Nikolić: ''Rad ima kvalitet za opstanak u Superligi''

Autor: Beta Beta
subota 06.05.2017.
14:15
Izvor: Beta

Pomoćni trener fudbalera Rada Slađan Nikolić rekao je danas da očekuje bolji pristup i dobar rezultat njegove ekipe u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Spartaka kako bi olakšala borbu za opstanak, koji "po svom kvalitetu zaslužuje".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Rada igraju u nedelju od 17 časova u Subotici protiv Spartaka, utakmicu 34. kola Super lige Srbije, odnosno četvrto kolo plej-auta.

"Svi znaju u kakvoj smo situaciji, ušli smo u plej-aut da budemo prvi ili drugi iza Čukaričkog, a onda smo došli u situaciju da se borimo za goli život. Posle regularnog dela takmičenja izgubili smo sve tri utakmice u plej-autu, a razlozi su taktička nedisciplina i loš pristup svih nas i zato smo došli u situaciju da nam je svaka naredna utakmica mnogo važna. Sve zavisi od nas, ne gledamo druge rezultate, ne interesuju nas drugi timovi nego naš tim. Duel u Subotici je jedan o četiri u koji moramo da udjemo bolje nego u prethodne tri utakmice", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Nadam se da su igrači to shvatili. Pristup treninzima je mnogo bolji nego što je bio, polako vraćamo samopouzdanje koje smo imali u regularnom delu. Nadam se da ćemo u Subotici uspeti da pokažemo mnogo bolju partiju i da ćemo se vratiti zadovoljni", dodao je on.

Rad je posle tri vezana poraza četvrti na tabeli sa 18 bodova i ima tri više od pretposlednjeg Borca i pet više od Novog Pazara, koji se nalaze u zoni ispadanja.
 
Nikolić je naveo da je ekipa imala mnogo problema sa povredjenim i isključenim igračima. Upitan o dobrom rasporedu do kraja prvenstva, pošto će Rad tri utakmice igrati u Beogradu, od kojih dve na domaćem terenu, Nikolić je rekao da dobar raspored ne znači mnogo ako ekipa ne udje dobro u te utakmice.

"Imali smo dobar raspored od početka plej-auta, pa nismo iskoristili, izgubili smo od Borca i Radnika na svom terenu. Ne možemo da očekujemo ništa bolje u preostalim mečevima ako ne udjemo na pravi način. Ne odlučuju utakmice na domaćem terenu, nijedan remi nije bio u plej-autu, svako svakog može da dobije. Imamo kvalitet, nadam se da ćemo vratiti samopouzdanje i već da od Subotice napravimo dobar rezultat, kako bi nam bilo lakše protiv Bačke i Metalca jer ovaj klub zaslužuje da i sledeće godine igra u Super ligi", naveo je on.

Kapiten Rada Nikola Maraš rekao je da njegova ekipa nema mnogo opcija, već da osvoji bodove protiv Spartaka.

"Spartak je prebrinuo brige o opstanku, igraće rasterećeno, što će biti njegova šansa. Mi imamo pritisak moranja da ostvarimo dobar rezultat. Nadam se da ćemo igrati kao u regularnom delu prvenstva, a ne kao u prethodne tri utakmice, koje su bile katastrofa. Moramo da se izdignemo iz toga i da što pre probamo da obezbedimo opstanak. Potrebne su nam dve pobede, a sa tim možemo da počnemo već od sutra. Imamo kvalitet i pored velikih kadrovskih problema koji su možda i jedan od velikih razloga pada igre i rezultata. Nadam se da ćemo se sutra pokazati u boljem svetlu pošto je to neophodno u ovoj situaciji. Možemo da udjemo u veliki problem ako se što pre ne probudimo", naveo je Maraš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke