Nikolić: "Everton se okrenuo novim obavezama"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.02.2017.
17:37
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da Everton Luiz ima punu podršku svih u klubu i da je Brazilac već zaboravio priču vezanu za nemile scene viđene na Banjici.

Beta/MiroslavTodorović
Beta/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Nakon prijateljske utakmice koju su fudbaleri Partizana u utorak odigrali protiv Inđije, trener crno-belih Marko Nikolić osvrnuo se još jednom na incident koji se dogodio na Banjici.

Dva dana nakon što su "navijači" Rada vređali Evertona Luiza na rasnoj osnovi, a Brazilac uzvratio nesportskim gestom, Marko Nikolić ističe da je čitava priča više nego jasna.

"Već sam rekao da je to sramno, to što se tamo događalo. Na konferenciji čak nisam imao ni pravu informaciju, bilo je minut – dva posle utakmice. Danas je svakom normalnom čoveku jasno o čemu se radi" kazao je Nikolić, a prenosi "Žurnal".

Strateg Partizana dodao je da se Everton Luiz normalno ponaša na treninzima i da ima apsolutnu podršku svih klupskih struktura.

"Zaboravio je tu priču i okrenuo se novim obavezama, nije više pod utiskom događaja na Banjici. Kao što sam već rekao: za mene je jedino normalno i moguće da svi koji treba to da urade, pre svega Savez i Zajednica, osude pojavu rasizma koja se pojavila" istakao je Nikolić.

Ono što bi potencijalno moglo da predstavlja ogroman problem za Partizan jeste činjenica da bi i Everton Luiz mogao da bude kažnjen zbog nesportskog gesta.

"To bi bilo besmisleno, ali nisam ja u Disciplinskoj komisiji koji će da odlučuje o tome... Pogotovo u ovakvoj situaciji... Mada, neka oni odluče, da se ne izjašnjavam" zaključio je Nikolić.

Disciplinska komisija FSS već je preduzela mere i suspendovala stadion "Kralj Petar I" do okončanja disciplinskog postupka, a ostaje da se vidi da li će i Everton Luiz snositi posledice zbog svog gesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragonkš
Tuesday, 21.02.2017
23:06

Ja mislim da ovo nije kraj i da se spremaju još neka iznenadjenja kako bi se oslabio Partizan pred utakmicu sa Zvezdom . Everton će biti kažnjen kako ne bi igrao protiv Zvezde Još neki žuti ili čak crveni karton protiv Borca , možda penal za Borac kako bi se otkinuo bar bod pred derbi , možda derbi bez navijača Partizana . Svašta se može očekivati iz jedne kuhinje jer je svima jasno da je Partizan za klasu bolji od mnogih a od pojedinih i više od toga , pošto niko nije otišao iz Partizana od ključnih igrača kvalitet je apsolutno na strani Partizana onda se mora uraditi sve kako bi neko drugi bio prvi na kraju prvenstva jer se to ne može na fudbalski način.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.02.2017
22:46

* tesko DA mogu

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 21.02.2017
18:45

Ukoliko on bude dobio jos neki dodatni mec suspenzije, ne samo da ocekujem da klub ulozi zalbu na to cime bi mozda i mogao da odlozi dejstvo iste nego da i istupi iz takmicenja ukoliko nasa zalba ne bude usvojena. Ovolika hajka na jedan klub jos nije zapamcena u istoriji na svim meridijanima, u to sam siguran, cak i onda kada je Barsa bila na najgorim mukama i prokazana, verovatno u tome nisu ucestvovali svi spanski klubovi (da ne gresim dusu, ali mozda cak ni vecina klubova u Spaniji), a tesko mogu da zamislim da joj se nesto strasno desavalo i u drugim sportovima kao sto je to kod nas slucaj i gde se sve projektuje iskljucivo na nas i protiv nas sa jasnim ciljem unistenja, ovo je stvarno vec odavno prevrsilo svaku, ali svaku mogucu meru, razum je nestao...

avatar
Tuesday, 21.02.2017
21:35

Rekao sam i ponoviću, Partizan se ne bori samo protiv 15 klubova i FSS za titulu, Partizan se bore i protiv države pa čak i jednim delom protiv samog sebe jer kako drugo objasniti ćutanje UO Paritzana ili samo u pojedinim slučajevima blago oglašavanje počev od nejjednakog finansiranja države i nejednakih uslova za porez koji mogu da nas koštaju i Evrope ove sezone pa preko medijskih laži, izmišljotina i neprestanih napada na klub i pojedince uglavnom one najznačajnije za klub do suđenja i nameštanja u SL na štetu Partizana. Pojedini klubovi SL idu čak i na svoju štetu samo da bi naudili Partizanu i sprečili ga da ostvari svoje ambicije. Primera radi Mladost L se žali na suđenje protiv Partizana iako je pored opravdano dosuđenog prekršaja njihov igrač trebao da dobije i karton (Leonardo dao gol iz slobodnog udarca), a ne žali se na očiglednu grešku kada je Jovanović sam izašao ispred Manojlovića, a sudija izmislio ofsajd i sprečio pobedu Mladosti. Šta tek reći za Spartak, Vojvodinu, Napredak, Čukarički i Radnički. Jedino je Kosanović izašao iz sistema i danas ga zato nigde nema. To je poruka svima. Nema ovde fudbala, ovo nije fudbal, jednostavno ne postoje ni minimalni uslovi za Partizan da igra fudbal.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 22.02.2017
01:26

Drugim recima, bice i mali vuk sit, a i ovce na broju- samo, koje ovce?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Wednesday, 22.02.2017
01:19

Samo kada se Partizan ne bi borio protiv sebe, mogli bismo da budemo cisti pred sobom (ne mi kao navijaci nego mi kao klub- tacnije, deo kluba koji se zove uprava), a da ce nas to za porez i reprogram cak i igranja u Evropi da kosta, siguran sam da hoce, mozda ce i biti doneta odluka u nasu korist, ali bice to ucinjeno prekasno.

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 21.02.2017
21:41

tako je Revoltone!