''Nesmotrena izjava'' razlog Janjićeve smene, nije ispoštovao ''instituciju Javor Matis''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.01.2016.
12:32
Izvor: Sportske.net, fkjavor.com

Smna Aleksandra Janjića pred početak priprema javor Matisa za nastavak sezone mnoge je iznenadila. Razloge je otkrio prvi čovek kluba Dragomir Lazović.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

On se tim povodom oglasio u izjavi za zvanični klupski sajt, istakao da mu je bilo ''vrlo teško'' zbog Janjićeve smene, ali da je jedna neoprezna izjava u medijima sada već bivšeg šefa struke Ivanjičana doprinela takvom epilogu.

''I dalje tvrdim da je Janjić dobar trener, ali ovde nije ispoštovana institucija koje se zove FK Javor Matis. Ta izjava katastrofalno je uticala na gotovo realizovan transfer našeg najboljeg  igrača.

Bili smo na korak od investicije koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje kluba, međutim neadekvatnom izjavom  diskreditovan je naš najbolji igrač a klub je pretrpeo ogromnu štetu'', izjavio je Lazović.

On je dodao da je cilj uprave da Javor Matis bude stabilan klub, da se i Janjić slagao sa principima rada, ali onda se dogodila sporna izjava.

''Filozofoja je prosta, dobar rezultat i zdrav rezon koji će omogućiti transfer mladih, perspektivnih igrača kao neophodnost za finansijsku stabilnost i dalje funkcionisanje kluba.

Razgovarali smo sa Janjićem argumentovano o svemu, konkretno  naveli imena igrača koji imaju dobru transfer poziciju, a on je podržao čitavu priču.

U međuvremenu događa se da dolazimo u jedan ozbiljan problem uslovljen neracionalnim izjavama našeg šefa struke u medijima'', objašnjava Lazović.

Prvi čovek ivanjičkog superligaša naglašava da Janjića veoma ceni kao stručnjaka, da bi ga predložio i za selektora mlade reprezentacije, ali i dodaje:

''Kada je reč o klubovima gde je sistem rada drugačiji i uslovljen borbom za opstanak, ne smemo dozvoliti da nečija lična promocija ugrozi tradiciju dugu 104 godine, jer, ponavljam Javor Matis je institucionalno zdrav klub i takav mora ostati'', zaključio je Lazović.

Podsetimo, Javor Matis je već izabrao Janjićevog naslednika, a to je Mladen Dodić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke