Nikola Mijailović - Kad traka počne da steže

Autor: Beta Beta
subota 22.11.2014.
20:50
Izvor: Beta

Posle nepuna tri meseca Nikola Mijailović ostao je bez kapitenske trake a nekoliko je razloga što se to dogodilo.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Mnogo se puta u fudbalskoj istoriji i njenoj današnjici pokretalo pitanje na osnovu čega se bira kapiten ekipe i koje su to karakteristike koje igrač mora da poseduje da bi sa trakom na ruci predvodio ekipu.

Nenad Lalatović verovao je da Nikola Mijailović ima sve što je neophodno da bi bio njegova desna ruka na terenu ali se posle nepuna tri meseca pokazalo da levi bek Crvene zvezde nije dat za kapitena tako velikog kluba.

Mijailović je imenovan za kapitena nakon odlaska Nenada Milijaša u tursku Manisu, a kapitensku traku je razdužio pred današnji duel sa Radničkim 1923 u Kragujevcu.

Objašnjenje Nenada Lalatovića za takvu odluku još uvek nismo čuli ali agencija Beta saznaje da Nikola Mijailović nije više kapiten ekipe zbog toga što ga je traka opterećivala. Iskusni fudbaler smatra da će pružati bolje igre u nastavku sezone u crveno-belom dresu bez pritiska kapitenske trake.

Novi kapiten Zvezde je Darko Lazović, koji je tu ulogu preuzeo na današnjoj utakmici sa Radničkim 1923 u Kragujevcu.

Ono što posle kratkog perioda u kojem je Nikola Mijailović nosio kapitensku traku mi možemo da kažemo jeste da levi bek Crvene zvezde nikada nije ni trebalo da ponese zvanje koje mu je dato.

Bez želje da omalovažimo fudbalske kvalitete Nikole Mijailovića nemoguće je ne primetiti da levi bek Crvene zvezde ponašanjem na terenu ne daje primer mlađim fudbalerima i ne odaje utisak osobe koja ume da se snađe u ulozi kapitena.

Suviše prgav temperament nije nešto što kapiten Crvene zvezde sme da ima a Nikola Mijailović ga prečesto pokazuje na terenu.

Posle svega, jasno je da će i samom fudbaleru biti lakše nakon razduživanja trake jer se objektivno čini da je Nikola Mijailović pružao mnogo bolje partije u crveno-belom dresu pre no što mu je Nenad Lalatović ukazao čast da ponese zvanje kapitena Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Sunday, 23.11.2014
12:26

Darko Lazovic je trebao da preuzme traku odma', samo je problem bio sto je trebao i on da ode nakon Milijasa. Posle Darka traku treba da nosi Aca Tenkic a zasto ne i Mihajlo Ristic (ako misle da ga zadrze i sledecu sezonu) decko koji najvise gine na terenu. Mozda i RAjkovic macka.

avatar
Sunday, 23.11.2014
01:04

Secam se, u moje vreme kad se fudbal IGRAO, mnogi danas ni ne znaju da je fudbal pre svega bila jedna prelepa i predivna igra, moji treneri su kapitensku traku uvek davali ili gomlanu ili odbrambenom igracu, zasto?Odgovor je jednostavan, imaju najbolji pregled igre za razliku od srednjaka ili napadaca koji nema oci iza glave. U odbrani treba imati iskusnog igraca, INTELIGENTNOG igraca i naravno dobrog fudbalera, i u tom slucaju kapitenska traka ima tezinu i moc.

avatar
Homer J.Simpson
Saturday, 22.11.2014
21:57

Razlog koji je naveden u tekstu je smesan,samo cu to da kazem......
Doslo je do fizickom sukoba Mijailovica sa nekim mladjim igracima,sada se to pokusava sakriti....Tako se menni cini.....