Nikolić iskren: "Osećanja pomešana, nisam želeo Partizan"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.08.2017.
19:15
Izvor: Sportske.net

Bivši trener fudbalskog kluba Partizan Marko Nikolić progovorio je o predstojećim duelima sa crno-belima u okviru plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Manje od dva meseca prošlo je od momenta kada je Marko Nikolić rešio da napusti Humsku i prihvati unosnu ponudu iz Mađarske koju mu je poslao Videoton.

Sudbina je htela da već ovog leta Partizan i Videoton ukrste koplja u kvalifikacijama za Ligu Evrope što niko u Beogradu i Sekešfehervaru nije želeo.

"Znam da su svi u Sekešfehervaru i Mađarskoj oduševljeni što smo eliminisali Bordo. To je lepo, ali hajde da ne zaboravljamo da nas pre Partizana čekaju ligaške utakmice koje su jednako važne", počeo je Nikolić.

Videoton je već odigrao šest mečeva u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mađarski vicešampion eliminisao je Balzan (Malta), Nome Kalju (Finska) i Bordo (Francuska), a sada Nikolićev tim čeka dvomeč sa ekipom koju je lani odveo do "duple krune".

"Utakmice sa Partizanom će biti posebne za mene, ali isto tako i za Radoja Smiljanića, Gorana Basarića koji su takođe radili u Partizanu. Tu su i dvojica igrača Danko Lazović i Marko Šćepović, bivši članovi Partizana. Volimo Partizan i njegovi navijači vole nas", istakao je trener Videotona.

Baš kao što su to ranije danas istakli u Partizanu, ni Marko Nikolić nije želeo da se Videoton i crno-beli ukrste u kvalifikacijama.

"Biću iskren, nisam želeo da se sastanemo sa Partizanom i osećanja su mi sada pomešana. Nije tajna da sam imao lepe momente dok sam bio na klupi Partizana i da sam sa tim klubom napravio uspeh. Takođe, imam odličan odnos sa navijačima Partizana", dodao je Nikolić.

Ono što Marko Nikolić pre davanja izjave nije znao jeste da u prvoj utakmici Partizan neće moći da računa na podršku navijača što znači da "Grobari" neće moći da ga pozdrave.

"Sudbina nas je spojila i neće biti lako sedeti na klupi namenjenoj za goste posle svega što smo zajedno ostvarili. Dobro je što bar ne moram da izađem na teren i igram utakmicu", istakao je Nikolić.

Prvi meč je na programu 17. avgusta, a revanš u Sekešfehervaru sedam dana kasnije. Nikolić obema ekipama daje podjednake šanse za prolaz dalje.

"Sigurno je da će navijači imati prilike da vide dve jako zanimljive utakmice. Imamo šansu i želimo da se nađemo u grupnoj fazi Lige Evrope jer je to naš san. Obema ekipama dajem 50% - 50% šansi za prolaz. Oba tima su sposobna da prikažu kvalitetne partije", zaključio je trener Videotona.

Partizan će pre prve utakmice sa Videotonom odmeriti snage sa Spartakom, Voždovcem i Vojvodinom, a pre revanša će se sastati sa Napretkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Saturday, 05.08.2017
08:30

Volimo te i zahvalni smo ti Marko...ali najvise se voli partizan i zato idemo bre do pobede i plasmana...i

avatar
MilosNUSKNVP
Friday, 04.08.2017
22:30

Naravno da te volimo!!!nBorio si se i napravio nesto , kod mene a i kod vecine grobara si sto se tice trenera naseg sportskog drustva , odmah iza Velikod Duska Vujosevica...nBilo je dosta velikih imena i tek ce ih biti,ali tu ljubav , borbu i pozrtvanost niko nije pokazao kao vi..nNapred Partizan !!!