Nikolić: "Farani nisu samo formalnost!"

Autor: Vladimir Nestorović
petak 11.07.2014.
12:05
Izvor: Sportske.net, Dnevni list 'Sport'

Trener Partizana je govorio o narednom rivalu crno-belih i prvoj prepreci ka putu koji vodi u Ligu šampiona, a ovom prilikom je ukratko opisao i novo pojačanje kluba iz Humske, Branka Ilić.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvi protivnik Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona biće HB Toršavn sa Farskih Ostrva, a uoči ovog susreta crno-beli su dobili i prvo veliko pojačanje, u pitanju je štoper Branko Ilić. Evo i šta je o njemu u izjavi za dnevni list 'Sport' rekao trener Marko Nikolić.

"Došao je dan, ozvaničili smo saradnju sa prvim pojačanjem u prelaznom roku. Radi se o iskusnom igraču, koji je igrao u nekolicini klubova, počevši od Slovenije i Olimpije, preko španskog Betisa, do ruskih Lokomotive i Moskve, te kiparskog Anortozisa do izraelskog Hapoela iz Tel Aviva, kao i reprezentacije Slovenije."

"Ima mnogo utakmica u nogama i veoma smo zadovoljni realizacijom transfera. Kontakt je ostvaren pre desetak dana i od našeg prvog razgovora postojala je ogromna želja kod igrača da dođe kod nas i to ne sme da se zaboravi."

"Očekujem da igrač Brankovog iskustva, karakteristika i kvaliteta opravda naše poverenje i napor, koji su uloženi da bi došao u Partizan. Želim mu dobrodošlicu i kada igrač dolazi sa takvom željom, kakvu je Branko imao, i ne sumnjam da će na terenu potvrditi zbog čega smo se odlučili baš za njega."
- pohvalno je o svom novom igraču govorio trener Nikolić, koji se osvrnuo i na predstojeći duel sa Faranima u sklopu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Na početku smo evropskog puta i utakmice sa ekipom HB Toršavna sa Farskih Ostrva. Svi dobro znamo da ti prvi zvanični mečevi u kojem god takmičenju da se igraju nikada nisu laki. Da iza sebe imamo pet, šest takmičarskih duela, sigurno bi nam bilo lako sa Faranima, ali, prvi meč je specifičan."

"Očekivanja navijača su uvek velika na kraju priprema, upravo zato smo želeli da pojačamo tim sa još nekim iskusnim igračem. Jer, u timu već imamo nekoliko takvih fudbalera, sa iskustvom na internacionalnoj sceni, koji taj teret mogu mnogo lakše da podnesu. Protivnik traži pun respekt, podrobno smo se njime bavili."
- rekao je Nikolić, a zatim objasnio i da mu se ne sviđa atmosfera u srpskoj javnosti o kvalitetima narednog protivnika.

"Ne dopada mi se taj utisak, koji se stvara u javnosti da je meč sa HB Toršavnom samo formalnost za Partizan. Ne bežimo od uloge favorita, međutim, to što se neko zove HB Toršavn ne znači da će nas pustiti na terenu i da ćemo pobediti sami od sebe. Kvalitet jeste na našoj strani, ali, pobeda mora da se zasluži u svih 180 minuta." - zaključio je trener crno-belih.

Šta očekujete od novog pojačanja i meča sa HB Toršavnom?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke