesday, 08.03.2016
18:13

Rajkovic, Jovanovic, Dmitrovic- Ivanovic, Gajic, Maksimovic, Vilotic (Veljkovic), Spajic, Nastasic (Babic/Pejcinovic), Antonov (Obradovic), Kolarov- Tosic (Zivkovic/Radovic/Srnic), Basta, Milinkovic-Savic, Gudelj (Grujic/Pavlovski/Poletanovic), Matic, Maksimovic (Radoja/Zdjelar/Brasanac/Milivojevic), Kostic, Sulejmani (Katai)- Ljajic (Tadic/Aleksic), Markovic (Djurdjic/Lazovic), Mitrovic, Stojiljkovic (Pesic/Skuletic).

avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 08.03.2016
18:06

Maksa bensendin !

avatar
despot
Tuesday, 08.03.2016
17:07

Nadao sam se šansi za Stojiljkovića, šta znam, nikad ga nisam gledao ali na papiru je solidan u Bragi, radujem se da ga vidim na delu u predstojećim prijateljskim utakmicama jer Mitrović definitivno nije za prvog napadača reprezentacije, čak i kad je bio u formi u Anderlehtu, za reprezentaciju bi pružao užasne partije, a fizičke predispozicije su mu na neverovatnom nivou, nadam se da će doživeti preporod jer bi mogao da bude zver.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 08.03.2016
17:43

Tip napadača kao što je Mitrović treba pomoć saigrača kako bi postizao golove, treba neko da ga hrani loptama, da mu centrira, pakuje... on to nije imao ni u Partizanu, ni u Anderlehtu, a bogme nema ni u Njuki, te reprezentaciji. Dakle, svo vreme igra u ekipama koje mu koncepcijski ne odgovaraju, a opet mu je efikasnost na jednom zavidnom nivou (što se klupske karijere tiče).

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 08.03.2016
20:21

@CZYNWA, obožavam tako patrijarhalne tipove kao što si ti. Mitrović je na terenu malo neartikulisan (razumimo ga, još je on mlad i neizbrušen), ali van terena on je bubica. Momaka nikada nećeš videti na splavovima, sa litrom ''Džeka'' u ruci..., a ovime što je pre neki dan postao otak je samo još dodatno pokazao koliko je (van terena) zreliji i mirniji od svoje generacije.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 08.03.2016
18:10

tip covjeka kakav je Mitrovic ne treba ni pod razno zvati u reprezentaciju, makar nam Ozegovic bio prvi spic. Jednostavno samo dodatno remeti i onako poremecenu atmosferu, pravi se vazan, kopira Balotelija sa frizurama i proslavama, a takav nam ne treba !

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 08.03.2016
17:01

Uz svo poštovanje Sergeju, Žiletu, Grujiću, Rajkoviću... Maksa i Zdjelar su duša ovog tima i videli smo na šta je ličila naša igra u mečevima sa Slovenijom i Italijom kada ih je Sivić razdvojio (iz nepoznatih razloga). Maksa je igrač koji ''nema ništa, a ima sve'' (naš Miler), pokriva veliki deo terena, ima ga svuda i uvek je na pravom mestu, dok je Zdjelar prava radilica i kada bude popravio sigurnost u pas igri biće vrhunski zadnji vezni, neće nikada biti jak tehnički kao Matić, ali je daleko mobilniji i pokretljiviji što je jako bitno za jednog destruktora. Takođe raduje to što je Antonov izbacio kapitena (koji je Švajcarac) Grashopersa iz postave, raduje to što je Gajić pre povrede bio standardni bek Bordoa, ali nikako ne raduje to što niti jedan od njih ne dobija poziv za A tim. Garantujem da je Antonov već sada bolji i kompletniji igrač od Obradovića.

avatar
violafan
Tuesday, 08.03.2016
20:49

A i Kolarov je u godinama, pa treba ozbiljno razmisljati o podmladjivanju.

avatar
Igornopolis
Tuesday, 08.03.2016
22:29

Svaka cast. Kuburimo s bekovima. Bane kapite mora na stopera. Tu smo pretanki a i on je sad sporiji i u Celsiju je trenuto na stoperu (iz nesesiteta ipak). Znaci desna bekovska pozicija je uzas. Tomovica spominjati necu posto sam vec dosta rekao, hvala i dovidjenja. Petkovic je manje vise truba i nikakav pomak u igri kod njega ne vidim. Gajicu se treba odma dati sansa. Levo je Aca faca, limitiran i naduvan, defanzivno slab. Treba da i dalje bude deo ovog tima ali Antonov pocinje daigra odlicno u swzlnd. Obrad je igracina ali nikad on nece imati kontinuitet, pkvrede ga srombase. Dakle Antonov i Gajic.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 08.03.2016
21:26

Ma to više ni ne uzimam u obzir. Sa Aleksom, Ivanovićem i Stojketom... biće isto kao sa Pantelićem i Stankovićem - igraće dok budu to želeli.