Nikolić: "Čast je igrati u kolevci fudbala"

Autor: Beta Beta
utorak 25.11.2014.
12:36
Izvor: Beta

Uoči gostovanja Totenhemu u Ligi Evrope, trener Partizana Marko Nikolić izjavio je da njegov tim imati motiva da se bori za pozitivan rezultat uprkos činjenici da nema šanse da se plasira u dalji tok takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će utakmica protiv Totenhema u Londonu biti "veliko zadovoljstvo", i da je igranje u Engleskoj čast za svakog fudbalera.

"Idemo u London da igramo Ligu Evrope, što je veliko zadovoljstvo za sve nas, jer se igra u kolevci fudbala i zna se kakva je atmosfera tamo na stadionima i kolika je čast to za svakog fudbalera. Biće to izvanredna prilika, pre svega za mlađe igrače, da skupe iskustvo igrajući protiv jednog od najboljih timova u Premijer ligi, prema mom mišljenju, najbolje lige na svetu", rekao je Nikolić.

Totenhem i Partizan igraju u četvrtak u Londonu meč petog kola Grupe C Lige Evrope. U prvoj utakmici bilo je 0:0, ali je engleski tim praktično već obezbedio plasman i samo teorijski može da ispadne, dok crno-beli nemaju šanse da prođu u drugu fazu.

Nikolić je, međutim, istakao da njegov tim ima motiva.

"Izmerili smo se u Beogradu. Ovde smo odigrali izvanrednu utakmicu i verujem da će Totenhem imati motiv da pokaže da to nije bio realan odnos snaga na terenu. Mi ćemo imati motiv da pokažemo da možda možemo još jednom da napravimo nešto slično. Očekujem da će igrati u sličnom sastavu kao u Beogradu (kombinovanom), pošto su praktično obezbedili plasman", rekao je Nikolić.

"Želećemo pobedu i mi i oni, to je sigurno. Koji god tim da izvedu, biće to kvalitetna ekipa i velika prepreka, ali i izazov za nas", dodao je trener Partizana.

Partizan je posle prve utakmice kažnjen zbog antisemitske parole koju su izneli njegovi navijači. Parola je parafrazirala popularnu seriju "Mućke", i većina posmatrača se složila da nije imala nameru da vređa. Novinari su, međutim, pitali Nikolića da li očekuje nezgodna pitanja o tome od engleskih medija.

"Imaćemo spremne odgovore. Mi nismo narod koji gaji takvu tradiciju. Malo mi je i bespredmetno da o tome pričam jer mi nismo antisemitski narod. Ta parola je bila neoprezna. Istrpeli smo kaznu zbog toga, ali jedino što je sigurno je da mi antisemtiski narod nismo. Na svim utakmica Partizana u Evropi, niko nije imao primedbe na organizaciju i očekujem da u Londonu sve protekne u regularnom tonu", rekao je Nikolić.

Partizan je za sada prvi na tabeli Superlige, sa šest bodova prednosti i gol razlikom koja ostavlja samo teorijsku mogućnost da u poslednja dva kola ostane bez titule jesenjeg prvaka.

"U subotu nas čeka značajna utakmica u Novom Pazaru. Moraćemo da nađemo dobitnu kombinaciju što se tiče tima. Ne smemo da se igramo imenom kluba u Evropi, ali ne smemo ni da zaboravimo takmičarsku ambiciju protiv Totenhema. Partizan ne sme da zaboravi takmičarsku ambiciju ni u prijateljskoj utakmici, a kamoli protiv Totenhema u Londonu", rekao je Nikolić.

Vicešampion Srbije nema većih problema sa povredama, a kasnije danas će se znati da li će Danilo Pantić biti u sastavu. Strateg Partizana je rekao i da Nikola Ninković nije ozbiljnije povređen iako se u meču protiv Napretka žalio na bolove.

Partizan je na početku sezone imao velike probleme i nije doveo planirana pojačanja, tako da su novinari pitali trenera da li je plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, plasmanom u četvrtfinale kupa i osvajanjem jesenje titule ekipa prevazišla ambicije.

"Ne mislim da jesmo. Mali ljudi se zadovoljavaju malim ciljevima, a ja ne bih voleo da to budemo mi. Jesenju titulu još nismo matematički osvojili. Imamo jako dobru gol razliku da to budemo, ali jesenja titula ne znači ništa, za to se ne dobija pehar i ona ne vodi u Evropu. Imamo prava da budemo zadovoljni, ali imamo još mnogo posla", rekao je Nikolić.

Utakmica na "Vajt Har Lejnu" zakazana je za četvrtak, 27. novembar, od 21.05.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke