Nikolić: "Čukarički je prioritet nad prioritetima!"

Autor: Beta Beta
petak 12.09.2014.
12:56
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ne želi da njegova ekipa razmišlja o meču sa Totenhemom, u grupnoj fazi Lige Evropa već samo o ekipi Čukaričkog.

Beta/BranislavBožić
Beta/BranislavBožić

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sutra od 19.30 na svom stadionu igraju protiv Čukaričkog, utakmicu petog kola Super lige Srbije.

"Svima mora da bude prioritet nad prioritetima utakmica sa Čukaričkim. To je neugodna ekipa koja je u poslednje dve godine zaslužila apsolutni respekt i kao klub i kao tim. Moramo da budemo koncentrisani na taj duel i na na našu ligu, jer šta nam vredi Totenhem ako na našem terenu izgubimo ili odigramo nerešeno protiv Čukaričkog", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je prvi na tabeli sa 12 bodova, a Čukarički je četvrti sa osam bodova i pored Partizana i Crvene zvezde jedina je neporažena ekipa u prvenstvu.

"To je možda najbolje organizovana ekipa u Srbiji i može svima da služi za primer. Njihovo najveće oružje je brz napad i kontranapad i toga treba posebno da se čuvamo. Oni su najteži protivnik koji može da nam dodje u ovom trenutku", rekao je trener crno-belih.

Nikolić je istakao da je za Darka Brašanca verovatno gotova polusezona. On se povredio prošle nedelje tokom utakmice mladih reprezentacija Srbije i Italije, kada je slomio rebro i oštetio plućnu maramicu.

"Brašanac će nam mnogo nedostajati. On i Drinčić su nam činili bedem pred golom, a sada jedan od njih neće biti tu i to ćemo morati da nadoknadimo. Imamo problema i sa Andrijom Živkovićem, koji je povredio prednju ložu igrajući za reprezentaciju i njegov nastup u sutrašnjoj utakmici je neizvestan", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da je dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije najmanje odgovarala Partizanu, ali da je njegova ekipa dobro radila za to vreme.

"Bili smo u jako dobroj seriji rezultata pred pauzu i ona je nama najmanje odgovarala. Za ovih devet dana imali smo dobar ritam treninga, doduše sa malom grupom igrača, ali mislim da smo obavili dobar posao", naveo je on.

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 19 časova kao domaćini igraju protiv Totenhema, utakmicu prvog kola Grupe C u Ligi Evropa.

"Očekuje nas ižuetno težak period u narednih 20 dana, kada ćemo odigrati sedam utakmica, četiri u prvenstvu, dve u Ligi Evropa i jednu u Kupu. Igrači će to morati da iznesu na najbolji način. U svakoj utakmici će najjači sastav izaći na teren", rekao je Nikolić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke