Nemanja Matić iskreno sa irskim novinarima - Kad se zbog Murinja užasno osećao?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.09.2017.
14:12
Izvor: Sportske.net

Razvojni put Nemanje Matića i njegovog brata Uroša privukao je pažnju i irskih novinara, koji su objavili zanimljiv intervju sa srpskim reprezetativcem.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

''Malo srpsko mesto Vrelo teška je polazna tačka za mlade fudbalere koji sanjaju da postanu superzvezde, a Nemanja Matić i njegov brat Uroš izborili su se sa tim hendikepom.

U vreme kada se irski mladići preispituju da li mogu da zadrže svoje snove o igrama na najvišem nivou, Matići su pokazali da je sve moguće na putu do zvezda''
.

Ovako počinje opširan tekst irskog ''Indipendenta'' o našem Nemanji Matiću i njegovom putu od malenog Vrela do Mančester Junajteda.

I ovoga puta, Nemanja je istakao koliko je od malih nogu bio vezan za svoje rodno mesto.

''Sećam se, trener Obrenovca zvao je mog oca da ga pita da li bih želeo da pređem kod njih, ali ja nisam hteo da napuštam moje selo. Želeo sam da ostanem tamo.

Ali, kada sam shvatio da tim u mom selu nije tako dobar, promenio sam mišljenje. Otišao sam u Obrenovac, a odatle u Crvenu zvezdu, najveći klub u Srbiji i to je bila početna tačka moje karijere.

Ponekad se osvrnem unazad i pitam kako sam došao do ovog nivoa'',
iskren je Matić.

Već kao osamnaestogodišnjak je napustio Srbiju i otišao u slovačke Košice, gde su ga primetili u Čelsiju  odlučili da ga angažuju 2009. godine.

''Nisam napuštao Srbiju dok nisam napunio 18 godina, ali vrlo brzo sam se našao u velikom gradu kakav je London. Bez prijatelja i pokušavajući da se adaptiram na novi klub.

Došao sam iz slovačke lige da igram u Engleskoj, sa velikim igračima poput Džona Terija, Frenka Lamparda, Didijea Drogbe... Bio je to ogroman korak za mene. Preveliki u to vreme.

Proveo sam određeno vreme na pozajmici u Holandiji, u Viteseu, ali znao sam da će biti veoma teško da se izborim za mesto u Čelsiju.

Premijer liga nije za mlade igrače bez iskustva i kada sam to shvatio, ja sam se odlučio za prelazak u Benfiku''
,
objašnjava Matić.

Igrama u lisabonskim ''Orlovima'' ponovo je izazvao interesovanje Čelsija, 2014. godine, ali ovoga puta u London je stigao kao formiran igrač, potpuno spreman za Premijer ligu.

Iako se sjajno snašao na Ostrvu, bilo je i teških trenutaka, poput onog kada ga je Murinjo protiv Sautemptona u jesen 2015. izveo iz igre posle nepunih pola sata.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Mourinho Murinjo

''Da budem iskren, osećao sam se užasno. Jer ja sam pre svega čovek i naravno da sam se osećao loše u tom trenutku. Ali, kao što znate, nisam reagovao, držao sam se profesionalno i ponosan sam na to.

Neki igrači bi reagovali i izazvali neke probleme, ali ja sam pokazao respekt prema treneru i prema svom timu. Murinjo je kasnije razgovarao sa mnom i objasnio mi šta se dogodilo. Nije bilo problema''
,
objasnio je Matić.

Danas je u Mančesteru, ponovo sarađuje sa Murinjom, za početak ove sezone opet veoma uspešno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTER DO SMRTI
Wednesday, 06.09.2017
21:11

preskromni div NEMANJA MATIC!

avatar
Vardar Wolf Kennel
Tuesday, 05.09.2017
22:40

U tome je i velicina Murinja , koji uvek razgovara sa igracem , i koji uvek pokaze da je zainteresiran da unapredu svakom igracu igrui svakom kaze zasto igra ili zasto ne igra . Zbog toga za njega ginu na terenu. Zna da ii za privtana desavanja razgovara sa igracima

avatar
malialejandro4LFC
Tuesday, 05.09.2017
18:24

Posle Vidica nas najbolji fudbaler u proteklih 15ak godina,bez sumnje. I ubedjen sam ukoliko ostane u Junajtedu i on i Murinjo,Matica cemo gledati za godinu, dve najvise, kao kapitena Junajteda. Upamtite ovaj post

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 06.09.2017
00:38

Ne zaboravi Stankovića i Kežmana.

avatar
iva2
Tuesday, 05.09.2017
14:52

Ja se vec zabrinuo,niste nista pisali vec 2 dana o Maticu.

avatar
malialejandro4LFC
Wednesday, 06.09.2017
13:50

Pa covek zasluzuje da se pise o njemu svaki dan... jer je za primer ne samo fudbalerima,vec svim sportistima pa i nama koji nismo to..

avatar
The KING(visionary)
Tuesday, 05.09.2017
14:38

Cekam tu utakmicu sa Junajtedom da ga Bakajoko unisti i da se zavrsi cela prica oko Maticeve prodaje!

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 05.09.2017
14:55

Koliko ti ne znas o fudbalu kad mislis da je Bakajoko bolji od Matica...

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 05.09.2017
18:10

Ahahah videcemo al uopste ne smesno porediti Kantea i Bakajoka sa Maticem i Pogbom

avatar
The KING(visionary)
Tuesday, 05.09.2017
15:44

Vamijama ga pojeo prosle sezone u obe PL utakmice,da me bila sramota kako ga je razneo nije duel mogao da dobije sa njim...Bakajoko i Kante ce da pokidaju Matica i Pogbu jednostavno9 nemaju tu startnu brzinu,eskspolozivnost...

avatar
Robert Bob Paisley
Tuesday, 05.09.2017
15:07

Bice Mancester makar dva mesta iznad Celzija, sve i da imate dva Bakajokoa. Ovo kazem kao navijac Liverpula. Prodajom Matica UTD-u podigli ste im sanse za titulu na maksimum.

avatar
MarkoIvanna18
Tuesday, 05.09.2017
14:15

Kako podsecash ti na Patrika Vijeru