Nikolić kombinovao, Partizan pobedio uz sjajne Jovanovića i Mihajlovića!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.02.2017.
16:57
Izvor: Sportske.net

Iako je ekipa Partizana igrala u izmenjenom sastavu, bila je bolji rival od litvanskog Atlantasa.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je danas nastavio sa pripremnim utakmicama na Kipru, a protiv litvanskog Atlantasa, ekipe koja se takmiči u prvom rangu takmičenja u toj zemlji, je uspeo da slavi novu pobedu rezultatom 2:1 (0:0).

Marko Nikolić je izveo kombinovani sastav danas, dao je šansu velikom broju mladih igrača poput Jovičića, Bošnjaka i Jovanovića. Evo sastava koji je počeo utakmicu:

Jovičić, Bogosavac, Ćirković, Bošnjak, Monir - Ilić, Jevtović, Đuričković, Mihajlović - Tavamba, Đ. Jovanović.

Partizan je odmah nametnuo svoj ritam, ali nije imao previše dobrih šansi. Jovanović je imao prvu priliku, šutirao je pored gola, da bi nakon toga Ćirković glavom šutirao pravo u golmana.

Za kraj prvog poluvremena, mladi Jovanović je pokušao lob udarcem sa velike udaljenosti zbog čega je dobio i aplauze malobrojne publike, ali gola nije bilo.

Početak drugog poluvremena obeležila je prilika za Partizan, nakon sjajnog prodora Mihajlovića, Đuričković je šutirao pored gola, da bi u 63. minutu bio viđen prvi gol na meču i to u mreži Partizana, koji nismo bili u prilici da vidimo zbog problema sa internet vezom na Kipru.

Dva minuta je trajala prednost Litvanaca. Sudija Kristofi je pokazao na belu tačku nakon jedne akcije Partizana, a Nemanja Mihajlović je bio taj koji je preuzeo odgovornost i pogodio za 1:1.

Partizan je, ipak, uspeo da slomi protivnika u 80. minutu meča.

Bio je to mat u dva poteza Partizana, kontra je krenula preko Mihajlovića, koji je sjajnom asistencijom pronašao Jovanovića. Mladi napadač je uspeo da se izbori za šut, protutnjao je kroz odbranu Atlantisa i pogodio za 2:1. Ispostaviće se da je to bio i konačan rezultat ovog meča.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 05.02.2017
01:26
avatar
Sunday, 05.02.2017
01:24

* najduze jos (u kvalifikacijama)

avatar
Born2Won der
Saturday, 04.02.2017
18:55

Mnogo je teško biti trener i/ili sportski direktor u Partizanu. Opšte je poznato da kod nas ima mnogo stručnjaka koji donose zaključke posle 2-3 utakmice jer ih ništa ne boli da kažu svoje cenjeno mišljenje a i iza tog mišljenja su uglavnom nadimak i slika.. Nema potrebe stručnjaci da solite pamet posle svake utakmice kako neko valja ili ne.

avatar
Saturday, 04.02.2017
18:38

Btw, Cirku motketini nije trebao ni minut (i po) da napravi ogroman kiks Hahaha Stevanovic (Jovicic, Lazovic)- Vulicevic (Cucin), Ostojic (Vlalukin ili pojacanje koje onda posle moze i u startnu), Milenkovic (Bosnjak), Miletic (El Monir/Bogosavac)- Stevanovic (Djurickovic koji mozda cak i od samog pocetka moze da krene, sve je bolji), ? (Marjanovic/Nisic), Everton (Radin- moze komotno i na desnog beka:-)), Leonardo (Mihajlovic, Damnjanovic)- Mihajlovic (Tavamba, Petrov), Djurdjevic (Jovanovic, Vlahovic- mali moze i sad da bude prodat jer je jos uvek maloletno lice, zaboravio sam pomalo na to pravilo, ne znam vise sta da mislim, u nacelu sam apsolutno protiv toga da odlaze, a da se nisu dobro ni ispilili); ako Radin bude koriscen na desnom beku, mozda malo da se otvori prostor i za Cadjenovica na DMC.

