Nikolić: "Vreme je za najbolje dane"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.11.2016.
13:02
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegovu ekipu čeka pet važnih utakmica na kraju jesenjeg dela sezone i da je vreme da se igrači pokažu u najboljem svetlu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Vicešampion Srbije nastavlja takmičenje u domaćem prvenstvu utakmicom sa kruševačkim Napretkom koja slovi za derbi susret 17. kola Superlige. Meč je na programu u petak, a trener Partizana Marko Nikolić okarakterisao ga je kao prvi u nizu od pet jako važnih susreta.

"Ulazimo u samo završnicu jesenjeg dela sezone, očekuje nas poslednjih pet utakmica koje se igraju u poslednjih dvadeset dana. Raspored je nešto teži od onog koji smo imali u prethodnom periodu. Nalazimo se u dobroj seriji od 11 pobeda i jednog remija na poslednjih 12 mečeva, sa jednom vrlo kvalitetnom gol razlikom. Sve to zajedno ništa ne znači jer smo još uvek u ranoj fazi sezone i treba da se odigra mnogo više od onoga što je odigrano do sada" kazao je Nikolić.

Napredak je ekipa koja je nanizala deset utakmica bez poraza sve do prethodnog kola i duela sa Crvenom zvezdom kada je kapitulirala na domaćem terenu.

"Napredak je ekipa koja zavređuje sve pohvale ove sezone. Predvođeni su vrlo iskusnim trenerom koji je definitivno ostvario svoj pečat načinom igre i selekcijom igrača. Igraju dopadljiv fudbal za oko koji u isto vreme daje rezultat. Četvrti su na tabeli, u samom vrhu, ekipa koja ima najmanje primljenih golova u ligi posle nas, što govori o disciplini u njihovoj igri, ali isto tako su dovoljno opasni da svakom protivniku naprave nekoliko šansi što smo mogli da se uverimo u njihovoj prethodnoj utakmici" dodao je Nikolić.

Kruševljani su protiv Partizana već odigrali dva meča u tekućoj sezoni, ali trener Marko Nikolić nije želeo da povlači paralelu sa kup duelom koji je pripao crno-belima.

"Znamo da su uspeli da pobede Partizan na početku prvenstva i da smo mi njih dobili u Kup utakmici, ali taj meč i nije neki poseban parametar i ne vidim neku posebnu paralelu između te kup utakmice i ove koja nas čeka u petak" istakao je strateg Partizana.

Govoreći o pojedincima iz protivničke ekipe Marko Nikolić je izdvojio grupu iskusnijih igrača na čelu sa Bojanom Miladinovićem, ali je apostrofirao i ulogu "mlađe garde".

"Nema nikakve dileme šta je naš cilj u ovoj utakmici, kao i u svakoj utakmici u kojoj igra Partizan, ko god bio sa druge strane terena, to je pobeda i nova tri boda" rekao je Nikolić i dodao,

"U prethodnom periodu uverili smo se kako treba da dođemo do tog cilja. Neophodna je disciplina u igri koja nas krasi, zbog čega i imamo najmanje primljenih golova u ligi, zatim kvalitet u protoku lopte koji je nekada bolji a nekada malo lošiji i iznad svega motivacija koja nikada ne sme da bude manja nego što je objektivni maksimum tog dana. To smo videli i u prošloj utakmici koja je bila komplikovana iz mnogo razloga za nas, ali smo našli način da dođemo do tri boda. Da li će to biti iz prekida, organizovane igre, presinga, to zavisi od mnogo faktora, ali važno je da Partizan pobeđuje" istakao je Nikolić.

Partizan se nakon 16 odigranih utakmica nalazi na drugom mestu superligaške tabele sa šest bodova manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu, a do odlaska na pauzu u šampionatu ostalo je da se odigra još pet kola.

"Mnogo je važno da sutrašnju utakmicu, koja dolazi na početku tog ciklusa od pet poslednjih mečeva jesenjeg dela sezone, otvorimo na pravi način i mislim da su igrači apsolutno svesni značaja utakmice i da će imati mentalne, fizičke i svake druge snage da iznesu teret i da dođemo do cilja" kazao je Nikolić.

Stručni štab neće imati većih kadrovskih problema za sutrašnji meč, a Marko Nikolić je poručio da bi igrači koji izađu na teren trebalo da odigraju najbolje što mogu. Pod znakom pitanja su samo nastupi Brazilca Evertona zbog virusa i Nemanje Mihalovića zbog lakše povrede.

"Opšte je poznato da u razmišljanju ovog stručnog štaba se teško dobija mesto u prvih jedanaest, ali se isto tako teško i gubi. To govori o tome da se poverenje ne zaslužuje blanko ili na osnovu neke procene već na osnovu egzaktnih parametara pa je svakome od njih dozvoljen slabiji dan, ali nije vreme za slabije dane, vreme je za najbolje dane na ovih poslednjih pet utakmica" zaključio je Nikolić.

Utakmica 17. kola Superlige Srbije između Partizana i Napretka igra se u petak od 17 časova na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 24.11.2016
14:42

Produzite ugovor sa Kljajicem, Balazicem i Bozinovim, Jevtovicu povecajte platu, Kici dajte manekensku pistu, a jednom od te dvojice stranaca dajte kapitensku traku! Naravno, ne mislim na Kosovica.

avatar
Treš retardizam
Thursday, 24.11.2016
16:45

Javio mi Nikolic,kaze vazi..

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 24.11.2016
18:11