Nikolić: "Zvezda iskusnija, ali ima slabosti"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.09.2016.
10:37
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić govorio je za centralnu emisiju TV Partizan o predstojećem "večitom derbiju" i tom prilikom napravio osvrt na prednosti i mane rivala.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Fudbalere Partizana u subotu očekuje duel sa najvećim rivalom u okviru 9. kola Superlige, a trener Marko Nikolić govorio je za centralnu informativnu emisiju TV Partizan o tome kako se ekipa priprema za "večiti derbi".

"Nervozni svakako nismo. Derbi je najveća i najlepša utakmica u našem fudbalu i mi se posebno radujemo njoj. Jedva čekam da počne, to važi za sve moje saradnike i tu energiju pokušavamo da prenesemo na igrače" rekao je trener Partizana.

Interesantno je da Marko Nikolić spada među retke trenere Partizana koji mogu da se pohvale pozitivnim bilansom u duelima sa Crvenom zvezdom, ali on podseća da su se okolnosti promenile u odnosu na njegov prvi mandat u klubu.

"Moj saldo je stopostotan ali to ne mora ništa da znači jer su sve okolnosti promenjenje. Novi timovi, novi treneri, a svaki derbi je posebna fudbalska priča" ističe Nikolić.

Strateg crno-belih poručio je da niko od njegovih igrača ne sme da oseća bilo kakvu vrstu nervoze u negativnom smislu jer je "večiti derbi" utakmica u kojoj se rađaju heroji i kojoj se svi raduju i jedva čekaju da počne.

"Nema dileme da neko treba da drhti pred tu utakmicu ili da bude nervozan na bilo koji negativan način. Derbi sa sobom nosi dosta tenzija i svi koji hoće da igraju u Partizanu u tome treba da uživaju. Kamo sreće da je svake godine više takvih utakmica. To su utakmice na kojima se rađaju novi igrači, na kojima se postaje veliki igrač. Svi jedva čekamo da počne, da nađemo svoju fudbalsku istinu, bez ikakvih pretnji, da se odmerimo sa timom koji je prošle sezone ubedljivo osvojio titulu a i ove je prvi na tabeli" dodao je Nikolić.

Što se tiče analize protivnika, Marko Nikolić nije želeo da zadire u detaljnu analizu ali je priznao da Zvezda ima iskusniji tim i da je najveća prednost to što na klupi ima Miodraga Božovića kojeg je nazvao drugom.

"Oni su definitivno iskusniji tim od nas. Oni su grupa sa velikim brojem stranaca, prekaljenih i iskusnih igrača, imaju neke prednosti u odnosu na nas u ovom trenutku, ali i slabosti. Da ne ulazim u pojedinosti, jer je nama cilj da prednosti anuliramo, a slabosti iskoristimo" rekao je Nikolić.

Na konstataciju da odbrana Crvene zvezde predstavlja "slabu tačku" koju bi Partizan trebalo da iskoristi Nikolić kaže sledeće:

"Trpe dosta šansi, to je činjenica, ali su i najefikasniji tim u ligi i to je činjenica. Božović se opredelio za takav stil igre, u kojem stoje visoko i tada se vrlo često desi da protivnici stvore prvu i drugu šansu protiv njih, kao što on kaže" zaključuje Nikolić.

Šef stručnog štaba Partizana rekao je još da dešavanja vezana za izbornu Skupštinu ne smeju da utiču na igrače jer oni imaju svoj cilj i znaju šta im je zadatak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bojanb
Wednesday, 14.09.2016
11:11

Odbranu nemaju,fokus njihove igre je u napadu...iskoristi supljine i odrzi im lekciju...napred Partizan

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 14.09.2016
14:59

Vi imate sve :D

avatar
KO!
Wednesday, 14.09.2016
15:34

nemamo mi nista! realno vi ste favoriti. sada to potvrdite u subotu ako ste toliko jaci.

avatar
Wednesday, 14.09.2016
10:40

Zasto drzis Kljajica, Balazica i Bozinova?! Zasto ti Gogua nije cak ni na klupi?!