Neki novi 'Stameni'

Autor: Miloš Marković
petak 29.08.2014.
09:49
Izvor: Sportske.net

Od svega što se dešavalo u Azerbejdžanu, jedna stvar se mora istaći kao pozitivna. To je ponašanje bivšeg golmana Crvene zvezde, Saše Stamenkovića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Vruće glave je u Humskoj izazvao incident, provocirao crno-bele rivale u više navrata, navijači su ga crvenom bojom upisali u tefter.

Saša Stamenković se ove godine u Beograd vratio kao zreliji, pametniji, smireniji momak, koji je na svakom koraku ukazivao poštovanje beogradskim crno-belima. Tako je nastavio i u Bakuu.

Naime, ekspedicija Partizana je po svom dolasku u Azerbejdžan doživela niz neprijatnosti, počev od kamenovanja autobusa, pa do uvreda na prvom treningu u Bakuu. Bilo je određenih povoda za takvo ponašanje navijača Neftčija, koji su u Beogradu dobili provokacije, ali opravdanja za nesportske poteze jednostavno nema.

Kada se podvuče crta, provokacije dođu i smešne.

„Igrao sam fudbal i u vrelijim atmosferama, pa mi ova nije bila strašna. Naprotiv, u jednom trenutku mi je bila i smešna. Možda i zato što sam bio fokusiran isključivo na događaje na terenu.“, rekao je kapiten Partizana Saša Ilić, a prenose Novosti.

Problema je bilo i na samoj utakmici. Navijači Neftčija su Zvezdinim pesmama provocirali rivala, a i na samom terenu nije bilo bolje, videli ste da je umalo došlo do eskalacije i tuče između protivnika.Upravo tada, baš je Stamenković bio taj koji je među prvima pritrčao kako bi smirio situaciju i razvadio protivničke fudbalere.

Nakon meča je bilo i zlonamernih spekulacija da je Stamenković navijačima Neftčija doturio zvezdine pesme. Ipak, Stamenković to kategorički odbacuje.

„Nema govora o tome! Te pesme slušaju od kada sam došao u Baku. Sve su sami iscenirali.“, rekao je Stamenković, još jednom pohvalivši Partizan, baš kao i nakon poraza u Beogradu.

„Nikolić je taktički spremio tim, koji je odigrao veoma dobro. Po ovakvom terenu je bilo teško, imali su šanse i jedni i drugi. Za Srbiju je dobro što će imati predstavnika u Evropi. Čestitam Partizanu i želim mu svu sreću.“, rekao je 'neki novi, drugačiji' Stamenković.

Za svaku pohvalu, nakon svih dešavanja, pa i nedostatka vode za Partizanove igrače, najbolje je čitavu stvar okončati u pozitivnom tonu, baš kao što je to rekao i Saša Stamenković. Bravo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke