Nikolić: ''Javnost kao da ne zna koliko još ima da se igra i kada se osvaja titula''

Autor: Beta Beta
petak 02.12.2016.
15:12
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je cilj njegove ekipe da produži seriju mečeva bez poraza do kraja polusezone, a istakao je i poštovanje za sledećeg rivala crno-belih, ivanjički Javor.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan je u seriji od 14 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, od čega je zabeležio 12 pobeda. Javor je vezao pet pobeda i sada je u gornjem delu tabele. Do kraja polusezone ostale su još tri utakmice.

"Mi smo i dalje u seriji utakmica bez poraza, a ideja je da tako ostane do kraja polusezone. Prva prepreka na tom putu je Javor iz Ivanjice. Govori se 'ovaj čovek stalno kaže da je sledeća utakmica najteža', ali postoje neke činjenice. Činjenica je da Javor ima stopostotni učinak u poslednjih pet kola, jedini u zemlji, i to bez ikakve dileme poziva na oprez", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Trener Partizana kazao je da je Javor kvalitetan tim, kao i da je njegovim igračima stalo da održe obećanje da će se boriti u svakom meču.

"Moj mladi kolega (Miloš Veselinović) radi na adekvatan, moderan način. Tu su Darko Bjedov, Eliomar, Husnidin Gafurov, Milovan Milović, i drugi, da ne zaboravim da nabrojim nekoga. Jako želimo da održimo obećanje od prošle nedelje da ćemo u svakoj utakmici davati maksimum, pravi maksimum da bismo zaslužili i taj gram sreće, koji je nedostajao u prošloj utakmici. Sada je vreme da se spremi ova utakmica na poseban način i da Partizan u nedelju na svom terenu ostavi sve što ima u sebi za nova tri boda i radost navijača", rekao je Nikolić.

Trener Partizana je rekao da gaji veliko poštovanje prema klubu Javoru, što uvek i pominje.

"Gajim veliko poštovanje prema tom klubu i ljudima koji ga vode, jer imaju kontinuitet iako su objektivno na fudbalskoj periferiji. Rade to sa velikom ljubavi, to uvek pominjem, pa ću pomenuti i sada, i na tome im čestitam", rekao je Nikolić.

Partizan se trenutno nalazi na deobi drugog mesta sa Vojvodinom, od koje je bolji zbog minimalno bolje gol-razlike, sa šest bodova manje od vodeće Crvene zvezde. Nikolić je ponovio da je rano za donošenje bilo kakvih zaključaka i pozvao je javnost da manje raspravlja o tome.

"Sa ovom utakmicom ćemo proći polovinu takmičenja. Postoji tendencija u javnosti, pogotovo kada je Partizan u pitanju, da se donose definitivni zaključci o plasmanu koji treba da bude krajem maja. Nama ne pada napamet da se time bavimo, mi samo radimo za sledeću utakmicu. Kroz takav put smo i došli do ove serije i nećemo dozvoli da nas medijske spekulacije odvedu na stranputicu. Molim i javnost da shvati da ima mnogo da se igra. Mislim da vlada velika neizvesnost oko konačnog plasmana, ili bi tako trebalo da bude", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefano Emilio
Friday, 02.12.2016
23:22

partizana nisam gledao od utakmice sa tomicem ali sam pogledao protiv vojvodine ! sigurno migu rec partizan je los bas los , toliko los da kad vidim kako se ispucavaju lopte iz svog posjeda umjesto da se igrac okrene prema njemu da je primi zadnja linija ispucava sto dalje nikom! pa gledao sam liverpool sa mladim koji su igrali kup uzivao sam ... partizan nema ideju i svako jaci da dodje igra protiv partizana mi nemamo sta da trazimo! za zvjezdu nemam ni komentara vidilo se u evropi sami uzas!

avatar
Friday, 02.12.2016
16:18

Svaka ti cast na svim ovim smelim izjavama, sve se to pamti, ali ti si jedini koji unosis tenziju i dovodis Partizan u rizik, a da spadas u one koji znaju i umeju, nisi glup, nemoj vise da drzis ona cetiri balvana u ekipi! Hajde vise sa najboljim timom!