Nišlije žele nastavak serije protiv Napretka

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.09.2016.
15:54
Izvor: Beta

Fudbaleri Radničkog pokušaće protiv Napretka da nastave seriju od tri pobede, ali će im predstojeća utakmica biti veliki izazov, rekao je danas trener niškog kluba Milan Rastavac.

Beta/SašaĐorđević/Mo
Beta/SašaĐorđević/Mo

Povezane vesti

Radnički će u petak dočekati Napredak iz Kruševca u prvoj utakmici devetog kola Superlige Srbije.

"Imamo iza sebe zaista lepu seriju, u prilici smo i da je nastavimo i najmanje što nam je u ovom trenutku potrebno je nekakva euforija. Meč sa Napretkom je za nas veliki izazov i sa aspekta ekipe protiv koje igramo i sa aspekta stanja u kojem se mi, kao tim, nalazimo. Verujem da možemo na pravi način da odgovorimo tom izazovu, s tim što je izuzetno bitno da oprez bude na visokom nivou", rekao je Rastavac na konferenciji za novinare.

Niški klub je sa tri uzastopne pobede izbio na treće mesto na tabeli, iza Crvene zvezde i Vojvodine, a ispred Metalca, Partizana i Spartaka.

Milan Rastavac je naveo da njegovi igrači neće da se "ustežu" u igri, već da moraju da budu disciplinovani i organizovani kako bi na najbolji način odgovorili zahtevima utakmice.

"Ako bude tako, onda možemo da se nadamo i pobedi", dodao je on.

Trener Radničkog ponovo neće moći da računa na Sašu Stojanovića i Pavla Poparu, a spisku povređenih igrača dodat je i Petar Krstić, čiji je nastup neizvestan protiv Napretka.

Kada je reč o narednom protivniku, Rastavac je rekao da dobri rezultati Napretka od povratka u Superligu za njega nisu iznenađenje, a posebno je pohvalno govorio o treneru kruševačkog kluba Draganu Ivanoviću.

"Znam koliko je stručan i posvećen, koliko studiozno i profesionalno pristupa poslu i siguran sam da će Napredak tek biti ozbiljan protivnik svakome, ne samo nama", rekao je Rastavac.

Fudbaler Radničkog Miloš Stanojević, koji je ranije nastupao za Napredak, kazao je da dobro poznaje bivši klub, iako je tim značajno izmenjen od kad je on bio tamo.

"Napredak dobro poznajem, iako je tim dosta izmenjen u odnosu na period u kojem sam igrao, ali siguran sam da je pred nama dobar protivnik i ambiciozan tim. Ipak, mi smo u dobroj formi, a i Napredak igra napadački fudbal, pa očekujem jednu dobru i zanimljivu utakmicu. Verujem da ćemo nastaviti niz pobeda", kazao je Stanojević.

Utakmica će se igrati u petak od 20.00 na stadionu Čair u Nišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke