Nikolić: "U ovom timu nema euforičnih"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.07.2014.
16:16
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana analizirao je urađeno na pripremama u Sloveniji i istakao da je u datom trenutku najvažnije da igrači zadrže neophodni mir i da u predstojećim duelima sa Toršavnom ozbiljno pristupe obavezama.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana vratili su se sa drugog dela priprema u Sloveniji pa su posle deset dana teškog rada dobili dvodnevni odmor pre novo okupljanje i početak takmičarskih utakmica.

Trener Marko Nikolić je za vreme boravka na Pohorju uglavnom bio zadovoljan onim što su igrači pokazivali na treninzima i takmičarskim utakmicama a neretko je zamerku imao samo na efikasnost ekipe.

Pre prvi takmičarsi susret u sezoni 2014/2015 Nikolić ističe da je najvažnije da u ekipi nema nikakve euforije i da se put Evrope kreće u dobroj atmosferi sa željom da se dođe što dalje.

"Pripreme su jedno, takmičenje drugo. Držimo mir, i nema euforije. Idemo da igramo Evropu, pa dokle dođemo. Znamo da su očekivanja velika, ali nama je potreban mir i nećemo dozvoliti da ga nešto uzdrma. Smanjili smo šanse da se tako nešto dogodi na minimum i verujem da će tako i ostati" izjavio je Nikolić.

Tokom boravka na Pohorju Partizan je odigrao pet kontrolnih utakmica na kojima je ostvario tri pobede, remi i poraz uz gol razliku 7:2. Poslednji kontrolni susret koji je bio generalna proba pred duel sa Toršavnom crno-beli su dobili rezultatom 3:1.

"Bili smo odlični u svim elementima igre. Imali smo pravu generalnu probu, postigli smo tri gola protiv ozbiljnog protivnika. Ovaj isti tim je 48 sati ranije imao utakmicu sa Rubinom u jakom ritmu, po strašnoj vrućini i zato je u drugom poluvremenu bilo primetno da ih je sustigao umor" objašnjava Nikolić.

Trener Partizana ni tokom priprema nije skrivao karte oko sastava tima koji bi trebalo da počne duel sa Toršavnom ali je sada istakao da crno-beli nemaju 11 igrača na raspolaganju nego 19.

"Jasna je slika oko tima, ovde su bila 23 igrača, sa četiri mlada koja su priključena i oni bi mogli da dobijaju šansu ako ovako nastave. Nema Partizan 11 igrača, nego 17, 18, 19 koji su uvek u konkurenciji" istakao je Nikolić.

Što se tiče pojačanja strateg crno-belih nije imao ništa novo da kaže na tu temu što već nije rečeno prethodnih dana. Sa Dankom Lazovićem situacija je i dalje ista, za sada je tu ali bi mogao da ode, dok pojačanje može da stigne u Humsku "svakog trenutka".

"Nema ništa novo sa Lazovićem. Čim je tu, čim igra, računamo na njega. Da li će nas napustiti, videćemo, ima tu mogućnost u ugovoru. Što se tiče angažovanja pojačanja, većinu kontakata ja držim, a onda prenosim dalje na ljude iz kluba u smislu realizacije. Neću ništa da oročim, biće sigurno pojačanja to mogu da kažem, možda i brzo" zaključio je Nikolić.

Nakon dvodnevnog odmora fudbaleri Partizana okupiće se u SC "Teleoptik" u Zemunu gde će se pripremati za ono što ih narednog utorka očekuje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke