Nikolić: "U derbiju nema favorita"

Autor: Beta Beta
petak 17.10.2014.
15:14
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da u "večitim" derbijima nikada nema favorita i da Crvena zvezda pripisujući ulogu favorita njegovoj ekipi želi da skine teret sa svojih ledja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sutra od 19 časova na stadionu u Humskoj igraju 147. "večiti" derbi, u devetom kolu Super lige.

"U derbijima nikada nema favorita, tako nešto nikada nije postojalo, niti može da postoji. To je utakmica inspiracije, trenutka i ako moji igrači zadrže onu vrstu gladi za pobedom i uspehom koja ih je krasila, onda imamo prava da budemo optimisti i da se nadamo dobrom ishodu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Nikolić je rekao da ishod utakmice neće odlučiti ni o čemu.

"Ovaj derbi ne odlučuje ni o čemu i to je jedino što je 100 odsto tačno. Ova utakmica je na trećini prvenstva, tako da ima još mnogo više mečeva da se odigra nego što je odigrano. Biće još teških utakmica za sve nas, ali ovo jeste izvanredna prilika da pokažemo kvalitet i da dodjemo do dobrog rezultata", rekao je on.

Govoreći o protivniku Nikolić je rekao da Zvezda ima dobar tim i da je njen najveći kvalitet "primetna i stalna agresivnost na svakom delu terena".

"To što nema favorita je draž ovakvih utakmica, neizvesnost je uvek apsolutna i šanse su podjednake. To što naš rival pokušava da prebaci ulogu favorita u naše dvorište je dobar pokušaj da se skine teret s njihovih ledja, ali to nije ni blizu realnosti",
naveo je on.

Trener crno-belih je rekao da nema zagonetki kada je reč o timu koji će sutra istrčati na teren i da u konkurenciji nisu od ranije povedjeni Darko Brašanac i Miloš Ostojić.

U prethodnim utakmicama Partizan je postigao 23 gola, a Zvezda 12, a upitan da li će napad biti odlučujući, Nikolić je odgovorio odrečno, jer "derbi odlučuju sitni detalji".

Novinare je zanimalo šta Nikolić misli o tome što njegovoj ekipi nije protiv Zvezde sviran penal skoro 20 godina, ali on nije precizno odgovorio.

"Hvala ti, bolje da si ti to pomenuo nego ja"
, odgovorio je Nikolić.

Na stadionu u Humskoj postavljena je nova trava, a Nikolić je rekao da je ekipa juče prvi put trenirala na njoj.

"Možda to nije za ponos u 21. veku, ali treba da budemo ponosni jer imamo teren kakvi su svuda u Evropi", dodao je.

Partizan će u četvrtak igrati u Beogradu protiv Bešiktaša, u Ligi Evropa, a Nikolić je rekao da niko nije ni razmišljao o tom duelu.

"Ime narednog protivnika ove nedelje nismo pomenuli nijednim slovom, niti ću ja to danas da uradim. Pred nama je najveći praznik fudbala i želimo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Nikolić.

Partizan je prvi na tabeli sa 21 bodom iz sedam utakmica, a Zvezda je treća sa bodom manje, ali i utakmicom više.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke