Nikolićev mini jubilej u Londonu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.11.2014.
09:25
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana proslaviće u četvrtak svojevrsni jubilej a sudbina je htela da se to dogodi baš u duelu sa Totenhemom na stadionu "Vajt Hart Lejn".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Višegodišnji angažman u Radu, pa potom kratka epizoda na klupi Vojvodine prethodili su dolasku Marka Nikolića u jedan od dva najtrofejnija kluba u Srbiji.

Mladi fudbalski stručnjak preselio se u Humsku pre godinu dana i od tada je u ulozi šefa stručnog štaba vodio Partizan na 39 takmičarskih utakmica.

To znači da će sutrašnja utakmica u Londonu, gde Partizan gostuje Totenhemu u okviru 5. kola grupne faze LE, biti 40. na kojoj će Marko Nikolić obavljati ulogu trenera kluba iz Humske!

Strateg Partizana u uslovima u kojima radi sigurno nije mogao da poželi lepši ambijent za proslavljanje ovog mini jubileja jer će njegova ekipa igrati na "Vajt Hart Lejnu" u, kako je rekao, fudbalskoj kolevci.

Što se tiče dosadašnjeg učinka koji ekipa Partizana ima pod "dirigentskom palicom" Marka Nikolića on je više nego pozitivan.

Premda crno-beli još uvek nisu osvojili nijedan trofej sa Nikolićem, Partizan je na 39 takmičarskih utakmica ostvario 29 pobeda, 6 remija i samo 4 poraza uz gol razliku +57 (86:29).

Marko Nikolić može da se pohvali time da je Partizan još jednom uveo u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja ali i podatkom da je učinak crno-belih na startu nove sezone najbolji u ovom veku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 26.11.2014
13:13

Nikolić je od starta imao moju podršku tj od prvi pripremnih utakmica kada sam video ideju i način igre Partizana u zimskoj pauzi međutim doživeo je veliku nepravdu tokom proleća, oteta mu je potpuno zaslužena titula. Partizan je jednostavno potkradan na skoro svim utakmicama u drugoj polusezoni pa su sudije uspele da mu otmu pobede protiv Vojvodine i NP i bod iz Kruševca, a bez obzira što su na drugoj strani brda sve radili da bi oteli titulu samo da Partizan nije pokraden on bi i zvanično bio šampion, a Nikolić i zvanično imao bolju statistiku. Što se tiče internih stvari u klubu smatram da kad je već ušao u LE Nikolić je morao da dobije još 2-3 pojačanja kako bi tim imao više igrača u rotaciji i u tom slučaju bi i rezultati bili još bolji međutim i pored podrške koja je izostala od strane UO Nikolić je sa svojim stručnim štabom koji je takođe nikad jači uspeo da podigne nivo igre i tima i pojedinaca pa su tako ostvareni vrlo dobri rezultati. Nikolićević dolaskom napredovali su mnogi igrači, napredovali su oni koje smatramo među boljim igračima: Vulićević (popravio igru u defanzivi) i Škuletić (efikasnost, igra glavom, igra slabijom nogom); napredovali su oni koji su bili nedisciplinovani Grbić i Ninković (poslednjih par utakmica mada može on još dosta bolje); napredovali su oni koje smo već otpisali: Stanković, N.Petrović, Marković (poslednjih par utakmica), Luka, Kojić (pokazao krajem prošle sezone) i sve to podiže kvalitet tima i donosi rezultat. Marko Nikolić bi uskoro trebao da ima 200. utakmicu na klupi u JSL i to je pravi Jubilej.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Wednesday, 26.11.2014
17:47

Marko Nikolic je vec proslavio svoj mini-jubilej protiv Napretka, ovo u Londonu ce mu biti 41. utakmica na klupi Partizana u zvanicnim takmicarskim mecevima. Skor mu je 29-6-5 uz gol-razliku 86:30, a isto kao sto mi ne racunamo poraz od Napretka, neko ne racuna poraz od Jagodine:-D