Ni Zvezda, ni Granada, Arauho završio u Sportingu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.08.2014.
12:21
Izvor: Sportske.net

Momak koji je po dolasku u Crvenu zvezdu slovio za pojačanje koje u perspektivi treba da donese kvalitet i zaradu nije dobio priliku na "Marakani" a posle svega je odlučio da se vrati u rodni Peru.

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Godinama unazad Crvena zvezda ne uspeva da "pogodi" prilikom dovođenja stranih igrača a neretko se dešavalo i to da kvalitetni stranci budu označeni kao nedovoljno dobri zbog čega nakon odlaska sa "Marakane" mnogi žale što nije bilo više taktičnosti i strpljenja sa njima.

Tako je i u slučaju Migela Arauha, Peruanca koji je na "Marakanu" stigao u vreme dok je sportski direktor bio Zoran Stojadinović.

Kada je dovođen u Crvenu zvezdu Arauho je označen kao pojačnje koje bi u perspektivi trebalo da donese kvalitet i zaradu ali se ispostavilo da je mladi reprezentativac Perua prekobrojan na "Marakani".

Tokom tekućeg prelaznog roka Peruanac je dobio "čiste papire", okušao se u Granadi, a kako u španskom klubu nisu smatrali da ima dovoljno potencijala da bi dobio ugovor Arauho je odlučio da se vrati u rodnoj grudi.

Devetnaestogodišnji štoper odlučio je da se nakon epizode na Starom kontinentu vrati u Peru i karijeru nastavi u najtrofejnijem klubu te zemlje.

Migel Arauho nastupaće u narednim sezonama za Sporting Kristal a vreme će pokazati da li je Zvezda pogrešila i da li je sa Perunacem otišla i prilika da se dobije kvalitetan igrač na duže staze a potom i dobra zarada od njegove prodaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke