Nikolić: "Igrači fascinantno izneli polusezonu"

Autor: Beta Beta
nedelja 07.12.2014.
18:13
Izvor: Beta

Trener Partizana Marko Nikolić ocenio je da su njegovi fudbaleri odigrali sezonu "na fascinantan način" i da oni imaju sve zasluge zato što su ispunjeni svi sportski ciljevi.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Nakon "petarde" kojom su fudbaleri Partizana stavili tačku na jesenji deo sezone u JSL, trener Marko Nikolić čestitao je svojim izabranicima i objasnio da su svi sportski rezultati ostvareni isključivo zahvaljujući igračima.

"Sad kad je ovo gotovo da odam veliko priznanje i čestitke svim igračima fudbalskog kluba Partizan. Izneli su ovu polusezonu na fascinantan način, iako nisu uvek živeli i radili u idealnim okolnostima oko njih, ali su uvek nalazili snage da na sva tri fronta postižu uspehe", rekao je Nikolić.

Partizan je danas kod kuće pobedio Borac iz Čačka sa 5:1 i tako jesenji deo sezone završio na prvom mestu, sa šest bodova prednosti.

"Imamo tu prednost na vrhu i pobedu u međusobnom duelu nad prvim pratiocem, što nije zanemarljiva stvar. U kupu smo došli do polufinala, što je iskorak u odnosu na prošlu godinu, kao i plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Svi sportski uspesi su za sada ispunjeni. Želim da istaknem da sve zasluge idu na račun igrača i ja im na tome čestitam", rekao je Nikolić.

Partizan u četvrtak završava takmičenje u Evropi protiv grčkog Asterasa, a Nikolić je kazao da se nada da će njegov tim pobediti i završiti učešće u Evropi sa četiri boda.

Borac je danas prvi poveo, tako da je Partizan slavio posle preokreta.

"Iskreno, očekivao sam da prvo poluvreme odigramo malo konfuzno, ali ne ovoliko. Nastupili smo sa jednom postavkom u odbrani za koju nisam ni sanjao da može da bude takva, a kamoli da će da izađe na jednu ovako važnu utakmicu", rekao je Nikolić.

On je kazao da je cilj posle Asterasa da tim zadrži što više igrača i da se pojača.

"Treba da vidimo da zadržimo što više igrača iz ovog tima, da se pojačamo gde treba, a vi (novinari) znate i sami koje su to pozicije, to nije tajna, vidljivo je golim okom (odbrana). Posle toga treba da se dobro pripremimo i nastavimo takmičenje na dva fronta, u kojima imamo najviše ambicije", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Sunday, 07.12.2014
19:22

Nešto direktno, nešto indirektno ali je Marko Nikolić sve rekao osim da čestitke zaslužuje i stručni štab, a naravno i on sam. Nadam se da ćemo dobiti predsednika i upravu kakvu zaslužujemo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 08.12.2014
17:44

Treba nam hitno jedan levi štoper, a sve ostalo u zavisnosti od odlazaka a nadam se da će Volkov, Lukač, Lazović ili Škuletić otići (ne zato jer su slabi nego zato da napravimo ove zime tim za kvalifikacije, kao što smo prošle godine uradili, a ne da se opet onda uigravamo u 3 kolu kv. za LŠ i onda naravno ispadnemo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 09.12.2014
16:21

Pustimo mi moje i tvoje želje, treba biti realan, Partizan sa ovom sadašnjom upravom nije u stanju da zadrži sve igrače još godinu dana (Škuletića pogotovo), ja bi voleo da idemo sa njim u kvalifikacije za LŠ/LE ali ako se oni odluče da ga prodaju, a prodaće ga, onda je bolje da ode sad pa da se naviknemo na nekog novog igrača nego da ode jula. Od Volkova teško možemo dobiti boljeg igrača, ali voleo bi da uzmemo neki € od njega, Aškovski mislim da može dobro da ga zameni ili Petrović (solidno), štopere bi nam činili mister x, Ćirković, ili Ćirković, B. Ilić a da desni bek bude Stevanović koji se dobro pokazao. Za Lukača ako neko nudi 500.000 € bi ga odma prodao, jer mislim da Živković može da bude na njegovom nivou a i zaslužio je. Babović može da dođe ali samo pod uslovom da dođe za 0 € odštete.

avatar
Povratak kralja BAN2
Monday, 08.12.2014
20:10

S tvojom logikom se slažem ali se ne slažem sa selekcijom igrača. Ukoliko se tandem Lazović-Škuletić pokazao toliko dominantnim u domaćim okvirima onda ga ne treba razbijati, a ni menjati u celosti osim ako Partizan nije u stanju da dovede mnogo bolje igrač, a s obzirom na finansijsku situaciju nije u stanju tako da smatram obojica moraju da ostanu. Lazović bi trebao da nasledi S.Ilića i po mogućstvu da ostane do kraja karijere u Partizanu, a Škuletića je rano prodavati pogotovo ako imamo ambicije da uđemo u LŠ jer bi mu posle LŠ cena sigurno porasla, a veoma je moguće da dobije i poziv u reprezentaciju što opet diže cenu. Lukača ne verujem da će neko da traži, a kad je u dobroj formi onda odlično brani, jedino ima mali problem što mu forma oscilira, kad bi je držao svih 4 meseca koliko nam traje polusezona onda bi to bilo to. Što se tiče Volkova kad bismo našli zamenu onda bi prodaja bila sasvim logična ali ne vidim ko bi mogao da ga zameni ili čak bude i bolji od njega tako da od njegovog odlaska/ostanka zavisi da li nam je potreban levi bek. Očekuje se da Stanković ode tako da nam treba najmanje jedan štoper. Ukoliko B.Ilić nastavi da igra desnog beka onda dva štopera, ukoliko ne onda štoper i desni bek. Smatram da je Partizanu potreban Babović jer je jedan od najboljih igrača JSL, prošao je Partizanovu školu fudbala, može da igra centralnog, ofanzivnog ili krilnog veznog igrača, ima odličan završni pas, dobar prekid igre, dobru organizaciju igre i kad bi bio maksimalno spreman uz povratak Brašanca i A.Živkovića da se u sredini terena nametne dosta agresivnija igra nego što to sada igramo. Naravno tu je još Drinčić kao defanzivniji vezni ili Lazović kao ofanzivni vezni iza Škuletića, A.Živković na krilu uz Pantića na drugom, tu su i Grbić i Ninković tako da ima dosta kombinacija u sredini ali uz dolazak Babovića. Što se tiče napada Lazovića i Škuletića bih zadržao minimum još godinu dana, Lazovića i duže (do kraja karijere).