Nikolić: "Konačno!"

Autor: Beta Beta
petak 20.02.2015.
13:32
Izvor: Beta

Nestrpljenju je došao kraj, trener Partizana oseća olakšanje.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da su se njegovi fudbaleri uželeli takmičarskih utakmica i da jedva čekaju duel protiv Voždovca i nastavak Super lige.

"Konačno se nastavlja borba za titulu. Uželeli smo se takmičarskih utakmica, pauze su definitivno predugačke. Borba za titulu će trajati dugo, mnogo je konkurenata, ne samo naš 'večiti' rival. Tu su Vojvodina i Čukarički, veoma dobri i organizovani timovi, tako da će biti neizvesno i uzbudljivo, mnogo derbija"
, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Takmičenje u Super ligi nastavlja se sutra, a Partizan u 16. kolau igra protiv Voždovca na svom stadionu od 16 casova. Crno-beli posle polusezone imaju šest bodova više u donosu na drugoplasiranu Zvezdu.

"Voždovac je od prvog dana priprema na okupu, ima stabilnost, igrački kvalitet. To je zaista dobra ekipa, ali mi apsolutno želimo da odigramo dobro. želimo do vrlo važna tri boda", kazao je Nikolić.

On je naveo da je siguran da će navijači podržati njegov tim, pogotovo u prvom kolu jer tada "uloga favorita nije posebna" i da tom utakmicom treba "probiti led i doći do veoma važna tri boda".

Upitan da li je prevazišao odlazak dva najbolja igrača tokom zimskog prelaznog roka, Danka Lazovića i Petra Škuletića, Nikolić je odgovorio da je otišlo 50 odsto igrača iz prve postave iz jesenjeg dela.

"To ćemo videti na terenu. Oni su dali nemerljiv doprinos u prethodnom periodu. Jednostavno, više nisu tu, prelazni rok je gotov i ja sam bio jasan po tom pitanju. Momci koji su tu imaju moje puno poverenje i takmičenje će pokazati da li smo se dobro spremili", rekao je Nikolić, koji je odbio da odgovori na pitanje da li je Partizan slabiji u odnosu na jesen.

Trener crno-belih je rekao da se način igre njegove ekipe neće mnogo menjati u odnosu na jesenji deo sezone i dodao da već zna kojih će 11 igrača početi utakmicu protiv Voždovca.

Nikolić zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije neće voditi ekipu, već će na klupi sedeti njegov pomoćnik Zvonko Varga.

"U njega imam puno poverenje. To je čovek sa manirima, velika igračka legenda ovog kluba, čovek koji dugo radi kao trener. Ima i stručno znanje i kvalitet da taj posao obavi kako treba", kazao je trener Partizana.

Nikolić je dodao da je stručni štab već "položio ispit" kada je umesto njega vodio ekipu protiv Donjeg Srema u prvom delu sezone, kao i to da tokom susreta sa Voždovcem neće komunicirati sa njima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 20.02.2015
14:38

Kako pedeset odsto? Vulicevic je povredjen, verovatno to racuna, ali on je dugo odsutan, i nije otisao iz kluba, Stankovic, Pantic, Lazovic, Skuletic. Jedino ako ne racuna tu i Trajka pavijana Hahaha Pantic nije bas bio standardan da se kaze da je bio nezamenljivi clan, nije bio toliko standardan!

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Friday, 20.02.2015
15:17

Pogledao sam ono sto je okaceno juce, MN je upravo te igrace racunao u 50%. Ne morate da me korigujete i(li) po(d)ucavate, Vulicevic se racuna kao pola:-D