Nikad više stranaca u Superligi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.07.2016.
12:05
Izvor: Sportske.net

Nova sezona u fudbalskom šampionatu Srbije startuje u petak, a pred početak Superlige izdvaja se frapantan podatak koji se tiče stranaca u domaćim klubovima.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Utakmicom Crvena zvezda - Napredak u petak počinje nova sezona u Superligi Srbije koja će u odnosu na prethodne biti jedinstvena po broju stranaca koji će nastupati u domaćim klubovima.

Superligaši će u svojim redovima na startu novog šampionata imati ukupno 78 stranaca, što je apsolutni rekord po tom aspektu kada je Superliga u pitanju, premda ima prostora za promenu brojnog stanja jer letnji prelazni rok još uvek traje.

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda rekorder je među superligašima sa 14 fudbalera koji imaju strane pasoše, a ta cifra bi bila veća da sa platnog spiska nisu skinuti Brazilci Edson da Silva i Bruno Matos.

Odmah iza Crvene zvezde nalazi se Partizan koji ima jednocifren broj stranaca (9) zahvaljujući raskidu ugovora sa Ivanom Bandalovskim koji je ove nedelje napustio Humsku.

Prvi put će na superligaškim terenima igrati fudbaleri iz Kostarike, Novog Zelanda i Gvadalupea, a možda deluje pomalo čudno što će i jedan Grk nastupati u srpskom fudbalskom šampionatu.

Recimo na kraju da najveći broj stranaca dolazi iz zemalja iz okruženja, a to su Crna Gora (23), Bosna i Hercegovina (13) i Makedonija (8), dok će po četiri predstavnika u Superligi imati Brazil, Nigerija i Gana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ramazzotti_blu
Thursday, 21.07.2016
21:57

Kakvi nam klubovi takva nam i reprezentacija, kako sejes tako zanjes.

avatar
Thursday, 21.07.2016
21:22

Kako bre prvi kostarikanac kad je u bivsoj Jugi za Dinamo 1991 igrao Hernan Medford iz Kostarike posle za njega odlicnog SP u Italiji...? :-)

avatar
Thursday, 21.07.2016
22:06

Da znas Hahaha Secam ga se iz albuma, i to su dva albuma bila za to SP:-D

avatar
Thursday, 21.07.2016
17:40

* na polusezoni

avatar
Povratak kralja XLI
Thursday, 21.07.2016
14:00

Partizan po pravilima SL ima 5 stranaca (Gogua, Balažic, Everton, Leonardo i Božinov), čak i ako računate Kosovića i Jankovića koji igraju za reprezentaciju Crne Gore iako imaju i srpski pasoš to su ukupno 7 stranaca. Jedino ako si računao i Radovića i A.Stevanovića koji imaju pored srpskog imaju i poljski odnosno švajcarski pasoš onda si u pravu za 9 stranaca i mogu samo da ti čestitam na zapažanju. Ali opet koliko god da se trudiš da ih nahvataš mnogo manje od rekordera :D

avatar
Thursday, 21.07.2016
15:22

Subic je isto stranac, a verovatno tu racunaju i Cadjenovica iako decko nama nije u prvom timu. Kosovic je svakako stranac kako god okrenes i nista nije sporno u vezi njega, a(li) Jankovic najverovatnije nije. Nije ovo njihova fantazija, jos neki su to preneli. Ako je tako, onda je i u cz Supic stranac i onda oni imaju 15, a mi 8 ili 9.

avatar
Thursday, 21.07.2016
21:59

Ti si drugi koji mi pise to za Subica i Slobodu:) Bas i ne znam da je on vec otisao na pozajmicu u taj klub, ali dobro, na njega se svakako ne racuna. mi imamo samo cetiri stranca koji su nam bitni (Gogua, Balazic, Everton i Leonardo) i to je to.

avatar
Povratak kralja XLI
Thursday, 21.07.2016
20:59

Subić će ako nije već otići na pozajmicu u Slobodu iz Tuzle. Čađenović nije u prvom timu i ne može da se računa. Kosović i Janković za mene isti, Srbi koji imaju dvojno državljanstvo, a igraju za CG tj. nemaju pravo za Srbiju više.

avatar
sundjer bob
Thursday, 21.07.2016
13:15

Sto rece jedan fudbalski covek: Dokle god registrujemo ove nesrecne migrante predstavljejuci ih sirokoj javnosti kao ozbiljna fudbalska pojacanja, dotle ce nam fudbal biti tu gde jeste...

avatar
Thursday, 21.07.2016
13:11

Kao sto sam i tamo napisao, Partizan nema devet nego sedam! Gogua, Balazic, Subic, Everton, Kosovic, Leonardo i Bozinov su stranci kod nas, Jankovic ne moze nikako to da bude jer je pre ovoga cak 11 godina bio kod nas u Partizanu, a ako kao stranca racunate Cadjenovica (i nije bas da se mali vodi da je u najuzem kadru), onda morate i Supica u zvezdi i onda imaju 15, a mi 8. Dalje, na Subica i Kosovica se vise ne racuna kao ni na Bozinova, a uskoro nece verovatno ni na Balazica. Imamo trojicu stranaca koji ce konkurisati za prvi tim u pravom smislu te reci, dvojica su vec tu, a jedan od te trojice (Leonardo) jos nije u kombinaciji jer nije fizicki spreman za takmicarski ritam.

avatar
svojnasvome
Thursday, 21.07.2016
15:23

Mislim da oko balazica gresis u smislu toga da se nece racunati na njega....bar na polusezoni starter...ostalo ok

avatar
Thursday, 21.07.2016
15:37

Samo u polusezoni i moze jer ima jos pola godine ugovora, a ja mislim da covek nece da produzi ugovor i da ce ipak dovesti jos nekoga na stoperu da igra sa Goguom, a Milenkovic i Ostojic da budu treca i cetvrta opcija, a peta Stevanovic ili nas vunderkind Bosnjak.