Nikolić: "Ludogorec čekamo sa 30.011 ratnika!"

Autor: Beta Beta
utorak 05.08.2014.
13:16
Izvor: Beta

Trener Partizana Marko Nikolić poručio je da predstojeći duel sa Ludogorecom nije "biti ili ne biti" za klub i da bi Bugari trebalo da misle o tome kako će izaći na kraj sa 11 crno-belih ratnika na terenu i 30.000 na tribinama.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da od revanš utakmice sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne zavisi sudbina kluba, ali je istakao da njegova ekipa može da napravi podvig i da se plasira u baraž za najelitnije evropsko takmičenje.

"Oni dolaze u našu kuću, neka se zamisle kako će se izboriti sa 11 ratnika u crno-belim dresovima i 30.000 takvih na tribinama. Utakmica nije 'biti ili ne biti'. Mi sve od sebe moramo da damo na terenu i ako napravimo iskorak, to će biti neka vrsta podviga i to nije nemoguće", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra igraju protiv bugarskog Ludogoreca revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U prvom meču odigranom pre nedelju dana u Razgradu bilo je 0:0, a Nikolić je ocenio da je njegova ekipa u dobroj situaciji pred revanš.

"U Razgradu smo igrali skoro 100 odsto i verujem da ćemo moći da istrajemo. Sada imamo drgačiji plan utakmice, rezultat je bitan, tako ćemo se i ponašati. Zadovoljan sam time šta je ekipa do sada pokazala i u dobroj smo situaciji jer ništa ne jurimo, potrebna nam je prosta pobeda, igrači su naviki na takvu situaciju", kazao je Nikolić.

Trener crno-belih se osvrnuo na pisanje medija da će od sutrašnje utakmice zavisiti opstanak kluba u finansijskom smislu.

"Partizan je u svojoj istoriji igrao mnoge velike utakmice, i posle pobede ili poraza, život će ići dalje u klubu. Važno je da prema sebi budemo pošteni, da ostavimo sve što imamo, a ako to bude dovoljno,, biće fenomenalno", rekao je Nikolić.

Nikolić nije želeo da otkrije tim koji će sutra istrčati na teren protiv Ludogoreca, a upitan da li su Danko Lazović i Andrija Živković spremni, on je odgovorio:

"Nije ovo vrsta utakmice u kojoj igrači imaju bilo kakvu vrstu alibija. Svi koji izađu na teren spremni su".

Nikolić je istakao da će crno-beli rasterećeno ući u meč, i da u svom timu ima mnogo igrača koji su igrali i veće utakmice.

"Svi segmenti igre, u svakom delu utakmice, na svakom delu terena moraju da budu zadovoljeni i igrači u svakom trenutku znaju šta treba da rade. Inače će rezultat trpeti", kazao je Nikolić.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmedju Partizana i Ludogoreca igra se sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke