Nikolić: "Živećemo i igraćemo za bodove"

Autor: Beta Beta
sreda 17.09.2014.
14:30
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da crno-beli ne žele da budu puki učesnici u Ligi Evrope već da će na svakom meču ići na pobedu pa tako i u duelu sa favorizovanim Totenhemom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da se njegova ekipa neće zadovoljiti samo učešćem u Ligi Evrope, već da će se boriti za svaki bod, pa i u predstojećoj utakmici sa Totenhemom.

"Očekuje nas start Lige Evrope koja se nadovezuje na dobru seriju koju imamo u domaćem prvenstvu i Evropi. Uspeli smo da vratimo dobar takmičarski ritam utakmicom sa Čukaričkim, sad imamo najjačeg mogućeg protivnika na početku ovog takmičenja, Totenhem", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana sutra od 19 časova na svom stadionu igraju protiv Totenhema, utakmicu prvog kola Grupe "C" u Ligi Evrope.

"Partizan je delimično ispunio takmičarski cilj ulaskom u grupnu fazu, ali ne želimo da budemo samo puki učesnici, već da probamo da se takmičimo na ovom nivou, koliko je to u našoj mogućnosti", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da ima puno poverenje u svoje igrače, u njihovu formu i mentalnu čistinu i sportsku drskost.

"Nemamo neke velike imeprative ispred sebe, što je dobra pozicija u ovom trenutuku, nećemo davati velika obećanja, ali pokušaćemo da pobedimo i u ovom kao i u svakom narednom meču, to je jedini zdrav sportski razum", rekao je on.

Nikolić je rekao da je teško pogoditi sa kojim timom će Totenhem izaći sutra na teren, jer u kvalifikacijama nisu igrali u najjačem sastavu.

"To nam je malo komplikovalo pripremu, ali ne mnogo, jer bez obzira na sastav imaju isti način igre, dobar posed, organizaciju, netipičnu mirnoću lopte za engleski stil fudbala kao i dobar kvalitet u ofanzivi. Ali mene više zanima kako će igrati Partizan sutra", rekao je on.

Na pitanje kako će Partizan igrati, Nikolić je rekao da crno-beli imaju svoj način igre i da će probati da ga nametnu protivniku.

Trener Partizana naveo je da u sastavu neće biti trojica prvotimaca, Andrija Živković i Darko Brašanac zbog povreda kao i Petar Škuletić, koji je dobio dve utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u utakmici sa Nefčijem.

"Sve to nije alibi, nije nam to potrebno. Izostanak Škuletića će nas poremetiti, on je naš najbolji strelac i u dobroj je formi. On je dobar u prekidima, daje nam stabilnost", rekao je on.

Trener crno-belih dodao je da je Vladimir Volkov ozdravio i da će biti u konkurenciji za tim, kao i da se Nemanja Kojić oporavio, ali da smatra da je još rano da igra takmičarske utakmice.

Upitan da li će njegova ekipa rasterećeno ući u utakmicu, pošto se od nje ne očekuje mnogo, Nikolić je rekao da Partizan ima šta da izgubi.

"To nije šampionski mentalitet, Partizan ima šta da izgubi u ovoj utakmici - bodove. Rekao sam da hoćemo da se takmičimo, znamo sa kakvim ekipama se sastajemo, ali to ne znači da ne treba da pokušamo da se takmičimo", rekao je on.

Na pitanje sa koliko osvojenih bodova bi bio zadovoljan u grupi, Nikolić je rekao da ne želi da stavlja teret na leđa igračima.

"Ova grupa je na nivou Lige šampiona i izvanredna prilika za moje igrače da uživaju na terenu. Borićemo se za svaki bod, živećemo za to, daćemo sve od sebe, sve je moguće", rekao je Nikolić.

Fudbaleri Totenhema stići će u Beograd oko 15 časova a večeras će na stadionu Partizana u vreme odigravanja utakmice odraditi poslednji trening.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke