Nikolić: "Dobili smo opomenu, nema mesta za gluposti"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 24.10.2016.
12:08
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić izjavio je da su njegovi igrači dobili opomenu u duelu sa Radničkim iz Niša i da protiv Žarkova nemaju pravo na novi rezultatski neuspeh.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u utorak od 13 časova igraju utakmicu osmine finala nacionalnog Kupa protiv ekipe Žarkova na Banjici. Crno-beli nisu mogli da dobiju lakšeg rivala na žrebu ali trener Marko Nikolić ne posmatra stvari na takav način.

"Pred nama se nalazi veoma važna utakmica u Kupu jer smo više puta do sada isticali važnost tog takmičenja. Dobili smo ponovo opomenu. Posle dva izgubljena boda u susretu sa Radničkim za nas je to lepa prilika da se vratimo na pobednički kolosek" rekao je Nikolić.

Šef stručnog štaba kluba iz Humske još jednom se osvrnuo na subotnji duel sa Radničkim iz Niša koji je završen remijem a time je ujedno propuštena šansa da se smanji bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom.

"Kada napustimo disciplinu i motivacioni nivo koji mora da bude na gornjoj granici mogućnosti, a uz to se pojavi egoizam u smislu da pojedini igrači hoće da naprave razliku za sebe umesto za tim, onda nemamo ni dozu sportske sreće, pa dobijamo golove kakav smo dobili, pa promašimo nešto što ne bi promašili..." dodao je trener Partizana.

Narednu utakmicu u Kupu Marko Nikolić vidi kao priliku da se njegov tim vrati na pobednički kolosek, ali upozorava na to da opuštanja ne bi smelo da bude iako rival dolazi iz trećeg ranga takmičenja.

"Svi znamo da u Kupu nema popravnog, to nije liga i nema sledećeg kola. Žarkovo je opomena za sve nas jer je u prethodnom kolu već izbacilo dobrog superligaša. Kome pripada uloga favorita nema dileme kada igra tim iz treće lige i Superlige, ali to treba pokazati na terenu jer se jedina sportska istina nalazi na terenu a ne na konferencijama za medije ili kako to neko zamisli u glavi" istakao je Nikolić.

Partizan u Kupu brani trofej i strateg crno-belih očekuje da ekipa prezimi u takmičenju i na proleće nastavi ka završnici.

"Mi moramo u tu utakmicu da uđemo jako ozbiljno, maksimalno skoncentrisano, da ne dozvolimo sebi da napravimo bilo kakvu glupost u igri koja kasnije može da nas košta. Tražimo prolaz u narednu rundu kupa, hoćemo da prezimimo u tom takmičenju. Da bismo to ostvarili moramo da izvučemo maksimum iz sebe i na timskom i na individualnom nivou" zaključio je Nikolić.

Što se tiče kadrovskih problema, Marko Nikolić zbog povreda neće moći da računa na Evertona Luiza i Dušana Vlahovića, dok se u tim vraća oporavljeni štoper Nikola Milenković.

Utakmica 1/8 finala Kupa Srbije između Žarkova i Partizana igra se u utorak od 13 časova na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Diablo
Monday, 24.10.2016
13:26

Onda stavljaj Stevanovica ili cak Jovicica na gol.Kljajic neka brani za Teleoptik.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 24.10.2016
15:25

Kojeg bre Jovicica?! Samo jedno resenje postoji, nemoj vise i ti da njaske:-D

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 24.10.2016
12:19

Znaci, nema mesta za nekoliko dosadasnjih startera, e, hajde i to cudo da vidimo. Stevanovic- Vulicevic, Ostojic, Milenkovic, Miletic- Radin- Jankovic, Stevanovic ili Mihajlovic, Marjanovic, Leonardo- Mihajlovic ili Djurdjic, Djurdjic ili Djurdjevic. Klupa: Jovicic, Balazic ili Bogosavac jer Miletic moze da pokrije i jedno i drugo, i levog stopera i beka, ali sad bih tu dao sansu Bogosavcu jer je protivnik ipak laksi, a i inace je vreme da Balazic polako ode u istoriju iako Gogue nema pa nema, to traje (l)i traje i ko zna dokle ce tako da bude, Jevtovic (nazalost, mozda ce morati sad), Ilic, Stevanovic ili Jankovic, Djurickovic ili Damnjanovic, Jovanovic. Nazalost, Marjanovic je dobar za rotaciju, ali nisam bas siguran (stavise, siguran sam da nije) da je pravo resenje za nas prvi tim.