Nikolić zadovoljan, Grbić "u problemu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.06.2014.
10:30
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izrazio je zadovoljstvo onim što su njegovi izabranici pokazali u prijateljskom susretu sa šampionom Švedske a posebne pohvale otišle su na račun Petra Grbića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigrali su u petak pripremni duel sa ekipom Malmea iz Švedske koji je pritom imao i humanitarni karakter jer je novac od prodaje ulaznica bio namenjen stanovništvu Srbije ugroženom u poplavama.

Vicešampion Srbije remizirao je sa Malmeom rezultatom 3:3 (1:3) a trener Marko Nikolić izjavio je posle meča da u potpunosti može da bude zadovoljan prikazanim na terenu.

"Sjajna utakmica. Dobili smo ono što smo hteli na stadionu Partizana. Imali smo za protivnika prvaka jedne ozbiljne zemlje kakva je Švedska. Zalaganje igrača i u prvom i u drugom poluvremenu bilo je izuzetno dobro uprkos činjenici da smo tek u desetom danu priprema i da smo igrali sa dva 'šarena' tima" rekao je Nikolić.

Crno-beli su očajno otvorili utakmicu jer su već posle 24 minuta igre imali zaostatak od tri gola i to pre svega zbog grešaka odbrambenih igrača a ne toliko zbog kvaliteta igre gostujućeg sastava.

"Mislim da smo bili dosta bolji rival i da smo golove primili kao posledicu neuigranosti a posle svega dva šuta protivnika. Sa druge strane, propustili smo neke svoje prilike, ali kažem, dobro se trčalo, videlo se htenje svih aktera u većem delu meča i zbog toga sam jako zadovoljan jer je utakmica poslužila svrsi odnosno kao priprema za ono što nam sledi u Evropi" istakao je Nikolić.

Osim Nikole Ninkovića i Danka Lazovića priliku da igraju dobili su svi igrači koji treniraju sa prvim timom a pomenuta dvojica opravdano su bila odsutna. Ninković je duel sa Malmeom propustio zbog zdravstvenih problema ali će biti spreman da trenira u naredna dva dana, dok je Danko Lazović bio pošteđen napora.

Povreda koju je Vladimir Volkov zadobio u završnici susreta i zbog koje je njegovo mesto na terenu zauzeo mladi Bogosavac nije ozbiljnije prirode. Marko Nikolić istakao je da se radi o ušinuću.

Posebne pohvale nakon sinoćne utakmice otišle su na račun Petra Grbića, krilnog napadača Partizana koji je sebe "uvalio u problem" zbog odlične partije protiv Malmea.

"Grbić je pokazao da može, što smo i mi znali i čekali ga. Samo, sada je sebe stavio u problem jer znamo da može ovoliko i neće mu biti dozvoljeno da ide ispod tog nivoa" malo kroz šalu, ali vrlo ozbiljno konstatovao je Marko Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke