Nikolić: "Ne igramo Grof i ja, neka derbi rodi neke nove heroje"

Autor: Beta Beta
petak 16.09.2016.
12:57
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba FK Partizan Marko Nikolić rekao je da bi voleo da predstojeći "večiti" derbi iznedri nove junake i da se na kraju raduje njegov tim.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je "večiti" derbi utakmica inspiracije i nadahnuća, i da se nada da će njegovi fudbaleri odnosom zaslužiti sportsku sreću i pobediti Crvenu zvezdu.

"Svi dobro znamo da je derbi utakmica inspiracije, nadahnuća. Mnogo puta nije pobeđivao bolji. Drugi faktori utiču na ishod derbija, želja i odnos igrača, mirnoća, vruće srce a jako mirna glava, upornost, želja više od protivnika. A, kad god je moguće i pametnije na terenu. Mnogo faktora utiče na rezultat, a mi treba odnosom da zaslužimo gram sportske sreće, koji je isto tako faktor u derbiju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra dočekati Crvenu zvezdu u devetom kolu Superlige Srbije. Crno-beli su pred "večiti" derbi peti na tabeli sa devet bodova zaostatka nad vodećom Zvezdom.

"Derbi je najveća i najlepša utakmica u našem fudbalu, koliko god oni koji fudbal gledaju negativnim očima želeli da obezvrede tu svetinju. To je praznik i svi mi u Partizanu se neobično radujemo i spremamo za tu utakmicu", kazao je Nikolić.

Trener crno-belih je rekao da je stanje na tabeli "grozno" za njegov tim i da želi da se to popravi.

"Mi smo u procesu selekcije u sred takmičenja i momenat u koji se nalazimo nije najbolji, ali vidi se pomak u igri Partizana, nemam dilemu. Postoji veća disciplina, odgovornost, potrebno je da grupa talentovanih igrača dosegne svoju željenu formu, što nije tako lako jer neki nisu bili u takmičarskom ritmu", rekao je on.

Nikolić je naveo da su svi njegovi igrači apsolutno spremni za derbi, a da "u normalnoj meri" prati stanje u predstojećem rivalu. Takođe, dodao je da neće biti mnogo promena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda ima maksimalno poštovanje Partizana s obzirom na trenutne rezultate, kao i rezultate iz prethodne sezone.

"Na nama je da na terenu odgovorimo na izazove. Zvezda ima sav naš respekt. Dodatan motiv više za nas je da probamo da nađemo takmičarski priključak. Kakav god da bude rezultat, mnogo još ima da se igra. Svi smo skloni da donosimo zaključke pre vremena. Biće još teških utakmica, a svi zaboravljaju Vojvodinu i neke druge timove. Očekujem uzbudljivo prvenstvu", rekao je Nikolić.

On je naveo da je prezadovoljan jer atmosfera oko izborne Skupštine kluba, koja je odložena u sredu, uopšte nije uticala na tim.

"Igrači i članovi sturčnog štaba su apsolutno nezainteresovani za ta događanja jer to nije naš posao. Profesionalci smo i imamo jasne ciljeve ispred sebe. Smatrao bih nas naivnim, a da ne upotrebim i težu reč, kada bismo se bavili bilo čim drugim osim onoga što je ispred nas", rekao je on.

Nikolić je kazao da trener Zvezde Miodrag Božović i on neće igrati utakmicu i da će glavni akteri derbija biti igrači.

"Ne igramo nas dvojica tu utakmicu. Sa treninzima i sastancima se završava naš posao. Iza toga glavni akteri postaju igrači i oni treba da budu u fokusu. Ovakve utakmice su menjale karijere mnogim igračima, mnogi su dosezali velike visine u karijerama i želim da neko od momaka iz Partizana bude u prvom planu, a ne kolega Božović i ja. Želim da ovaj derbi rodi neke nove heroje", kazao je Nikolić.

Upitan za komentar toga što će utakmicu suditi Milorad Mažić, Nikolić je kazao da je "prilično isključen" iz stvari koje nisu vezane za sam meč.

"Toliko posla ima u organizaciji treninga i utakmica. Sav naš fokus je u toj priči, a ne na stvari koje se dešavaju oko kluba, a pogotovo ne na suđenje. Mažić je naš najbolji sudija, to ne može niko da ospori i bilo bi mnogo polemika ko god drugi da sudi, a ovako je stabilna situacija", odgovorio je trener Partizana.

Novinari su se ponovo dotakli teme dugog niza godina tokom kojih nije dosuđen penal za Partizan u "večitom" derbiju, a Nikolić je rekao da nije opterećen time.

"Nisam opterećen tom činjenicom, niti me posebno zanima da li će se sudija odlučiti da dosudi na jednoj ili drugoj strani. Imali smo pre nekoliko godina dva za protivnika ovde kod nas, pa smo dobili tu utakmicu. Naravoučenije je da je mnogo izazova ispred nas. U sportu mora da se podnese žrtva da bi se došlo do velikih ciljeva. Toliko želimo da dobijemo ovu utakmicu", rekao je Nikolić.

Utakmica će početi sutra u 18.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KO!
Friday, 16.09.2016
13:47
avatar
Friday, 16.09.2016
13:19

Koje heroje, Kljajica i Bozinova?! Ni od Balazica ne ocekujem da zablista tek sad, ali jedan diskutabilan igrac u timu mozda moze da se istolerise, trojica su previse cak i za Javor!

avatar
crveno beli
Friday, 16.09.2016
15:41

Zvezdina odbrana je u takvom stanju da ce joj cak i Bozinov napraviti problem.

avatar
Friday, 16.09.2016
16:46

Mozda, ali to ne znaci da on treba da igra...