Nikolić: "Tavamba korektan, momci profesionalni"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.01.2017.
16:02
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da može da bude zadovoljan onim što su njegovi izabranici danas pokazali u susretu sa BSK Borčom.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Vicešampion Srbije odigrao je u sredu jedinu kontrolnu utakmicu u prvoj fazi priprema za prolećni deo sezone i upisao ubedljivu pobedu nad BSK Borčom.

Kontrolni susret odigran je na terenu sa veštačkom podlogom koji je uprkos naporima tehničke službe FK Partizan bio prekriven snegom što je predstavljalo veliku opasnost za aktere ovog meča.

"Utakmica je poslužila svojoj svrsi iako nam je, nažalost, uz sve napore tehničke službe Partizanovog stadiona koja je tri put čistila teren, sneg pokvario uslove za igru. Momci su i na snegu odradili posao vrlo profesionalno i ozbiljno, bilo je čak jako lepih akcija i poteza, niko se nije povredio i to su uz šest postignutih golova razlozi za zadovoljstvo posle osam dana priprema" kazao je posle meča trener Marko Nikolić.

Partizan je slavio rezultatom 6:1 a trener crno-belih nije računao na nekoliko igrača među kojima su Saša Ilić, Nikola Đurđić, Mohamed El Monir, Leonardo...

"Za prvu utakmicu vrlo korektno, mada mi nismo mnogo promenili sastav jer su nastupili igrači koji su sa nama bili i jesenas tako da su upoznati sa zahtevima i načinom igre" istakao je Nikolić.

Danas je u duelu sa BSK Borčom debitovao i Leandre Tavamba čiji je učinak Marko Nikolić opisao pridevom "korektno".

"Rano je za utiske... Složiće se svi da su ovo vanredni uslovi za igru. Ovo što trenira sa nama i ovo malo što je igrao danas, korektno, rekao bih" dodao je strateg Partizana.

Na konstataciju da bi današnja utakmica mogla da posluži kao dobra priprema za uslove u kojima će se domaće prvenstvo igrati kada bude završena pauza Marko Nikolić je kazao da njegovi igrači treba da se fokusiraju isključivo na ono što mogu da promene.

"To su stvari koje ne zavise od nas. Do nas je da odrađujemo svoj trenažni proces. Program priprema ide svojim tokom, momci to odrađuju na kvalitetan način i to je do nas. A ako padne sneg, moraćemo da se prilagođavamo" zaključio je Nikolić.

Ekspedicija fudbalskog kluba Partizan sutra kreće put Slovenije gde će joj baza biti Portorož.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke