Ništa od pet miliona - Da li je prodaja Mihajlovića dobar potez?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.07.2017.
17:35
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno je vrednost krilnog fudbalera procenjivana na pet miliona evra, navodno je postojala i ozbiljna ponuda. Zašto je Partizan odlučio da mladog fudbalera proda upravo sada?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura obavestio je u četvrtak javnost da je sa Herenvenom dogovoren transfer Nemanje Mihajlovića (21) na kojem će crno-beli zaraditi 1.700.000 evra.

Vest o prodaji Nece Mihajlovića za mnoge je bila iznenađenje iako je na startu priprema i sam igrač pomenuo da postoji velika verovatnoća da ovoga leta napusti klub.

Navijači ne vode transfer politiku ali među njima ima onih koji smatraju da je na Mihajloviću moglo da se zaradi više, kao i onih koji veruju da njegova prodaja predstavlja dobar potez.

Mora se priznati da obe strane imaju argumente kojima mogu da opravdaju svoje mišljenje, ali nije na odmet da se situacija sagleda iz svih uglova pre nego što se zauzme konačan stav.

Nemanja Mihajlović stigao je u Partizan 31. avgusta 2015. godine ali je jesenji deo sezone 15/16 proveo u Teleoptiku jer je transfer politika Rada bila takva da ne želi da prodaje igrače Partizanu i Zvezdi.

Ovakav potez igrača i crno-belih bio je riskantan ali se pokazao kao pravi jer Mihajlović za šest meseci nije izgubio ništa, a onda je tokom proleća eksplodirao i pokazao se kao veliko pojačanje crno-belih.

Nakon fantastične polusezone vrednost Nemanje Mihajlovića procenjivana je na 5 miliona evra, a nezvanično su postojale nešto manje ponude iz Belgije i Italije koje Partizan nije prihvatio.

Logično, nakon sjajne polusezone u Partizanu su se nadali da će Mihajlović nastaviti da napreduje i pruža dobre partije ali se sve promenilo posle promašenog penala u Lubinu i dolaskom Leonarda da Silve Souze.

Forma Nemanje Mihajlovića počela je da ide silaznom putanjom, izgubio je samopouzdanje a zatim i mesto u startnoj postavi i niko nije mogao da razume šta se dogodilo sa brzonogim krilnim fudbalerom.

Nemanja Mihajlovic

Ono što je prosečan navijač mogao da vidi jeste da Mihajlović nije bio ni bleda senka igrača koji je pravio čuda kraj leve aut linije tokom prvog dela 2016. godine, a prostora da se vrati u takvu formu gotovo da nije ni bilo.

Kako je i sam svojevremeno izjavio, kada ekipi ide dobro rezervisti nemaju pravo da se žale ali je uprkos svemu Mihajlović u završnici prethodne sezone ponovo počeo da dobija sve više prostora što je ukazivalo na to da bi mogao da se vrati na željeni nivo.

Partije koje je pružao i dalje nisu bile na onom nivou koji je pokazao ali su očito uticale na to da ponovo skrene pažnju na sebe i da Partizan ima sa čime da sedne za pregovarački sto.

Nema sumnje da su dolazak Sejdube Sume i loš rezultat u prvoj utakmici sa Olimpijakosom uticali na to da Mihajlović bude prodat, a evo zašto to tvrdimo.

Sejduba Suma igra na pozicijama koje pokriva i Mihajlović i jasno je da bi u nastupajućoj sezoni srpski fudbaler bio u senci skupo plaćenog pojačanja. Čak i pod pretpostavkom da će Leonardo biti prodat za Mihajlovića ne bi bilo dovoljno prostora, a zbog činjenice da Partizan posle prvog meča sa Olimpijakosom nije ni blizu grupne faze Lige šampiona bilo je neophodno popuniti rupe u kasi.

Možda se neko neće složiti da je prodaja za 1.700.000 evra najbolje rešenje, ali se stiče utisak da je Partizan u datom momentu morao da povuče ovakav potez. Iz ove perspektive pet miliona evra deluju kao ponuda koja je trebalo da bude prihvaćena ali niko u tom momentu nije imao čarobnu kuglu i nije mogao da predvidi kako će se stvari razvijati, a razvoj događaja svakako nije išao u očekivanom smeru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš Stanković_fb
Friday, 28.07.2017
09:02

A da je prodat tada, bilo bi prozivki kako klub mora da ga zadrzi....

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 28.07.2017
03:55

U upravi Partizana sede zestoke neznalice koje bi bile rasterane da nisu uboli duplu krunu koju im je realno poklonila Zvezda. Ne kazem da nije zasluzeno

avatar
Milan1991
Friday, 28.07.2017
00:48

Bravo za tekst!

avatar
Igorinjo
Thursday, 27.07.2017
19:39

Opa, Leo ostaje, samo gazi!!!

avatar
Igorinjo
Thursday, 27.07.2017
19:38

Odličan posao. Ma dajte molim vas 5 miliona, budite malo ozbiljniji.

avatar
Keselj97
Thursday, 27.07.2017
19:26

Jedna do druge vest.. u jednoj ''sjajno obestecenje'', u drugoj je to premalo..

avatar
Thursday, 27.07.2017
18:57

Ovaj tekst je mnogo bolji od onog gde su nahvalili transfer od 1.7 mil. Ali ako i jeste paklena konkurencija na tim pozicijama ja sam onda pre za to da se prodaju Alen Stevanović koji je propustio dobar deo sezone zbog povrede i sigurno će mu trebati dosta utakmica da vrati samopouzdanje i formu i da se proda Saša Marjanović i da se onda dovede jedan kvalitetan vezni igrač tipa Drinčić ili S.Vranješ.A pare će svakako dobiti od LE i transferom Milenkovića.Ali sad je gotovo.Nadam se da će u skorije vreme naći boljeg i kreativnijeg i snažnijeg veznog od Kosovića.

avatar
paok
Thursday, 27.07.2017
21:30

Jesi u pravu ali kako da prodaju Marijanovica kada nije ni na klupi.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 28.07.2017
10:27

Kosovic je daleko od pravog veznog koji ce da stane na loptu oko centra i da diriguje akcijama.On igra nesto a ni sam ne zna sta,niti je dobar u odbrani,ni povezuje akcije u napadu.Jankovic je uzeo desetku a igra vise po krilu.Sredinu niko ne drzi,nemamo klasicnu desetku pa se zato desilo da protiv Olimpijakosa smo morali nekim individualnim prodorima i pokusajima nesto resimo.Mozda je Suma taj pravi vezni ali ako ne bude spreman za plej za cetvrto kolo,onda uprava napolje

avatar
Friday, 28.07.2017
10:05

a onda nek raskinu ugovor :D

avatar
Eazy-E
Thursday, 27.07.2017
18:40

I sada te pare na pojačanja za LE.Pre 2 godine za malo tj za jedan gol ispustili knock-out fazu le a mislim da sada imamo bolji tim.A upravo to što nam se desilo pre 2 godine sa Augsburgom(3:1 za nas u gostima pa 3:1 za njih u beogradu)može i oly-u da se desi protiv nas.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 28.07.2017
10:33

Uporedjujes Oly i Augsburg sa nama?Nesto sto se desilo nama,njima ne moze ni u snu.Suvise je to prejak klub za takve propuste.Vidis da su oni brzi i snazniji i kondiciono spremniji za prvu takmicarsku utakmicu,nego mi za cetvrtu.Da smo ispromasivali deset sansi a oni dobili sa 1:0,da smo ih u drugom poluvremenu zgazili ali sportska sreca na njihovoj strani,pa da se nadamo preokretu.Ovako...

avatar
Thursday, 27.07.2017
18:36

Revolt je pogodio suštinu, Mihajlović je igrao odlično kada nije bilo (toliko velikog) pritiska da mora da se pobeđuje, kada su došle kvalifikacije za LE i kada smo morali da pobedimo nije ga nigde bilo. Dobar igrač ali bez karaktera što potvrđuje i time da je prelaz iz dominantnog u SL do inferiornog u kvalifikacijama za LE shvatio na pogrešan način i totalno fudbalski pao. Da je tada prodat i kasnije ispali do Zaglebja svi bismo okrivili upravu, zar ne? Kada se sve sabere mislim da je 1.7M € zadovoljavajuća cifra za njega. Partizan mora da prodaje jer nema 8.2M € od države. Ukoliko zadržimo Leonarda dolazak Sume i Pantić, a prodaja Mihajlovića za nešto manje novca nego što su dovedena ova dvojica će biti odličan posao jer su i Pantić i Suma bolji igrači od njega.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 27.07.2017
23:28