avatar
Saturday, 04.02.2017
18:24
avatar
Saturday, 04.02.2017
18:12

Svaka cast onima koji su efektivno mogli da vide vise od 15-20 minuta. Kakva igra, takav i prenos. El Monir i Tavamba nisu instant pojacanja i dok El Monir uopste nije bio potreban (jeste levi bek, ali ne takav kao Askovski i Subic, ali ni kao Volkov i Bogosavac, ali ni Lazevski, Lekovic i Miletic- tri posebne kategorije bekova), mogli smo da forsiramo svoje klince u napadu plus Djurdjic da ostane umesto Tavambe (oba igraca nova tj. obe pridoslice su stranci- mislim da MEM nema nas pasos sto svakako jeste jos gore po nas jer za sad ne opravdavaju mesto u timu). mi jos uvek nista ili pak gotovo nista pod milim Bogom nismo uradili u ovom prelaznom roku, jos uvek treba da resimo golmana, levog beka i nazovi polutku (8-cu), bogami i drugog napadaca (Urosevog parnjaka), kasnije cak i jos neke pozicije kao sto su stoper(i) i ta dvojica igraca po desnoj strani. Znam da su ovo sve prijateljske utakmice i da se mesaju karte u poprilicnoj meri i isprobava sve i svasta te da je ovde rezultat u drugom planu, ali ne moze to ni bas toliko da se razlikuje (igra svakako nece) kao sto se nece ni razlikovati kad pocne prvenstvo, mi za Evropu, ovakvi kakvi smo sad sa mnogo neresenih stvari i nedoumica, NISMO...

avatar
magister
Saturday, 04.02.2017
19:58

Što se tiče dovedenih igrača, potpuno se slažem. Za sada je tako. Za El Munira sam od početka pisao, zašto bi neko od njega očekivao da bude pojačanje i koja ga je logika dovela iz Nedođije u Partizan? Što se tiče Tavambe - nadao sam se, nisam ga još gledao, ali - eto, verujem tvom sudu, osim kad su u pitanju Jevtović, Kljajić i njihove alternative, tu si nekako ostrašćen i neobjektivan. Što se tiče napada, najbliže pameti mi je da Leonardo igra u paru sa Đurđevićem, a da se Neci vrati leva strana.

avatar
Sunday, 05.02.2017
01:20

Mislim da se ne govori uvek za sve igrace za sta su sve zamisljeni. El Monir ce mozda igrati i na sredini terena u 4-4-2, ne ocekujem da Leonardo ostane na jesen vec najvise u kvalifikacijama ako ih uopste bude i bilo jer sa ovima u upravi vise nista nije sigurno pa ni da je sedmog dana u sedmici nedelja. Cime sam ja ostrascen? Koji bi moj interes bio da Kljajic. Jevtovic i Bozinov, a u poslednje vreme i Kosovic (od ranije i Cirkovic za one koji pamte, to je sada samo aktuelizovano, pre (ili posle, zavisi kako se uzme), Jankovic i Ilic ne igraju za Partizan osim najboljeg interesa i rezultata kluba? Ne postoji nijedan drugi razlog i nema pozadine za tako nesto, ne moze niko da nadje drugu vezu jer je nema. I sta to uopste znaci da sam neobjektivan? Svi su oni igraci kluba za koje navijam, a ja nisam menadzer, tesko da moze da se kaze da gajim predrasude jer nikad ne pisem lose o nekom igracu dok ga ne vidim na delu i eventualno da budem nezadovoljan u smislu da mogu da izrazim skepsu kao sto sam je i izrazio kad je dolazio Ostojic, ali to je sve. Btw, nisam za to da igramo sa trojicom stopera iako zamisao nije losa sama po sebi sa aspekta toga ko bi nam igrao u odbrani na stoperskim pozicijama, ali onda ne bismo imali pravo resenje po desnoj strani, neki igraci bi otisli u zapecak i na drugim mestima, ne vidim ni ko bi nam igrao centralnog veznog jer narocito u toj formaciji odredjeni zahtevi dolaze do izrazaja za igrace u ulozi 8, veca odgovornost pada na njih kada nemaju cetvoricu u liniji na sredini terena (uslovno receno liniji, razumecete o cemu pisem), konkretne potrebe su kudikamo vece sto tesko da nasi postojeci veznjaci mogu da iznesu- kada kazem da ne bismo imali resenje na desnoj strani, mislim na godine Vulicevica, ali i cinjenicu da ni on sam nikada nije igrao u takvoj formaciji, to treba imati u vidu, stoji da bi za sledecu sezonu mogao da bude doveden novi igrac koji bi se uklopio i prilagodio, ali Partizan je tako igrao samo kod Mateusa i nasi klinci ne igraju u tom sistemu, bar ja mislim da se nikada nije radilo tako u nasim mladjim kategorijama sto je ipak izuzetno vazan momenat u kompletnoj formuli o kojem sigurno i sam Nikolic vodi racuna u tolikoj meri da ne bi odstupio od neke nazovi dogme u tom domenu- summa summarum, jeste tu rec o egzoticnoj (pa donekle i interesantnoj) formaciji za koju mozda i imamo cak vec igrace, ali opet gledam na to kao na bespotrebnu komplikaciju.

avatar
odjava
Saturday, 04.02.2017
18:09

Bilo je nesto slicno ali nikako nije bilo SJAJNO. gol tek u 80 minutu . Sta ti je tu sjajno i ko je sjajan .