Nišlije besne: ''Sudijskom pištaljkom rešen meč koji odlučuje o plasmanu u Evropu!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2016.
14:18
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Dan posle ubedljivog poraza od Vojvodine na ''Čairu'', niški Radnički se oglasio zvaničnim saopštenjem, u kojem ponovo skreće pažnju na pojedine sudijske odluke.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, niški Radnički je juče pred svojim navijačima na ''Čairu'' ubedljivo poražen od Vojvodine rezultatom 3:0, ali su u superligašu iz Niša uvereni da je ovakvom epilogu kumovala i sudijska trojka svojim odlukama u prvom poluvremenu, kada je Vojvodina i stekla ključnu rezultatsku, ali i brojčanu prednost zbog isključenja Jovanovića.

Tim povodom Radnički se danas oglasio zvaničnim saopštenjem, koje prenosimo u celini.

''Teško smo se odlučili da u kratkom vremenu, još jednom, izađemo u javnost sa saopštenjem u vezi suđenja. Interes srpskog fudbala nas je primorao da to uradimo i ovog puta u nadi i veri da će, ma koliko nas ubeđivali u suprotno, prisutne negativne pojave u našem fudbalu biti iskorenjene od strane nadležnih i odgovornih.

Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27.kola Radnički – Novi Pazar videla da je sudija dozvolio, ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju, nego košarku.

Naime, udaranjem lopte rukom više puta od strane gostujućeg igrača i zaustavljanjem iste u 82. minutu, a da to nije kažnjeno penalom kako je to predviđeno pravilima igre, sudijskom odlukom direktno je uticano na rezultat meča, odnosno na oduzimanje dva boda našem klubu.

U roku od samo petnaestak dana, sudije utakmice Radnički – Vojvodina, odgirane juče u Nišu, predvođene Igorom Stojilkovićem, rezulatatski rešavaju utakmicu u roku od samo 4 minuta u korist gostiju tako što najpre dosuđuju nepostojeći jedanaesterac gostima, a samo 4 minuta kasnije isključuju iz igre u 20. minutu kapitena i jednog od najznačajnih igrača Aleksandra Jovanovića kako bi nezasluženo vođstvo Vojvodine osigurali i odredili pobednika utakmice na samom početku.

Nedosuđena tri jedanaesterca našem klubu nismo ni pominjali.

Sudijskom pištaljkom rešena je u samo 4 minuta utakmica koja bukvalno odlučuje koji će klub predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Eventualnom pobedom Radnički bi ostvario 8 bodova razlike nad direktnim konkurentom sa dodatnom prednošću ostvarenu boljim međusobnim skorom u odnosu na Vojvodinu što bi u Plejofu bilo gotovo nemoguće dostići.

Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili. FK Vojvodina je veliki klub i to joj je najmanje potrebno.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

radnicki nis - vojvodina

Apelujemo na sve koji odlučuju u srpskom fudbalu da u samoj završnici prvenstva ne dozvole da sudije i druge zakulisne radnje određuju poredak na tabeli, već samo igra i rezultati klubova ostvareni na terenu.

Ubeđeni smo da sve ovo o čemu pišemo treba da bude interes fudbala u našoj zemlji i da oko toga mora postojati složnost svih njegovih aktera.

U suprotnom, srpski fudbal će i dalje nastaviti da gubi svoj, ionako, umanjeni ugled koji je posledica upravo ovih i sličnih dešavanja, a lige u kojima se takmičimo nekvalitetne i nezanimljive za ljubitelje najznačajnije sporedne stvari'',
navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik niškog Radničkog Radan Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 07.04.2016
14:50

Ovo je blago i kulturno obavestenje za javnost sa ovakvim lopovima i hostaplerima u savezu, sudijskoj organizaciji i pojedinom klubovima gospodine Radane treba ostro i u srz, a pre svega tuzbom, i UEFA i nadleznim pravosudnim organima u Srbiji...