Nije Portugal samo Kristijano Ronaldo

Autor: Beta Beta
petak 20.03.2015.
14:10
Izvor: Beta

Dobro rezonuje selektor Srbije, upozorava na opasnosti koje vrebaju u Lisabonu.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da Kristijano Ronaldo jeste glavna zvezda Portugala, ali da ta ekipa ima i drugih kvaliteta.

"Jeste Ronaldo glavna zvezda i to što jeste, od toga ne bežimo, ali se bavimo i njihovim drugim kvalitetima. Ubeđen sam da smo prepoznali kvalitete njihove igre i na nama je da to predočimo igračima",
rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Prema Churčićevim rečima, zvanično najbolji fudbaler sveta neće imati posebnu pažnju.

"Striktna markacija u današnjem fudbalu može da bude pogubna i nećemo se time baviti. Posvetićemo pažnju Ronaldu, ali se ne smemo baviti samo njim, ta ekipa ima puno opcija i u Naniju, Daniju, ulaskom Kvarežme...", kazao je selektor Srbije.

Srbija će 29. marta gostovati Portugalu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u utakmici koja će možda biti i ključna u borbi za plasman na takmičenje u Francuskoj.

"Pokušaćemo da dovedemo ekipu na najviši mogući nivo. Iza nas je četiri meseca bez takmičarskih aktivnosti, ali to smo iskoristili za praćenje forme i razgovore sa igračima. Bilo je dovoljno vremena da se dobro pripremimo za ovu utakmicu",
kazao je Ćurčić.

"Orlovi" posle tri odigrana susreta imaju samo jedan osvojen bod i četvrti su na tabeli Grupe I kvalifikacija.

"Igrači su teško podneli poraz od Danske kod kuće, kao i utakmicu sa Albanijom. Imaju veliku želju da naprave rezultat. Ne razmišljam o motivaciji, oko toga se ne postavlja pitanje. Motiv očigledno postoji, ali pred svima njima je veliko dokazivanje", istakao je novi selektor.

On je dodao da je dobio informaciju da i Portugal predstojeći susret sa Srbijom smatra presudnim u borbi za plasman na kontinentalni šampionat.

"Puno ih poštujemo, bez obzira na to što do sada nisu prikazali neku zavidnu igru, ali imaju bodove. Idemo na noge reprezentaciji koja je učesnik na završnicama svih takmičenja poslednjih decenija. Sa puno samopouzdanja ćemo se spremati za utakmicu, tako ćemo je i početi, sa mislima da napravimo što bolji rezultat", naveo je Ćurčić.

On je istkao da će protivnik imati "fanatičnu podršku" publike u Lisabonu.

"Ne očekujem prljava sredstva, ali moramo biti spremni na sve. Sve vanfudbalske stvari trebalo bi da stavimo na stranu", rekao je selektor Srbije.

On je rekao da razmišlja o opciji da kapiten Branislav Ivanović počne na mestu štopera umesto desnog beka.

Ćurčić je dodao da je problem zdravstveno stanje Nemanje Matića, koji je prethodne tri utakmice u čelsiju igrao pod blokadama, ali da se nada da će ipak sve biti u redu i da će vezista "99 odsto biti spreman za Portugal".

Utakmica izmedju Portugala i Srbije igraće se u nedelju, 29. marta na stadionu Benfike u Lisabonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke