Nikolić: "Pobeda se nameće kao obaveza"

Autor: Beta Beta
sreda 10.12.2014.
14:42
Izvor: Beta

Strateg Partizana Marko Nikolić izrazio je nadu da će njegovi izabranici pobedom nad Asterasom staviti tačku na jesenji deo sezone koji je okarakterisao kao jako uspešan.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je njegovoj ekipi stalo da zabeleži pobedu u predstojećem meču protiv Asterasa u Ligi Evrope i da trijumfom završi polusezonu.

"Utakmica sa Asterasom zatvara ovu polusezonu, vrlu uspešnu polusezonu. Iako utakmica ne nosi rezultatski značaj u smislu prolaska dalje, nama je bitna, stalo nam je. Kao što je bio slučaj u prethodnih 29 utakmica tako će biti i u ovoj", rekao je Nikolić.

Crno-beli su poslednji u grupi sa samo jednim bodom, dok je Asteras na trećem mestu sa pet bodova.

"Imamo jednu vrstu obaveze da prikupimo bodove za Partizan i da povećamo koeficijent i da tako nekome ko će posle nas možda biti ovde olakšamo kvalifikacije u evropskim takmičenjima", kazao je Nikolić.

Crno-beli su izgubili od Asterasa na gostovanju sa 2:0, a govoreći o grčkom timu Nikolić je rekao da je reč o "klasičnom predstavniku grčkog fudbala".

"To je tim koji igra izuzetno orgaznizovano u fazi odbrane, ne menjaju svoj način igre bez obrzira protiv koga igraju. Opasni su u prekidima i opasni ispred protivničkog šesnaesterca u šta smo se i mi uverili", kazao je Nikolić.

Na pitanje novinara da li je Partizan upravo u Grčkoj izgubio šanse za prolaz dalje, Nikolić je ponovio da je sam ulazak u grupnu fazu Lige Evrope veliki uspeh.

"Ja sam u ime tima govorio da hoćemo da se takmičemo i smatram da smo u najmanje tri ili četiri utakmice bili jako blizu. Kada bi ovaj tim ostao na okupu i kada bi se pojačao, imali bismo velike šanse da zreliji i iskusniji dobro igramo u domaćem prvenstvu, a potom i u Evropi. Ako bude velikih promena ne možemo o tome da govorimo", rekao je on.

Partizan u četvrtak od 19 časova dočekuje grčki Asteras u meču šestog, poslednjeg kola Grupe C Lige Evrope.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 10.12.2014
16:35

Sve je rekao, kao da sam ja pricao a ne on.

avatar
najtrofejniji_srpski_klub
Thursday, 11.12.2014
00:33

a oni komentari gde ga pljujes da treba da ode jer igra formaciju 4-2-2-2...vi grobari kao da ste stvoreni da zabavljate ljude,trebali bi pored stadiona neki cirkus da otvorite da dodjem da vas gledam :)

avatar
Thursday, 11.12.2014
12:54

Moras da pratis malo fudbal, nije sve u internetu, znas? :D moras da pratis postavku na terenu, ko sta radi i da vidis koju trenutno formaciju igra Partizan :) ali dobro, ne cudi me od vas internet fudbalera.