Nišlije ogorčene: "Lažne optužbe lažnih sindikalaca"

Autor: Beta Beta
nedelja 14.05.2017.
12:23
Izvor: Beta

Fudbalski klub Radnički saopštio je danas da je na nišku ekipu lažnim optužbama izvršen ogroman pritisak i istakao da je to uradjeno kako bi se dala prednost favorizovanim ekipama.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica je na svom "Tviter" profilu napisao da se "nešto dešava", s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u utakmici između Vojvodine i Radničkog postavile Nišlije, iako se meč igra u Novom Sadu. 

"Radnički je juče bio brutalno napadnut i optužen za brojne izmišljene i fabrikovane afere. Nakon jučerašnje utakmice nameće se pitanje u čijoj kuhinji je sve to osmišljeno", navodi se u sapštenju Radničkog.

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su juče 0:0 na "Karađorđu" u Novom Sadu, u 5. kolu plej-ofa Superlige Srbije.

"Sada je očigledno da je sve bilo urađeno kako bi se dala prednost favorizovanim klubovima, pošto do bodova ne mogu da dođu fer igrom na terenu. Simptomatično je da su na kraju mediji poverovali u laž i munjevito preneli neproverenu informaciju koju su plasirali 'lažni sindikalci' i samoprozvani borci za pravdu", navodi se u saopštenju.

Radnički je upitao kome je u interesu da se u javnosti igra sa poštenjem i čašću zaposlenih u niškom kolektivu.

"I sada, kao i nekoliko puta ranije se pokazalo da je u Srbiji najlakše napadati ljude koji rade i trude se da ostvare što bolje rezultate. Takođe, po ko zna koji put, plasiraju se optužbe koje nemaju pokriće, a bez ikakvih posledica po onima koji blate naš klub. Zanima nas, da li ćemo sada, umesto neosnovanih optužbi dobiti izvinjenje, koje i te kako zaslužujemo", dodaje se.

Radnički je naveo da će insistirati na tome da se "otkriju oni koji stoje iza ovoga".

"Lažnim optužbama izvršen je ogroman pritisak na nas, koji se povećava iz dana u dan, kako se približava kraj prvenstva. Ovako nešto je nedopustivo i Radnički će insitirati da se otkriju oni koji stoje iza ovoga. Nadamo se da su sada zadovoljni svi ti takozvani dušebrižnici srpskog fudbala, koji su nesportskim ponašanjem unizili sport", navodi se.

Iz kluba navode da su se negativni komentari i konstantni napadi na Radnički odrazili na jučerašnju utakmicu.

"Očigledno je da su te krajnje manipulacije ostavile traga na fudbalere koji nisu mogli da izdrže psihološki pritisak, tako da nisu uspeli da dodju do pobede na terenu", dodaje se u saopštenju.

Uprava niškog kluba uporno pokušava, kako se navodi, da središte svega usmeri na teren, da kvalitet dokaže tokom 90 minuta čiste igre, ali da drugi ne žele fer-plej.

"Drugi misle da se utakmice rešavaju van terena i van intervala između dva sudijska zvižduka", zaključuje se u saopštenju. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 14.05.2017
18:52

Poledica nije optužio nikog direktno, već je sa pravom pitao zašto je tolika kvota. Ja bih rekao da su se neki sami pronašli. Ne bih o Tončevu jer nećete objaviti.

avatar
Me1919
Sunday, 14.05.2017
15:28

Nislije, igrajte fudbal i uzivajte! Sve ove zakalkulisane radnje su iz kuhinje kluba koji vas je prevario zimus oko onog transfera! Njima je sada u interesu sto vise ovakvih stvari,kako bi proglasili prvenstvo neregularnim. Iako im je isto odgovaralo do pre 10ak dana

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 14.05.2017
14:07

Osnovana sumnja zbog stanja kvota na kladionicama.. Poledica vas nije optužio samo je rekao da je čudno što i jeste.. Sami ste se optužili ovolikom galamom jer ste očigledno morali da odustanete od nameštanja pa sad udri po Poledici!

avatar
Sunday, 14.05.2017
12:34

Radnički - Javor, 30 kolo i Radnički - Javor plej of.

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 14.05.2017
12:32

ne kakite, mocart namerno drzao 2.30-2.15 dvojku jer su znali da je nema ni pod razno, lako oni to provere kod nasih klubova... dok je po netu bila 1.55.... sto znaci lagano 1X na 2.50