Nije imao ko da postigne gol - Tresle se prečke, Partizan bez pobede!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.07.2016.
22:09
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su danas bili daleko bolji tim od Zaglebja, ali je realizacija bila najveći problem - 0:0.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su na premijeri u Humskoj pred oko 18 hiljada gledalaca danas odigrali samo 0:0 protiv Zaglebja iako su bili daleko bolji rival i iako su imali i igrača više čitavih 35 minuta.

Crno-beli su od početka nametnuli svoj ritam, ali nikako nisu uspevali da stignu do gola golmana Zaglebja, Polačeka.

Krenulo je udarcem Vulićevića u 4. minutu susreta, lopta je otišla pored gola, da bi nakon toga Gogua proigrao Mihajlovića, jedan od najboljih mladih igrača Srbije je uspeo da primi loptu i da šutira ka golu, ali je intervenisao pomunuti Polaček.

Usledio je "mrtvi" deo susreta, a onda od 30. minuta Partizan kreće veoma ofanzivno.

Radović je imao dobru priliku kada je glavom šutirao pored gola, da bi nakon toga Mihajlović u svom stilu izbacio protivnika, šutirao ka golu, ali je neko od odbrambenih igrača skrenuo loptu, taman toliko da ona ode malo pored stative.

Igrao se 37. minut kada je Bogosavac pogodio prečku nakon centaršuta Vulićevića sa desne strane, izdržao je nalet odbrambenog igrača i uspeo je nekako da uputi udarac. Ipak, gola nije bilo i dalje...

Šansom Đurđića se završilo prvo poluvreme, nije dobro reagovao na iznenađujuću loptu nakon kiksa gostiju.

U drugom poluvremenu Partizan kreće još ofanzivnije, a ponovo se zatresla prečka Zaglebja. Nakon faula nad Radovićem, Mihajlović je izveo "skraćeni korner", Đurđić je sa samo par metara udario loptu i ona je ponovo pogodila prečku!

Tu situaciju pogledajte OVDE.

Igrao se 55. minut kada je Partizanu dodatno bio olakšan posao. Papadopulos je nakon neopreznog starta dobio drugi žuti karton, crno-beli su ostali sa igračem više.

Još jednu sjajnu priliku Partizan je propustio u 61. minutu kada je nakon proigravanja Radovića Janković, inače jedan od najboljih danas, poslao loptu samo pored gola.

Everton je nakon toga imao jedan šut, da bi Zaglebje imalo sjajnu priliku u 76. minutu. Bila je to kontra, sam je 1 na 1 sa golmanom Šaranovim izašao Pjatek, ali je promašio čitav gol.

Pokušavao je Ivan Tomić da osveži ekipu Partizana, ušli su Božinov i Alen Stevanović, ali crno-beli nikako nisu uspevali da stignu do gola gostiju kako se meč približavao kraju.

Božinov je imao možda i najbolju priliku u drugom poluvremenu, ali nije reagovao na vreme, bio je previše spor pa ga je odbrambeni igrač sustigao i spasio gol.

U nadoknadi vremena igralo se uglavnom u šesnaestercu gostiju, koji su na sve moguće načine pokušavali da ne prime gol.

Uspeli su, odluka pada u Poljskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak