NIJE GOTOVO - Da li će Partizanu u nedelju biti teže nego u Nišu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.05.2017.
11:28
Izvor: Sportske.net

Šampionska ''groznica'' već uveliko trese pristalice Partizana, pogotovo posle sinoćnjeg trijumfa crno-belih na ''Čairu'', ali ekipu Marka Nikolića i u poslednjem kolu očekuje nimalo lak zadaak.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Jučerašnje utakmice nisu nam dale odgovor, poslednje kolo plej-ofa Superlige odlučivaće o novom šampionu države.

Brojne pristalice Partizana pribojavale su se gostovanja u Nišu, bilo je i mnogo teorija zavere o nekakvim zakulisnim radnjama, ali na kraju je sve okončano onako kako su crn-beli i želeli - ubedljiva pobeda od 3:1, pa sada ekipu Marka Nikolića još samo jedan bod deli od osvajanja titule.

Odluka će pasti u nedelju od 18:30h u Humskoj, kada će Partizan dočekati odličnu ekipu Mladosti iz Lučana.

Podsetimo, Lučanci su najprijatnije iznanađenje ove sezone. Jučerašnjom pobedom nad Napretkom (3:2) izborili su plasman na evropsku scenu, prvi put u istorii kluba, ali je i dalje veliko pitanje da li će se tamo i pojaviti, jer njihov klub još uvek nije dobio licencu za izlazak na međunarodnu scenu.

Bez obzira na to, fudbaleri Mladosti će u Humsku stići osokoljeni istorijskim uspehom, a ujedno i potpuno rasterećeni, bez ikakvog rezultatskog pritiska, sa željom da na još lepši način završe sezonu za pamćenje i eventualno iznenade velikog favorita.

Ekipa Nenada Milovanovića je posebno dobro igrala u završnici sezone, u plej-ofu, gde su od šest mečeva dobili četiri (Radnički 3:2, Javor Matis u Ivanjici 1:0, Voždovac 2:0 i Napredak 3:2). Od Vojvodine su u Novom Sadu izgubili u samom finišu, golom Malbašića iz penala (2:1), a odličan otpor, iako veoma oslabljeni, pružili su i Crvenoj zvezdi na Marakani. Sećate se da su pri rezultatu 2:1 za Zvezdu imali i onu kontru zaustavljenu zbog nepostojećeg ofsajda, kada se pomoćni arbitar izvinjavao klupi Lučanaca zbog greške. U finišu su poklekli, pa je Zvezda stigla do ubedljivog trijumfa od 2:1.

Dakle, ekipa Mladosti zaslužuje sve čestitke za učinjeno u tekućoj sezoni, ali ipak jasno je da je Partizan apsolutni favorit u ovom meču. Međutim, za razliku od jučerašnje utakmice u Nišu, Partizan će u nedelju morati da se za titulu bori pred praznim tribinama, s obzrom na aktuelnu suspenziju od strane Discipinske komisije FSS, mada iz Humske postoje nagoveštaji da će publike ipak biti, jer klub ne priznaje pravnu utemeljenost odluke ''disciplinaca''.

Ono što je povoljna okolnost po crno-bele, trener Marko Nikolić vraća se na klupu posle odrađene suspenzije, Bojan Ostojić na poziciju štopera, iako se mora reći da je i Lazar Ćirković juče odradio dobar posao u Nišu, a navijači očekuju i povratak Evetona Luiza u tm posle oporavka od povrede.

U svakom slučaju, bilo kakvo opuštanje u nedelju bi moglo skupo da košta crno-bele, s obzirom da će protiv sebe imati i kvalitetnijeg i rasterećenijeg rivala u odnosu na Nišlije koje su juče savladali.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludak
Thursday, 18.05.2017
13:16

Sada je vreme za milosrdje FSSa i otvaranje JNA da ugosti ucesnike kvalifikacija za ligu Evrope:nn- Mladost (Lucani) u posednjoj utakmici Super Lige, inn- Crvena Zvezda (Beograd) u finalu Kupa SrbijennSamo jako i bez sikiracije :)

avatar
Mareli
Thursday, 18.05.2017
12:31

S obzirom da mediji pišu ovakve vesti, da zvezdan i zvezdana žele da uzmu titulu koju ne zaslužuju po svaku cenu, verovatno će doći do toga da nude sve i svašta da se proda meč kako bi gospodin pohlepni uzeo titulu, novac i izbegao cz... Ali ajmo bre po tu titulu, ne dajmo ono što smo zaslužili i za šta smo se borili i ispred JNA, da bude nikad više ljudi, nikad veća fešta i nikad draža titula! Samo jako!!!

avatar
Mareli
Thursday, 18.05.2017
12:24

S obzirom na to da se mnogo polemiše o tome da Partizan mora da izgubi da bi zvezda uzela titulu i sad dolazi do ovakve objave medija i pričanja kako je Mladost mnogo jači protivnik od Radničkog i da su veća pretnja ko zna šta će biti. Ali nema predaje, ne damo titulu terziću, zvezdani i kokezi!!! Napred Partizan!!!

avatar
Soro
Thursday, 18.05.2017
12:07

Iii krecu mediji da dizu tenziju pred mec koji cemo dobiti 4:0, shvatite da smo za 3 klase bolji od svakog tima iz ove lige, pozdrav. Kec u nisu? aprililili

avatar
Vesely
Thursday, 18.05.2017
12:27

Juče je Real Madrid prišao na bod od titule, u jednoj od najboljih liga na svetu, dok je Partizan stigao na bod od titule u jednoj od najgorih liga na svetu.... U svakom slučaju i jedni i drugi su pokazali klasu u odnosu na ostale, i drago mi što su dva moja voljena kluba postigli to....

avatar
Peron
Thursday, 18.05.2017
12:02

Bice tesko,bice 5-0

avatar
Thursday, 18.05.2017
11:52

40 bodova ima Vojvodina.

avatar
Anderton
Thursday, 18.05.2017
11:46

Ne slazem se. Lucani nemaju nijedan motiv da zapnu, Radnicki je imao motiv. Eventualno da ih Zvezda premira sa mnoogooo para..ali ne verujem u to. Partizan je sampion.

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 18.05.2017
11:42

Pa to je nasa filijala. Bice festa na jna

avatar
Thursday, 18.05.2017
11:42

Nema opuštanja s obzirom da je druga strana priterana uz zid da uzme titulu, a imaju moć da određuju sudije za sve utakmice.

avatar
Poznavalac
Thursday, 18.05.2017
11:39

ma dobijamo ko od sale,jaki smo za ovu nasu ligu kao zemlja..

avatar
Branislav
Thursday, 18.05.2017
11:32

Gde teze? Treba im bedni bod, sta pricate?