Nikolić: "Situacija je postala alarmantna!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.01.2015.
20:05
Izvor: Sportske.net

Novi poraz koji su fudbaleri Partizana doživeli u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji naterao je trenera Marka Nikolića na žestoku kritiku transfer politike kluba čiju ekipu vodi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije delovao je tokom jesenjeg dela sezone kao ekipa koja kvalitetom odskače za po dva koplja u odnosu na svaki drugi tim u Jelen Superligi.

Crno-beli su prvi deo priprema u Antaliji završili sa dva ubedljiva poraza i jednim remijem ali očajni rezultati samo ukazuju na ono što trener Marko Nikolić potencira od početka januara.

"Neuspeh se ne piše nigde, ali je način vrlo bitan. Na poluvremenu smo imali odnos šuteva 10:6, a gubili smo 3:0, znači da ne možemo da odbranimo ništa. Nezadovoljan sam jer Partizan ne može da dozvoli sebi da 20 dana pre početka ima alarmantno neizbalansiran tim" rekao je Nikolić a prenose "Novosti".

Partizan je u četvrtak poražen rezultatom 4:1 u duelu sa Austrijom iz Beča a pored toga što ga brine indolentnost po pitanju angažovanja pojačanja, Nikolića muči i to što bi klub mogli da napuste nosioci igre.

"Ne samo što nemamo centralne bekove i bekove nego imamo pet, šest nerešenih statusa. Ništa nismo uradili da kičmu tima zadržimo i učinimo te igrače zadovoljnim. To donosi nesigurnost, nervozu i dolazimo do nedopustivih poraza iako su rivali veoma jaki" ističe Nikolić.

Danas u timu nije bilo ni Danka Lazovića a razlog je taj što je iskusni napadač zatražio da ne igra jer se "nešto dešava" po pitanju njegovog transfera.

"Lazović je izostao, zamolio da ne igra, jer se nešto dešava oko njegovog odlaska, nadam se da još imamo neku šansu" dodaje Nikolić.

Jesenji šampion se u Beograd vraća prvog februara ali Marko Nikolić ističe da je svaki dan koji ne donese pomak po pitanju transfera i zadržavanja okosnice tima korak bliže katastrofi.

"Ne može prosto tako, mnogo je i igrača sa nerešenim statusom, mislim na Volkova, Lazovića, Drinčića, Škuletića, Ćirkovića, Pantića i da dovedemo pojačanja koja su neophodna. Više nije smešno sada je situacija alarmantna. I u manjim klubovima nisam imao situaciju da nemam igrače na pozicijama, ne govorimo o kvalitetu, nego o brojnom stanju" zaključak je Marka Nikolića.

Partizan je od početka prelaznog roka angažovao samo Stefana Babovića a kako sada stoje stvari ekipu će u narednom periodu napustiti Danilo Pantić, Vladimir Volkov i Danko Lazović što bi mogao da bude ozbiljan problem ukoliko hitno ne budu angažovana nova pojačanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke