Nikolić: "Čemu fudbal u Srbiji ako nas nedužne kažnjavaju"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.11.2014.
18:40
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić govorio je pred povratak u Srbiju od predstojećoj utakmici sa Novim Pazarom a tom prilikom je istakao da ne razume odluku da navijačima kluba koji vodi bude zabranjen dolazak na derbi 14. kola JSL.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u četvrtak su doživeli četvrti vezani poraz u grupnoj fazi Lige Evrope ali se na neuspeh u Londonu nije previše mislilo jer sledi "povratak u realnost".

Vicešampion Srbije u nedelju gostuje Novom Pazaru u okviru 14. kola Jelen Superlige a trener Partizana Marko Nikolić najavio je da će zahtevati od igrača da daju poslednji atom snage kako bi prvi deo sezone bio uspešno priveden kraju.

"Sad nije vreme za umor, imamo još desetak dana do kraja polusezone. Trenutak je da svako od nas izvuče i one poslednje atome energije koje ima u sebi zarad Partizanove pobede" rekao je Nikolić.

Crno-beli odlaze u Novi Pazar kao lideri na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na "večitog rivala" a ostanak na toj razini prioritet je Partizana u datom trenutku.

"Cilj nam je da odbranimo tih šest bodova prednosti koje trenutno imamo u odnosu na prvog pratioca na tabeli" dodao je Nikolić.

Duel na "Gradskom stadionu" u Novom Pazaru okarakterisan je kao derbi kola što ne čudi ako se ima u vidu da Partizan od ulaska Novog Pazara u Superligu nikada nije slavio na tom gostovanju.

"Poznato je da Partizan nije pobedio Novi Pazar u gostima od kada je taj klub ušao u Superligu i da se radi o jako teškom gostovanju. Tenzije su pojačane zbog nekih stvari koje nemaju veze sa sportom ali je na nama da budemo fokusirani na svoj zadatak. Nema prostora za izgovore bilo kakve vrste, momenat je da se izvuče maksimum" poručuje Nikolić.

Strateg crno-belih okarakterisao je predstojeći duel sa Novim Pazarom kao najvažniji u jesenjem delu prvenstva i istakao da nema prostora da Partizan četvrti put za redom ne osvoji sva tri boda na gostovanju kluba iz Raške oblasti.

"Radi se o verovatno najvažnijoj utakmici za nas u ovom delu prvenstva mada svaka izgleda tako. Jednostavno, Partizan ne bi smeo da dozvoli sebi da četvrti put za redom ne pobedi u Novom Pazaru" konstatovao je Nikolić.

Utakmici u Novom Pazaru neće moći da prisustviju navijači Novog Pazara a šef struke lidera JSL priznaje da mu takva odluka deluje kao kažnjavanje kluba iz Humske bez ikakvog razloga.

"Za mene je takva odluka neshvatljiva. Ako u našoj zemlji nismo u mogućnosti da organizujemo jednu utakmicu na jedan normalan način, uz prisustvo navijača oba tima, onda stvarno ne znam čemu se fudbal igra u Srbiji" kazao je Nikolić i dodao,

"Pratio sam kakva se tenzija podigla a sve je rezultiralo odlukom da nam neko uskrati podršku navijača što je za mene neshvatljivo. Ni za šta nismo krivi a praktično smo kažnjeni" zaključio je Nikolić.

Utakmica 14. kola Jelen Superlige između Novog Pazara i Partizana zakazana je za nedelju, 30. novembar, sa početkom od 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rile
Friday, 28.11.2014
20:01

cim je gusto,odmah unapred trazi alibi....i svaki put isto,sramotno totalno....

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 28.11.2014
21:17

Jedino sto je ovde sramotno je sto vi ne vidite da covek potpuno legitimno zeli da ima podrsku svojih navijaca. Tvoj klub je pre dve sezone tamo gostovao na praznom stadionu, toliko je nereda bilo u vezi sa NP, a bili su kaznjeni zato sto su se ISPRED STADIONA medjusobno sukobile njihove dve navijacke grupe?!?!

avatar
Friday, 28.11.2014
22:06

Sta je gusto i gde ti vidis alibi?Kad zvezda gostuje Pazaru onda se nadje neki pametni delija koji se prerusi u navijaca Pazara i napravi neku glupost uvek pred gostovanje zvezde kako bi Pazar igrao bez navijaca a kad gostuje Partizan e onda se cisto onako, zato sto tako mora, zabrani dolazak navijaca Partizana. Da li si svestan da smo kaznjeni, eeej, mi smo kaznjeni, Partizan kaznjen sto je navijac Galate ubio navijaca zvezde??Jesi svestan toga?