Nema odustajanja - Nacionalni stadion uz minimalna ulaganja!

Autor: Beta Beta
subota 17.10.2015.
11:18
Izvor: Beta

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije poručio je da projekat "Nacionalni stadion" mora da bude kompletiran ali da će se u realizaciju ići uz minimalna finansijska ulaganja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da vlada sportistima i savezima ne duguje nijedan dinar i poručio da će Srbija dobiti novi, kvalitetan stadion uz minimalna sredstva.

"Moramo da gradimo nešto što će ostati našoj deci, ali i sportistima koji u narednih 30 ili 40 godina neće morati da razmišljaju gde će da treniraju", rekao je Udovičić za Radio-telelviziju Srbije.

Prema nejgovim rečima, za sada je planirano 150 miliona evra za stadion.

Udovičić je naveo i da se ne zna u kom trenutku bi UEFA ili FIFA mogle da zabrane utakmice na našim stadionima i obavežu sportiste da igraju na neutralnom terenu.

"Stadioni nisu bezbedni ni po igrače ni po publiku", ocenio je Udovičić i dodao da je sada sve podređeno Olimpijskim igrama 2016. godine za koje očekuje da će se sportisti iz Srbije vratiti sa čak 10 medalja.

Podsećamo da je pitanje izgradnje "Nacionalnog stadiona" ponovo pokrenuto nakon trijumfa fudbalske reprezentacije Srbije nad Albanijom i očito je da će Vlada Srbije i FSS pokušati da realizuju ovaj projekat.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mmmm
Sunday, 18.10.2015
14:57

Don Silvio kada sam to rekao mislio sam oni ce igrati kad dodju u seniorski pogon a inace mogu da se obnavljaju stadioni sirom Srbije ali ovakav jedan nacionalni je i ekonomsko opravdan, jer se finale LS moze igrati samo na stadonu vecem od 60 000 mesta sto donosi prihode. Bolje imati jedan pravi reprezentativni stadion, nego 20 onih koji su polovicni i , bez obzira sto se obnove, ipak nemaju sve potrebne kapacitete za dogadjaje visokog i najviseg znacaja. Evo ti primer. Stadion u Krusevcu moze potpuno da se rekonstruise, ali on ostaje kapaciteta u najboljem slucaju do 15-20 hiljada i nema okolo parkinga, a nema ni soping molova, pratecih sadrzaja. Gradjen je u staro vreme i nema gde da se sire dodatni sadrzaji. To vazi za sve , pa i za zvezdin i partizanov koji su vlasnicki nereseni. Jedino stadion Metalca je odlican i takvih treba da bude vise. Ako bi se izgradio novi sa sadrzajima tipa soping centri, bazeni teretane, hoteli... to bi ostvarivalo znacajna sredstva prilikom velikih utakmica, a posebno ako se organizuje tu finale ls ili lige uefa.

avatar
Делија_момак
Saturday, 17.10.2015
16:33

Срам да вас буде. Толико.

avatar
mmmm
Saturday, 17.10.2015
23:25

Ako ulazu u zelezaru, mogu i u stadion. I to je profitabilna investicija. Hoteli, trzni centri sportski sadrzaji bazeni, sve to moze da se napravi u sklopu kompleksa

avatar
Don Silvio
Saturday, 17.10.2015
11:49

ka da su pobediliBrazil u finalu SP a ne albaniju

avatar
Toni Kroos
Saturday, 17.10.2015
12:57

pa i jesu.. doduse,mladi.. xD

avatar
mmmm
Saturday, 17.10.2015
23:24

Ne volim ovakve komentare. A sta cemo da kazemo za Orlice, prvake sveta... Oni ce igrati na tom stadionu. Zasluzili su.

avatar
Don Silvio
Saturday, 17.10.2015
14:58