Nikola Đurđić za ''Sportske'' - Igra u Bundesligi, ne zaboravlja Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.07.2014.
20:44
Izvor: Sportske.net

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Đurđić ovog leta se vratio u Bundesligu, pošto je iz Grojter Firta prešao u Augzburg. Za naš portal govorio je o novom klubu, novoj sezoni, ali i o beogradskom Partizanu, za koji godinama navija. Hoće li jednog d

fcaugsburg.de
fcaugsburg.de

Povezane vesti

Ovog leta si iz Grojter Firta prešao u ekipu Augzburga i vratio se u Bundesligu. Kakvi su prvi utisci o novoj ekipi, kako si se uklopio? Imamo informacije da si već počeo da postižeš golove u prijateljskim mečevima.

''Za sad su zaista sjajni utisci. Klub je veoma ambiciozan i vlada porodična atmosfera, tako da je period navikavanja već prošao. Postigao sam dva gola, mada se od mene ovde očekuje da ne budem klasičan napadač, vec igrač iza špica''.

Augzburg je prošlu sezonu završio na sasvim solidnom osmom mestu. Koje su ambicije kluba u nastupajućoj sezoni? U tebi su, svakako, dobili veliko pojačanje u napadu, da li se može napraviti i korak više?

''Sigurno da je osmo mesto njihov najveći uspeh do sada i ponosni su na to. Sredina tabele je cilj i za sledeću sezonu, ali u ovako jakoj ligi nije uvek lako ostvariti ciljeve''.

Da se osvrnemo malo na vreme provedeno u Grojter Firtu. Kako danas gledaš na taj period u svojoj karijeri? Odlično si počeo, postizao golove, ustalio se u ekipi, ali je povreda sve pokvarila. Na kraju, niste uspeli da izborite plasman u Bundesligu...

''Uprkos svemu, na vreme provedeno u Firtu ću uvek imati lepo sećanje. Oni su mi dali šansu da zaigram u Bundesligi i na tome sam im zahvalan. Povreda me omela da pomognem više ekipi prošle godine, ali to je sastavni deo fudbala''.

Reprezentacija Nemačke je prvak sveta. Kako je ovaj uspeh proslavljen u Augzburgu i kako, u najkraćem, komentarišeš ono što se dešavalo na Svetskom prvenstvu? Šta je na tebe ostavilo najjači utisak?

''Mislim da je Nemačka zaista zaslužila da bude prvak sveta. Slavilo se dosta dugo posle finala, dugo su čekali na to. Najjači utisak naravno je prvo poluvreme protiv Brazila u polufinalu''.

Naredna sezona u Bundesligi - šta možemo da očekujemo? Prošle sezone Bajern je bio toliko dominantan da je šampionska trka rešena mnogo pre okončanja lige. Može li ove sezone neko da tu trku učini zanimljivijom?

''Sigurno da je Bajern opet najveći favorit, a mislim da će im teško neko parirati. Pogotovo zato što je Levandovski otišao iz Dortmunda, i to upravo u Bajern''.

U Bundesligi polako raste i broj naših igrača. Miloš Jojić se za kratko vreme dobro snašao u Dortmundu, Subotić je već dugo tamo, Stefan Mitrović je nedavno stigao u Frajburg, Kačar se vratio u Hamburg. Imamo i Ignjovskog, Rajkovića, Medojevića... Da li si sa nekima od njih u kontaktu? Čuješ li se sa Ognjenom Mudrinskim, sa kojim si doskora zajedno igrao u Grojteru?

Djurdjic Mudrinski

''U kontaktu sam najviše, naravno, sa Mudrinskim sa kojim sam igrao, a jako mi je drago da je sve više naših u Bundesligi. Mislim da je ovo najbolja liga na svetu i pravo je uživanje biti deo cele te priče''.

Za kraj, da li pratiš dešavanja u srpskom klupskom fudbalu? Svojevremeno su te, pre dve i po godine otprilike, povezivali sa Partizanom. Naravno, sada si u jednoj od najjačih liga na svetu, ali da li možda ipak imaš želju da se jednog dana vratiš u Srbiju i zaigraš, možda baš u Partizanu...?

''Pratim naravno sve što se dešava i nadam se da ćemo ove godine imati bar jednog predstavnika u ligaškom delu evropskih takmičenja. To je preko potrebno našem fudbalu u ovom trenutku. Što se tiče mene, ne krijem da navijam za Partizan, tako da ostavljam to pitanje uvek otvorenim'', zaključio je Đurđić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke