Nikolićevi majstori preokreta

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.08.2014.
19:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana u četvrtak su još jednom rezultatski deficit pretvorili u trijumf a ovakvih slučajeva u 2014. godini nije bilo malo što govori da je ekipa Marka Nikolića razvila čvrst karakter.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Jak karakter i vera da se uspeh može postići čak i u najtežim okolnostima obično su osobine koje se vezuju za reprezentaciju Nemačke i klubove koji dolaze iz te zemlje.

Upravo su to "sitnice" koje prave razliku na terenu i omogućavaju onim najvećima da stignu do željenog rezultata čak i kad stvari na terenu ne izgledaju "ružičasto".

U okvirima domaćeg fudbala teško je govoriti o tome da neka od ekipa poseduje čvrst karakter i spremnost da poraze pretvara u pozitivan rezultat. Ipak, čini se da je Marko Nikolić od dolaska na klupu Partizana uneo nešto "nemačkog" karaktera u svoje igrače.

Samo u prolećnom delu minule sezone Partizan je na 15 utakmica u domaćem šampionatu ostvario 12 pobeda, dva remija i samo jedan poraz a pritom je na dve utakmice početkom proleća 2014. godine uspevao da u potpunosti preokrene rezultat u svoju korist.

Početkom marta tekuće godine Partizan je protiv Radničkog iz Niša i Rada gubio ali je uspevao da na kraju slavi a ovakav trend još je učestaliji na startu nove sezone.

Da izabranici Marka Nikolića imaju jak sportski karakter videlo se već na prijateljskom susretu sa Malmeom u Beogradu kada su crno-beli od 0:3 stigli do 3:3!

Rezultatski zaostatak su crno-beli stizali i pretvarali u pobede u Toršavnu, protiv Voždivca na Vračaru a poslednji primer je i jučerašnji meč sa Nefčijem u Beogradu. Ne treba zaboraviti ni to da je i protiv Ludogoreca Partizan gubio 0:2 a na kraju je samo spletom nesrećnih okolnosti i nepromišljenim potezom pojedinca bugarski tim uspeo da ostane neporažen (2:2).


Jasno je da bi navijači Partizana od svega najviše voleli da njihovi miljenici svaku utakmicu dobijaju sa po tri i više golova razlike ali nema sumnje da je kroz pomenute primere postalo jasno da se u Partizanu okupila ekipa koja je kadra da poraze pretvara u pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke