Nikolić ogorčen: ''Kad je pukla petarda, skidao sam svoju ispljuvanu jaknu''

Autor: Beta Beta
utorak 02.12.2014.
14:17
Izvor: Beta

Iako se trener Partizana danas obratio novinarima povodom sutrašnje utakmice u Kupu protiv Rada, najveći deo konferencije za medije se odnosio na minula dešavanja u Novom Pazaru.

Beta/BranislavBožić
Beta/BranislavBožić

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je danas da u predstojećem meču četvrtine finala Kupa Srbije protiv beogradskog Rada očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one igrane u prvenstvu, ali je upozorio da zbog lošeg terena ne treba očekivati visok kvalitet igre.

"Imamo još tri utakmice do kraja polusezone a ova sutrašnja nosi posebnu draž jer nam omogućava da prezimimo u kupu. Rad je dobra ekipa, što je i pokazala u dosadašnjem delu sezone. Očekuje nas teška i komplikovana utakmica a najbitnije je da nađemo način da dođemo do pobede", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 13 sati igraju protiv Rada utakmicu četvrtine finala Kupa Srbije na stadionu na Vračaru. To je drugi duel te dve ekipe od početka sezone. Crno beli su u prvom meču igranom u Super ligi savladali Rad 4:0.

"Ne treba očekivati ne znam kakav fudbal. Osim Rada, koji zaslužuje naš respekt, veliki problem su i uslovi terena na Vračaru, ali i vremenski uslovi. Daj Bože da bude utakmica kao u prvenstvu, ali ne očekujem ništa slično. Rad je, u međuvremenu, dostigao određeni nivo forme i dokazao kvalitet. Kup je takmičenje u kojem nema popravnog ispita i svaki i najmanji detalj može da bude presudan", rekao je on.

Trener Partizana je na konferenciji za novinare više govorio o prvenstvenoj utakmici igranoj prošlog vikenda u Novom Pazaru, koja je završena 1:1. Nikolića je na tom meču sa tribine pogodila petarda a u drugom poluvremenu je isključen.

"Nismo mi prvi kojima se događaju takve stvari u Novom Pazaru. Podsetiću vas da je kolega Branko Sosa Babić pogođen bakljom u glavu, da je sudija pogođen ledenicom u glavu. Ja sam vodio Rad pre dve godine pa sam uz pomoć jednog hrabrog delegata zaustavio utakmicu kada se pojavio transparent u kome se veličaju zločini (OVK) iz takozvane žute kuće", rekao je Nikolić.

On je istakao da je srećna okolnost da postoje video snimci koji mogu da dokažu šta se dešavalo i upozorio da te pojava moraju da se nazovu pravim imenom i da ne sme da dođe do zamene teza.

Na novinarsko pitanje da li smatra da je on nečim izazvao takvu reakciju navijača u Novom Pazaru, Nikolić je rekao da je to uradio "verovatno svojom pojavom".

"Pri izlasku na teren i pre prvog sudijskog zvižduka (pomoćnik trenera Partizana) Zvonko Varga je dobio tvrd predmet po sred glave i već tada je trebalo da se prekine utakmica. U momentu kada me je pogodila petarda ja sam skidao svoju jaknu koja je bila skroz ispljuvana. O čemu mi, uopšte, pričamo?", rekao je Nikolić.

On je posle meča u Novom Pazaru izjavio da je srpski fudbal dotakao dno tog vikenda a novinare je zanimalo na šta je konkretno mislio, osim na dešavanja na toj utakmici.

"Bilo je teških terena. Videli ste teren i kako su padali golovi u Kruševcu. Bilo je spornih sudijskih odluka u Nišu i u Novom Sadu. Bilo je raznih pojava", odgovorio je Nikolić.

Nikolić je dodao da u sudijskom protokolu posle meča upisano da je isključen zato što je ušao u teren ali da on smatra da se to nije dogodilo.

"Ako to neki snimak dokaže, rado ću prihvatiti kaznu. U suprotnom, očekujem da se o tome i ne raspravlja", rekao je Nikolić i dodao da je posle meča imao korektan razgovor sa sudijom.

Trener Partizana je dodao da su se, i pored svega što se dešavalo, stručni štab i fudbaleri Novog Pazara ponašali sportski i korektno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Tuesday, 02.12.2014
15:26

Apsolutno tačno još će na kraju žrtve (Nikolić, Varga, FK Partizan) da postanu krivci zbog laži malih ljudi koji žele da opravdaju onakve provokacije u vezi transparenata i vređanja na nacionalnoj i verskoj osnovi kao i ugrožavanja bezbednosti na poslu!