Nemanja Maksimović veruje u "Orliće"

Autor: Beta Beta
sreda 02.11.2016.
23:38
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je danas da mlada reprezentacija ima kvalitet da se plasira na Evropsko prvenstvo i istakao da je najvažnije da Srbija u prvom meču baraža protiv Norveške ne primi gol.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Nisam imao prilike još da pogledam utakmice norveške reprezentacije, ali nema sumnje da se radi o veoma kvalitetnom protivniku. Čim su stigli do baraža nema sumnje da su ozbiljna selekcija... Svaka baraž utakmica je teška, prvu igramo kod kuće i najvažnije će biti da u tom duelu ne primimo gol. Nadam se da ćemo izboriti plasman na EP, jer po kvalitetu to svakako zaslužujemo", rekao je Maksimović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada reprezentacija Srbije će 11. novembra dočekati Norvešku na stadionu Partizana u prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj.

Revanš utakmica igraće 15. novembra u Norveškoj.

"Svi igrači su motivisani i spremni da odigraju najbolje što mogu. Ovu generaciju krasi sjajna atmosfera, veliko drugarstvo i što je najvažnije pobednički mentalitet. To se možda najbolje videlo u duelu sa Ircima u Vaterfordu. Gubili smo 1:0, promašili smo penal, ali smo ipak smogli snage da preokrenemo rezultat i dodjemo do važne pobede", rekao je Maksimović.

"Mnogo igrača u našem timu igralo je velike utakmice i zato mislim da pritisak zbog važnosti mečeva sa Norvežanima za nas ne bi trebalo da predstavlja problem", dodao je igrač Astane.

Cyprus Soccer Champions League

Maksimović je sa selekcijom Srbije do 19 godina osvojio titulu prvaka Evrope 2013. i zlatnu medalju na šampionatu sveta za igrače do 20 godina 2015.

Više od godinu dana prošlo je od osvajanja titule svetskih šampiona Novom Zelandu i Maksimovićevog odlučujućeg gola Brazilcima u finalu, a on, kako je naveo, još nije svestan kakav je uspeh postigla ta ekipa.

"Stalno dolaze nove utakmice, novi izazovi i nije bilo mnogo slobodnog vremena da se sve to slegne i da o tome dobro razmislim. Možda sada kada završim sezonu u Kazahstanu i dodjem u Srbiju uspem konačno da sagledam sve to. Nekoliko puta sam gledao snimke tih utakmica, ne samo finalne, već i ostalih jer svaki taj meč je poseban na svoj način. To budi zaista sjajne emocije, a ponos svakako preovladava", rekao je Maksimović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
11:15

Rajkovic (Radunovic, Dmitrovic)- Spajic (Ivanovic/Veljkovic), Maksimovic (Milunovic/Rosic), Nastasic (Rajkovic/Milenkovic)- Basta (Rukavina/Gajic), Maksimovic (Kacar, Petrovic), Matic (Fejsa/Radoja), Antonov (Obradovic/ Rodic)- Tadic (Zivkovic, Sulejmani), Ljajic (Kostic, Sergej Milinkovic-Savic)- Mitrovic (Djurdjevic/Pesic).