Ja kad god slusam navijace Partizana u glavi mi bude neki lik od 20 i kusur dina koji zaradjuje tipa 20-30 soma, a zivi kod mame i tate koji mu i dalje ne traze dinara za dazbine i hranu. Pa onda on celu platicu trosi na kafice, krpice i te fazone i sto je najcrnje od svega - tripuje neku samostalnost...

avatar
Al(a)din
Thursday, 27.07.2017
18:22

Ovo kao i sa Lazovicem. Nudili Zvezdi 4 ili 5 mil., a na kraju otisao za dz

avatar
neymar-junior-10
Thursday, 27.07.2017
18:11

Decko je postao ofiran, krene prema 16m, zalomi i da gol. Kasnije je otrkiven i tu je bio kraj.

avatar
Stalker
Thursday, 27.07.2017
17:57

Kako god da okreneš - pogrešila je uprava kluba. I što je najcrnji humor u celoj situaciji - ista uprava će jedina i profitirati. Naravno, uz sve želje da i naš mladi igrač uspe. Posle utakmice sa Olimpijakosom ode i Leonardo i onda možemo da zaključimo da je Suma doveden da igra domaće prvenstvo. A alternativu na poziciji levog krila nemamo. Kada dobiju pare od navedenih transfera dovešće pojačanje iz nekog domaćeg tima. I opet smo na početku priče. I na kraju, istovremeno. Srpski fudbal.

avatar
MilosNUSKNVP
Thursday, 27.07.2017
17:56

Posle ove prodaje, Leonardo se ne sme prodati, jer onda mi tek nista nece biti jasno!n Nadam se da je ovo znak da Leo ostaje

avatar
Amar Zornic
Thursday, 27.07.2017
17:47

Tako je i Zvezda odbijala za Lazovica 2,4 mil evra pa je na kraju otisao da Dz , al npr za Gruju je odbijena ponuda od milion pa je on dve godine posle doneo 6 mil . Nikad se ne zna kako ce se neko razvijati

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 27.07.2017
17:44

i Vizura ko terzic prvo cifru vecu a kasnije manju[plvsic za2miljun a on prdat za manje ko i mihilovic]

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 27.07.2017
18:22

Za Plavsica su ceski mediji pisali da je prodat za 900k, a kad se od toga oduzme Spartakov deo, to je 720k Zvezdi. Moguce je i da Vazura mulja, ali Partizan bi se tim metodama samo zakopavao jer bi se postavilo pitanje gde su pare. Dok zvezdi drzava ocigledno daje i ispod zita, a uvek mogu da se vade i na dug, koji, ako drzava daje, mozda stvarno i vracaju.

avatar
R
Thursday, 27.07.2017
17:43

*levoj (strani) Imajte u vidu da smo imali i odlicne ponude za Cirkovica (i N. Ninkovica), a da mislim da, iz ove perspektive posmatrano, niko ne bi zamerio upravi da je prodala i Goguu jer ga je prosle godine u neko ovo nvreme ozbiljno trazio Dinamo iz Kijeva...

avatar
Peca Kodzo
Thursday, 27.07.2017
17:41

Cini mi se da je ovo znak da Leonardo ostaje

avatar
R
Thursday, 27.07.2017
17:41

Logicno je da se pomisli da je Mihajlovic igrao bolje jer je bio rastereceniji zbog toga sto nismo bili u trci za titulu tog proleca, ali to svakako nije bilo dobro za Partizan sto ga nismo imali i u prvom delu prvenstva i sezone u globalu. Ne vidim kakve on veze ima sa Sumom, ovaj je ofanzivni vezni, a tek ponekad prelazi na krilo. Mihajlovic je levokrilni napadac koji moze u 4-2-3-1 ili 4-3-3 i na desnu stranu da predje, a zao mi je sto ga nismo bas videli u ulozi drugog napadaca blizeg levog strani kod Nikolica kao sto je to svojevremeno bio slucaj sa sadasnjim sportskim direktorom pa cak u neku ruku i sa Dankom Lazovicem. Pedja Mijatovic je takodje takav profil napadaca, a i Lazaru Markovicu bi vise odgovaralo da je malo blizi golu...