Nema predaje, sprema se tužba protiv UEFA!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2016.
09:45
Izvor: Sportske.net, Sport

Jučerašnja odluka na Kongresu UEFA u Budimpešti da se Kosovo primi u članstvo evropske fudbalske unije tek će izazvati oštru reakciju iz Srbije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Podsetimo, iako ta odluka nije u skladu sa Statutom UEFA, Kosovo je na jučerašnjem Kongresu u Budimpešti ipak postalo 55. član ove fudbalske organizacije, a prema prvim reakcijama iz Srbije, utisak je da se naš Savez neće tek tako predati i prihvatiti ovakav epilog.

Naiime, kako prenosi današnji ''Sport'', FSS će Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani podneti tužbu protiv UEFA, a u tome će imati podršku i državnih organa.

S tim u vezi, juče su se oglasili i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju – Marko Đurić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

I jedan i drugi u prvi plan ističu kršenje Statuta UEFA prilikom donošenja ovakve odluke i to će svakako biti najjači argument Srbije u daljoj borbi, ovoga puta na sudu.

''Iskoristićemo sve, pa i lične kontakte, kako bi se ova odluka opovrgla. Ovim gubi sport i to je konkretna poruka da politika postoji u sportu na međunarodnom nivou. Menjanja Statuta UEFA pokazatelj da je Srbija na dobrom putu i da ima podršku, kao i da je to početak dalje borbe'', poručio je ministar Udovičić.

Dodajmo još i da je prvi čovek FSS Tomislav Karadžić otkrio da su mu se predstavnici pojedinih federacija izvinjavali zbog odluke o prijemu Kosova, jer su ''morali da slede uputstva političara''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
EDO
Wednesday, 04.05.2016
12:34

Auuuu...eno svi drhte zbog nase tuzbe...cak ce i da nam se izvinu..

avatar
Wednesday, 04.05.2016
10:32

Lozana = Tirana

avatar
Аполо
Wednesday, 04.05.2016
10:23

Sa pravne tacke gledista ova tuzba bi trebala da urodit plodom. Medjutim, posto smo odavno videli da se medjunarodno pravo i pravila u sportu tumace kako zapadnjackim drzavama odgovara, ne sumnjam da ce i u ovom slucaju biti napravljen izuzetak i da ce nas ubediti da je moguce doneti odluke van statuta koji je sama UEFA donela, i da samo tzv drzva Kosovo moze da bude primljena, ali ne i Katalonija, Baskija, Juzna Osetija, Abhazija, Severni Kipar itd.

avatar
Wednesday, 04.05.2016
11:24

Pozvace se na slucaj/predmet Gibraltara od pre nekoliko dana, videcete...