Neki novi "Orlovi" - Sa njima krećemo ka Rusiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.03.2016.
11:31
Izvor: Sportske.net

Sredinom meseca selektor Radovan Ćurčić saopštiće spisak igrača na koje računa za prijateljske utakmice sa Poljskom i Estonijom, a kako trenutno stoje stvari na njemu će se naći veliki broj igrača na koje se računa za budućnost.

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Reprezentativci kojima je ukazivano poverenje u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa nisu pokazali da zaslužuju da nose dres sa nacionalnim grbom zbog čega selektor Radovan Ćurčić planira ozbiljan remont.

Strateg "Orlova" imaće priliku da testira neke nove snage na prijateljskim mečevima sa Poljskom i Estonijom koji su zakazani za kraj meseca.

Kada se uzme u obzir da Srbija do početka kvalifikacija za Mundijal ima da odigra samo tri utakmice, jasno je da Radovan Ćurčić nema mnogo prostora za manevar ali bi i pored toga neke nove snage trebalo da dobiju šansu u "A" selekciji.

Kako trenutno stoje stvari, na pomenutim utakmicama za "A" reprezentaciju će debitovati Sergej Milinković-Savić (Lacio), Marko Grujić (Liverpul) i Nikola Stojiljković (Braga), a mesto u nacionalnom timu dobiće Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Uroš Spajić (Tuluz), Darko Brašanac (Partizan) i Filip Kostić (Štutgart).

Ostaje pitanje hoće li Radovan Ćurčić pozvati Andriju Živkovića koji je izopšten iz prvog tima Partizana i neće igrati takmičarske utakmice tokom prolećnog dela sezone iz dobro poznatih razloga.

Sudeći na osnovu ranije prakse ljudi koji su vodili reprezentative selekcije, krilni fudbaler Partizana neće moći da računa na mesto u nacionalnom timu što je svakako loša vest za "Orlove".

Jasno je da Radovana Ćurčića čeka težak posao jer će kroz tri kontrolne utakmice morati da sklopi tim koji bi trebalo da nam donese plasman na međunarodno takmičenje posle osam godina posta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 09.03.2016
13:16

Napred Srbija.

avatar
slaninar
Tuesday, 08.03.2016
09:19

sve ima nekog smisla poceti sa novim sastavom, mada ja bih i sa novim selektorom ali nije to tema sada... samo jedno pitanje imam. Gde je Radoja u ovoj prici, decko koji igra jednu od najjacih liga, ponavljam IGRA. Mislim da je pre svega ezobrazno ne pozvati njega.

avatar
Dusan Petrovic
Thursday, 03.03.2016
18:23

Sta je sa Nemanjom Antonov iz Grashopersa koji je sigurno kvalitetniji i pouzdaniji od cesto povredjenog Obradovica.On jednostavno mora da dobije priliku

avatar
Igornopolis
Thursday, 03.03.2016
20:23

Koliko ja vidim, Antonov se izborio za startera u Grashopersu.

avatar
Chella_ynwa
Thursday, 03.03.2016
14:16

Voleo bih da se proba u sredini Matic, Sergej i Grujic. I na krilu Kostic koji je igrama najvise zasluzio prvu postavu.

avatar
Mare79
Thursday, 03.03.2016
14:09

Opet smo na počeku, tačnije uvek smo na početku! :(

avatar
Thursday, 03.03.2016
14:06

I Andrija Zivkovic.

avatar
Dača
Thursday, 03.03.2016
13:55

Iskreno, ako odemo u Rusiju sa ovakvim savezom i ovim selektorom, to će biti senzacija.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 03.03.2016
13:45

Naravno da treba Živković da nastupa, zašto se to dovodi u pitanje.

avatar
prike
Thursday, 03.03.2016
13:34

Из истог разлога прошле године нису водили Данила Пантића на Н.Зеланд. Следи логично питање: Ко је изнад, репрезентација или клубови? И да ли се селектор пита или селектор пита?...

avatar
Toni Kroos
Thursday, 03.03.2016
13:03

Andrija nece biti pozvan za ovu prijateljsku ali ce sigurno biti tu kada pocnu kvalifikacije! Tim koji bi ja forsirao u kvalifikacijama za SP: Rajkovic - Tomovic,Ivanovic,Nastasic,Kolarov - Gudelj,Matic - Kostic,Ljajic,Zivkovic - Stojiljkovic _____ Previse smo se pravili pametni oko Ljajica a ubedjen sam da nam je on najbolji igrac (bar sto se tice igara za reprezentaciju) dok se Tadic i Mitrovic ne prepoznaju.. Slicno vazi i za Kolarova! Mi od njega ocekujemo da bude bolji od Marsela i Alabe ali je istina ta da on u reprezentaciji igra na istom nivou kao i u Sitiju! Takav je njegov stil igre,ni kod nas,kao ni u Sitiju,ne trci preterano,nije nista poseban u defanzivi ali i jednima i drugima mnogo znaci u ofanzivi.. Rezerve: Kahriman - Gajic,Spajic,Maksimovic,Mladenovic - Milivojevic,Brasanac - Tadic,Grujic,Markovic - Ozegovic (+ golman Saranov).. To su 23 igraca koje treba isforsirati.. Kasnije samo dodati Zdjelara,S.M.S. ,Antonova,Veljkovica,Maksu,Cavrica i ostale koji su sjajni ali ce prerasti U21 selekciju.. Moramo da rasporedimo igrace da budemo jaki u svim selekcijama,sve dok je to moguce zbog godina..

avatar
Peca Kodzo
Thursday, 03.03.2016
15:41

SMS je izmislio fudbal za sve ovde

avatar
slaninar
Tuesday, 08.03.2016
09:15
avatar
Toni Kroos
Thursday, 03.03.2016
16:32

Slazem se ali je on potrebniji u21 ekipi nego da bude na klupi u A reprezentaciji..

avatar
Thursday, 03.03.2016
12:56

Retko kad pogodim spisak iz prve, uvek zaboravim bar jednog Hahaha Rajkovic, Stojkovic, Jovanovic- Ivanovic, Gajic- Veljkovic, Ni. Maksimovic- Spajic, Vilotic- Antonov, Kolarov- Tosic, Basta- Milinkovic-Savic, Grujic- Matic, Radoja- Kostic, Sulejmani- Ljajic, Markovic- Mitrovic, Stojiljkovic. Mislim da nam Gudelj sad nije toliko potreban, on i Maksimovic su mi prvi sledeci na listi, malo posle njih Milivojevic i Brasanac, a Radovica i Djurdjica vise ne vredi spominjati, Mihajlovic je bar imao sluha za tog drugog, ali Miroslava niko do sada nije pozvao sto je ogromna bruka!!! Sad, ne znam koga bismo mogli umesto Veljkovica, mozda Milunovica? Dok se ne oporavi Nastasic, tu smo u problemu, a Subotic je otpisan u svakom mogucem smislu, mozda bi nam i znacio, ali umeo je dosta da gresi, ali cak i da nije, ta prica je zavrsena POnajpre zbog nekih drugih nefudbalskih stvari. Znam da Tomovica, Mitrovica i Kosanovica sigurno vise ne bih pozivao, narocito se to odnosi na prvu dvojicu. Kad je rec o Tadicu, njega bih malo odmorio, decko toliko varira da je to kriticno:-D

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 03.03.2016
12:54

Rajković (Lukač, Stojke, Kahriman) - Ivanović - Spajić - Ni.Maksimović - Mladenović - Matić (Brašanac) - Grujić (Zdjelar) - Kostić (Marković) - SMS (Djuričić) - Tadić (Ljajić) - Stojiljković (Škuletić, Mitrović)

avatar
Thursday, 03.03.2016
12:46

Rajkovic, Stojkovic, Jovanovic, Ivanovic, Gajic, Veljkovic, Ni. Maksimovic, Spajic, Vilotic, Antonov, Kolarov, Basta, Ne. Maksimovic, Gudelj, Matic, Milinkovic-Savic, Grujic, Markovic, Kostic, Sulejmani, Ljajic, Mitrovic, Stojiljkovic. Ne bih zvao Brasanca, ali bih uvrstio Radoju umesto npr. Gudelja ili Nemanje Maksimovica, a verovatno ce Neca biti taj koji ce jos malo sacekati na debi...nnRajkovic, Stojkovic, Jovanovic, Ivanovic, Gajic, Veljkovic, Ni. Maksimovic, Spajic, Vilotic, Antonov, Kolarov, Basta, Radoja, Gudelj, Milinkovic-Savic, Matic, Grujic, Markovic, Kostic, Sulejmani, Ljajic, Mitrovic, Stojiljkovic.

avatar
MozdaRealan
Thursday, 03.03.2016
23:30

Мислим да је ово кипа која са добрим тренером може да нас одведе у Русију. Рајковић ( Кахриман ) - Ивановић ( Баста ) , Максимовић ( Томовић ) , Настасић ( Спајић ) , Коларов ( Младеновић ) - Матић ( Миливојевић ) , Гудељ ( Максимовић ) , Тошић ( Живковић ) , Љајић ( СМС ) , Костић ( Тадић ) - Митровић ( Стоиљковић ).

avatar
MozdaRealan
Friday, 04.03.2016
16:10

Мислим да Стојковић завршио са репрезентацијом а плус прави негативну атмосферу у тиму. Знам да је Томовић био лош али ја сам га ставио као 4 штопера ( иза Максимовића, Настасића и Спајића ) кога би ти ту ставио а да је бољи од њега ипак момак игра у Фиорентини сасвим солидно. Гајић и Антонов су по мени још за младу јер су и Ивановић и Баста и Коларов и Младеновић бољи од њих тренутно. А то да би Баста могао у средину се слажем ионако је офанзивно оријентисан. По мени је Миливојевић много сигурнији од Радоје кога и не цијеним баш. Грујића треба још мало држати у младој јер неће пуно играти а и боље да тамо игра него да овде сиједи на клупи. Јесте да Тадић игра лоше за репрезентацију али зато сам и напоменуо да нам треба бољи тренер. Неко као што је био Михајловић или Антић, човјек са ауторитетом. Ми се само слажемо када је у питању репрезентација а кад дође клубски фудбал онда...

avatar
Thursday, 03.03.2016
23:59

Ma kakav Kahriman, njega tesko da bih pozvao i kao treceg, a ni na Tomovica vise ne bih racunao, i za Tadica bih se zapitao. Gde su ti Gajic, Antonov, Radoja, Grujic, Sulejmani. Tim ti nije los, ali pojedina imena bih izostavio i ubacio ove koje sam sad napisao. Stojkovic i Jovanovic drugi i treci golmani (Dmitrovic ili neko treci moze umesto Stojkovica, ne verujem da ce covek jos dugo hteti da brani mada nije ni iskljuceno), Gajic umesto Baste kojeg ne vidim kao beka, a Basta na desni bok (napred na sredini terena) sve dok AZ ne pronadje klub jer jeste biser i sigurno da ima mesta u reprezentaciji, ali ne pre leta ili jeseni. Antonov umesto Kolarova ili Mladenovica, Radoja bi mogao umesto Milivojevica (ni DB ne bih zvao kao sto sam naglasio), Grujic umesto Gudelja ili Maksimovica, Sulejmani kao rezerva Kosticu umesto Tadica. Nije ovo ni lose, uglavnom se slazemo.

avatar
Thursday, 03.03.2016
12:43

Rajkovic, Stojkovic, Jovanovic, Ivanovic, Gajic, Veljkovic, Ni. Maksimovic, Spajic, Vilotic, Antonov, Kolarov, Basta, Ne. Maksimovic, Gudelj, Matic, Milinkovic-Savic, Grujic, Markovic, Kostic, Sulejmani, Ljajic, Mitrovic, Stojiljkovic.

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 03.03.2016
12:33

Pozvati i Zivkovica